👶Още мъничко остана, да нарека се с гордост юнска МАМА - 🌞Тема 14 месец Април

• 84 737
  • 2 085
  •   1
Отговори
# 2 010
  • Sofia, Bulgaria
И ние си направихме махленска обиколка и тъкмо се прибрахме и заваля. Друго си е малко движение на чист въздух. Набрах си и люляк, много обичам.
В Комсед стерилизатора на Cangaroo 3в1 в момента е намален на 45лв. Еми поръчах го в крайна сметка и 2 пакета мокри кърпи за да стигна 50лв за безплатната доставка Joy . Мисля че е време да се спра с покупките.
И сега да се посмеем групово, решила съм да си насадя в двора тикви, тиквички и картофи. По 2 гнезда Joy (не съм сигурна дали знам как се държи мотика), но направих сметка че ще захранваме зимата и поне тези зеленчуци не изискват някаква специална грижа. Та в стерилизатора на пара ще ги варя. За жалост май няма да се възползвам тази година от мамината градина, заради ИП не може да си отиде на вилата.
И да помрънкам, днес имам контракции и то болезнени. 3-4 са за деня, но все пак още е рано за тях Confused

# 2 011
Момичета, на вас ще има ли кой да ви помага като се роди бебето? Ние ще сме си само аз и ММ и малко се притеснявам дали ще се справим, особено първите седмици.

При мен с първото дете имаше кой да ни помага, но на мен не ми понесе на психиката тяхната намеса и бързо си ги пратих вкъщи. Майка ми още първата вечер, а свекървата на третия ден, че не беше от София. След това сме се справяли двамата с таткото и ни беше добре. Нямахме нужда от допълнителна помощ, но и искам да отбележа, че бебето беше много спокойно, не ревеше и около 40-тия ден спря да се буди за нощно хранене и спеше нощем без прекъсване по 6 часа и през деня почти през цялото време. Колики също нямаше. Сега таткото е друг, плана е да се справяме двамата, а пък ако не успяваме, тогава ще търсим други варианти.

# 2 012
Аз се надявам ММ да си се прибере преди да родя. До скоро си живеехме само двамата и когато той е на път аз си бях самичка в цялата къща. Сега нашите се изместиха на единия етаж, особено след като стана това положение се притесняваха да ме оставят сама. Дори и като се върне ММ ще разчитам на помощта на майка ми. Тя изобщо не обича да дава акъли за гледане на деца, въпреки че е била детска учителка. По-скоро ще помага в готвенето и чистенето.
Ledena`Kralica, ти сега с тези тикви ме хвърли в тъча. 😄 И какво сега, утре да запретвам ръкави и да хващам и аз мотиката. Честно казано изпадам в тих ужас като чуя захранване, защото хабер си нямам от него...
Което ми напомни - майките на момченца, я кажете какво се прави с това забелване, че от сега ми е терсене 😳

# 2 013
Ние ще си се оправяме сами. Аз не мога да понасям чуждо мнение, помощ и напътствия и ако трябва някой да ми помага, най-много да изпадна в някоя депресия. Дори самото присъствие на някой, различен от мъжа ми дъщеря ми, би ме напрегнало до безобразие.

ShukM, с две ръце, два крака и един корем се подписвам под мнението ти. Най-вече заради репликата "аз така правех и нищо му нямаше".
Ани, стискам палци бебката да се е обърнала до следващия преглед!

# 2 014
Днес следобяд ходихме с ММ пеша да пазарим и навръщане ни заваля дъжда ами да ви кажа много се накефих,много обичам да вали и не знам беше яко нищо че като се прибрах и погледнах в огледалото изглеждах като мокра кокошка.За помощта,тъй като се чувствам наистина малка и блондинка съм си хаха..майка ми ще дойде да помага ,но по скоро с готвене и чистене..А иначе ние момченце чакаме ии за забелването педиатърката ще каже..

# 2 015
Аз имам въпрос към момичетата, които се следят при д-р Иванов от Стара Загора. Знам, че сме няколко в групата. Simple Smile
Имате ли идея дали той оперира във всички дни от понеделник до петък?
И дали дава някаква опция да си избереш дата за секцио от няколко възможни?

Вчера с ММ се сетихме, че наш познат е роден на 02.06, а аз изобщо не го харесвам. Знам, че е глупаво и детинско, но някак си не искам да е точно тази дата. А горе-долу тогава се пада 38гс. за когато се планират повечето секцио.

# 2 016
Tara,  това със забелването го остави на педиатъра. Той ще ти каже и покаже какво и как се прави. Не е някаква философия да го мислиш и да се притесняваш, но и не бива да четеш предварително и да прилагаш някакви си неща на своя глава. Поне аз така правех.🙂
Помощ ще имам, живи и здрави. Аз имам нужда. Живея в къща, имам и голям двор с градини, барбекю, басейн. Поне с домакинската работа и подръжката ще помогне свеки или с каквото й кажа. Това в рамките на две седмици някъде, да мога да се възстановя, за да си поема всичко.Имам и покупки за бебето, които съм оставила за след раждането, за които ще излизам за по час, два. Отделно с това ип, нямам представа кога ще завърши учебната година и дали няма да родя по-раничко. А това най-силно ме късае, тъй като имам второкласник и ежедневно учим двамата онлайн. И на мен предполагам би ми било по-спокойно и приятно психически да сме си само ние, но физически няма да успея да се справя сама. Поне ще е за кратък период, да се "освестя" дето се вика.

# 2 017
И аз последно като се мерих на кантара бях +15 кг, а това беше преди 10тина дни, така че залагам на 16 кг поне в 31 седмица. Еми каквото такова! В началото и аз спрях цигарите и ми се ядеше само тесто и още тогава започнах да качвам, след това гадене и повръщане и след това си хапвах общо взето като преди, но и като ми се е хапвало нещо изобщо не съм се ограничавала. Ще ги сваляме после и това е.
За помощ не съм мислила все още... И майка ми и свеки са ни на 5 мин. Естествено с майка ми ще ми е много по-спокойно, но тя работи на първа линия и честно казано, не знам кога ще се видим и дотогава какво ще е положението, изобщо сложна работа. Свеки може да отскача, тя е готина и знае да не се меси, когато не трябва. Ще го умуваме, но сами в началото направо няма да знаем какво става сигурно Grinning
Деница, забелването е доста по-натам, мисля че първите 6 месеца няма изобщо какво да го мислим, но да каже някой, който знае де. Аз май от някоя лекция го знам.
Браво на всички за хубавите новини от прегледите Hug

# 2 018
При нас каката на есен ще е 4та група та се радвам че не е ученичка  че нз как щях  да се справям . Заселването  не е нещо сложно но с педиатъра  ще се разберете. Аз мн искам да пазарувам в джъмбо и пепко но предполагам че няма.да ни пуснат  да влезнем в сф без основателна причина..... А тази корона я минахме повечето още преди да го обявят  ама нз

# 2 019
Галеона, нямам идея дали всички 5 дни оперира, но сигурно ще ти даде интервал от няколко дни за избор.
За килограмите и аз съм китче с +17 кг, като най-много качих първите месеци от зверски глад. Но и сега добре си хапвам.
За помощта сме се разбрали с ММ да си е вкъщи първата седмица, а после ако имам нужда, ще помоля майка ми да дойде. Зависи как ще се възстановявам от операцията. Свекървата не ми се търпи, по-добре сама да се оправям 😁
Забелването и на мен ми беше най-голямото притеснение и стана сбъднат кошмар. И двамата педиатри, които смених с малкия, бяха на мнение, че трябва да се забелва. Аз действах плахо, а и имаше доста кожа и нищо не направих. Първата педиатърка малко успя да го забели, но втория вече тотално свърши работата. Лошото беше, че детето беше на 2 години и нещо вече, много го заболя и психологическата травма след това беше жестока. Стискаше до последно, не искаше да пишка, а когато вече не издържаше, плачехме и двамата в тоалетната. Беше ужасно. Не знам кое е по-добре, да се действа рано или въобще да не се пипа. Братовчедка ми рано рано забели нейния и нямаха проблеми, но имаше доста по-малко кожа, а и тя явно е по-смела.

# 2 020
Помощ едва ли, най-много ако е паднало извънредното положение някой да вземе каката да я поразходи. С нея никой не ми е помагал изобщо, ама дори за час първата година. Особено пък в началото да ви кажа нямате нужда от никого да ви се пречка. Таткото да готви, вие да се гушкате с бебо и да ви е спокойно. Но всеки си решава как се чувства най-добре. Повечето умирст от ужас за къпането, пък то на чешмата две шепи и айде

За килограмите не съм съгласна да се оправдава всичко с глад,защото ако човек е изял пържола и салата на вечеря, което са си достатъчно калории, а после набие примерно 200гр сладолед, това не е глад и гладуване, и безотговорност към бебето, а лакомия 🤣

# 2 021
Ох и аз сега ще съм с момче и това е единственото, което не знам как точно ще се случва, смятам да пробвам по малко, пък уж като започнат да седят, се заигравали във ваната сами, ще видим...

# 2 022
Галеона, аз също не знам в кои дни оперира Иванов, но едва ли е от понеделник до петък. Той със сигурност ще ти даде интервал, от който да си избереш дата.

Относно килограмите, аз съм +14 в 34та седмица.
Относно храненето смятам, че всичко трябва да е с мярка. Аз си хапвам от всичко, каквото ми се яде, но не постоянно. И сладолед ям, и тестени изделия, но гледам да е от време на време.
Но липсата на движение си казва думата. Simple Smile

# 2 023
Ох и аз сега ще съм с момче и това е единственото, което не знам как точно ще се случва, смятам да пробвам по малко, пък уж като започнат да седят, се заигравали във ваната сами, ще видим...

И мен това ме смущава 😃

# 2 024
Bundle, айде  сега пък и безотговорни сме към бебетата.... Някой просто сякаш не мислят, преди да изръсят нещо. Айде всеки да си гледа себе си и да се спре с общи знаменатели, крайни мнения и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт