👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 88 690
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 165
;Simple Smile
Днес ме мъчат ужасни киселини , но нямам нищо под ръка да пийна , по късно ще пратя ММ до аптеката .
Аз също се спрях на евтина количка , но пък се оказа доста лека , маневрена и ще влезне в багажника на колата , което ми е най важно. И да попоитам :
 На какви капки за колики се спряхте ?

Няма да купувам предварително, има значение дали бебето е на кърма или АМ, Колийф е за кърмени примерно, ако има колики, ще взема в последствие, днес ще ходя да  си търся протеин след работа, пожелайте ми успех

# 166
  • София
колийф става и за адаптирано мляко, но има едни Абоколикен, които са с действието на колийф, но са в голяма и супер изгодна разфасофка.
Това съм купила сега, другото ще е сигурно семетиконово ако това не помага достатъчно. Със семетиконовите като еспумизан на капки или така известното лефакс (което го няма тук, но все пак двете са еднакви) трябва да се внимава, защото доста запича. Аз го давах само в пиковите моменти вечер, а не на всяко хранене. Давах и половин доза.

# 167
Абоколикен и аз ползвах с Борис, не знаех че ги има още , бях много доволна , ще ги потърся Simple Smile

# 168
Погледнах това абоколикен. Не разбирам как ще се дава при кърмене, ако не може директно на бебето. Капете кърма в лъжичка и добавяте лекарството ли?и преди или след кърмене го давате?

# 169
  • Plovdiv, Bulgaria
Деси, да. С лъжичка става. Аз не знам какво ще взимам, с малкия ползвах инфакол и то рядко, просто нямаше нужда. Сега май ще изчакам да видя как е детето и тогава. (Може ли да изкарам късмет с 2то също да нямам нужда 😁 Едва ли ама..)

# 170
  • София
Sweat SmileStuck Out Tongue Winking EyeХей, момичета Flowers Bouquet чета ви, но не ми остава време да пиша.

На всички със здравословни проблеми - да се оправяте Heart

Колийф и аз съм давала с комбинация със АМ, бях доволна и от Абоколикена, но дребния само спане по корем в/у нас го успокояваше. Аз нямам нищо против и сега да се гушкаме Hug

Гледах много хубави коремчета, покупки, както и за хапване Flowers Hibiscus  Едни страхотни бисквитки и от мен
Скрит текст:

Заради гъбичките последните седмици и ние сме на въздържание, но смятам тези дни на направим опит. Внимателени сме, но нямаме и забрана от АГ.

Иначе и аз се оглеждам онлайн. Харесах си дрешки за изписването, но имах колебания за размера. Взех от бодита вкъщи да изпера да видя колко горе долу колко ще се свият - еми 3 см по-малко е дължината. И сега съм в още по-голяма дилема Simple Smile с повечето неща съм готова, сега повече оглеждам за обзавеждането след ремонта.

Една крива снимка на корема ми, на галено й викаме Чомпи. А като гледам моя корем най-голям да не се плашите в цял ръст JoyStuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:

# 171
Момичета 1 въпрос.
Пия вода много, но от 2-3 дни явно я задържам и не я изпишквам. Мислех си, че е някакъв цистит ама явно не е това. Утре съм при АГ и ще й споделя, но просто пишкам по 4 капки като отида до тоалетна, а съм изпила 2 литра вода за последния час и половина 🤔
Нямам в момента високо кръвно, отоци и такива неща ама това, че не може да се изпишквам - то не ми се и пкшка, ме притеснява

# 172
Дриймче, може просто да имаш повече нужда от хидратиране сега. Все пак повече кръв, околоплодни води, бебе и др. Не се притеснявай и на мен ми се случва да не ми се пишка, да ми се пишка и да пишкам малко или пък тъкмо да си мисля, че съм се изпишкала и усещам нов позив... Но го свързвам с бременността. Наблюдавай се, важно е да нямаш някъде отоци. За утре успех на прегледа!

Аничк@, хаха, моя корем и той е такъв крив на моменти. Даже и клип си направих. Бебка се надува и става на такава буца Grinning

Момичета, черпя знание от извора както се казва. Добре, че сте вие да ме светнете за капките за колики. Аз мисля и с тях да не бързам. Да се роди бебенцето, пък ще взема при нужда. Но си запазвам скриншот с имената на капките.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 19:42 от Анонимен

# 173
  • София
Дриймче, аз имах подобни симптоми, когато бях с Ешерихия коли. Пускала ли скоро стерилна урина?

# 174
Пламъче дано си права ама все си мисля, че няма да е добър сценария.

Аничка
Стерила урина не съм пускала от 3 месец. Утре задължително ще кажа на АГ, но поне часа ми е в 17:40, урина ще пусна в сряда сутринта. Даже съм се снабдила с няколко контейнерчета, че да пусна всичко, стига да мога да се изпишкам...

Мистик помня, че днес беше при Маринов. Чакаме те се с хубави новини 😘 Надявам се прегледа да е минал благополучно 💐

# 175
Минах преглед одеве. Всичко е наред, освен че била едра, каза док. Но за мен това не е минус, пък и не е чак толкова много. По сметките му съм точно в 30 г. с. и бебка е 1830 гр. Някой в същата седмица да се сверим?
С главата надолу е, въпреки че няма голямо значение в моя случай.
Започвам да ходя през 2 седмици вече и каза че от тази мога да започна да ходя за запис на тонове. Но аз мисля да изчакам поне да вляза в 8 месец. С баткото тоновете бяха безплатни, а сега искат по 20 лв на ходене 🤔

# 176
Dream, пусни си стерилна, но и обикновенна урина+седимент. Да видите дали няма протеин в урината.
Можеш да си пуснеш и един общ белтък в кръвта.
Това са неща свързани с кръвното и със задържане на вода.

# 177
Галеона да ще видим какво ще назначи АГ. Иначе преди 20 дни пусках урина и белтъка беше негативен. Пусках и белтък в кръвта - 66 му беше стойността, но ще видим утре де. Доста некомфортна ситуация

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 20:12 от dream123

# 178
Дриймче, дано всичко е наред и е само от бременността! Аз все си мисля, че ако има е. коли в урината, ще има и цистит. Изкарах такъв в края на третия месец и пих прахчета монурал. Но при мен беше страшно положението. Такива зверски болки след пишкане, че не се търпеше. За това си мисля, че бебка може да притиска мехура при теб и да създава фалшива тревога.

Деси, много хубави новини. Искам и аз да мина на преглед пак. Утре, като имам повечко време, ще досаждам на док и толкова. Дано го навия да ме приеме преди Великден (преди 34 седмица), че нито тонове сме записвали, а и да видим кръвотока все пак. Според мен като тегло бебчето ти върви идеално Heart

# 179
Пламъче, колко много хубави неща сте купили днес! 😍 Браво на вас, така се прави! Ще чакаме снимки 😝

Аничка, хахахахахаха 😂 И моят корем е с буца сутрин като стана, защото спя само на лявата страна и тя си се намества в лявата половина на корема ми, като дори мога да й усетя крачетата и гръбче/дупето 🥰

Дриймче, и аз имам такива чуденки от време на време, т.е. пия по около 4-5 литра вода за 24 часа и понякога ходенето до тоалетната не отговаря на количеството приета вода. Обяснявам си го с увеличението на кръв, околоплодни води и т.н., точно както и Пламъчето казва, но при мен няма болка и като се изпишкам не ми се пишка по няколко часа след това. Купила съм си едни лентички и през ден-два си правя по една за са съм спокойна за протеин, белтък, глюкоза и др. в урината. Ето от този тип са...
Скрит текст:

Олеее, забравих да честитя хубавите новини на Деси! Много добре си расте твоята бебка 🥰 И аз искам да върви по-тежичка, но тя май си е по стандарт 😄

Общи условия

Активация на акаунт