Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 295
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Мами да се похваля вчера за първи път направих картофено пюре за Виктор като сложих вътре АМ за да стане по рядко. Мислех си че няма да иска да го яде, но той си изяде цялото бурканче, че и още искаше 😊. Вече започвам да му ги правя аз пюретата само не знам трябва ли да слагам солчица или така безвкусно да му го давам. И трябва ли да се разреждат с АМ или водичка?

Браво! Давай го чисто. Масло сол захар и прочие ги забрави за момента. Има едно рапицово олио от 4 плюс месеца в ДМ, 1 капка може от него. След картофите добави лъжичка две следващ зеленчук (на около 4 дни нов зеленчук) и ги увеличавай до достигане на пълна доза. Забрави това 50 гр на обяд после 50 гр следобед плодове и подобни мешаници. Замести обяда изцяло около 125-180 гр (зависи колко е голямо и колко яде) и чак тогава премини на плод,каша и прочие...

Той си е захранен вече с доста зеленчуци ял е тиква, морков, броколи, карфиол даже в началото като започнах захранването сам си искаше още въпреки че му давах 2 лъжички и постепенно увеличавах той си искаше. Вече месец си яде пюрета. Ама аз сега се престраших да му направя ама му хареса и започвам аз да си му правя. За рапицовото олио ще проверя. Благодаря.

# 241
Diva19,нищо конкретно залюбопитствах какво е това нещо ...

# 242
Мами,
Дайте някакъв съвет.
Малкия на последната дрямка около 5 часа се скъсва от рев. Ама як рев. През останалата част от деня заспиването е ок.
Дали вече иска да я изпуска. Преди това спа от 1 до 2. Притеснявам се, че до 7.30, когато си ляга няма да издържи и ще се мрънка. Какво да го правя, да разместя малко обедния сън ли...

# 243
Хубаво е да има някаква мазнина в пюретата, защото много от витамините са мастноразтворими. Днес слушах един уебинар на Хип за захранване и казаха, че е хубаво във всяко хранене да има белтък. Тоест в началото пюретата да са млечно-зеленчукови. Ако се дава чисто пюре, да се дохранва после с мляко, защото цитирам "само салата не е достатъчно"

Аз лично забелязах, че домашните не ги яде, ако няма кърма вътре. Купешките може и чисти да си ги хапне... абе зор голям виждаме ние с това захранване.

Вече от около 40 дни захранвам - от оранжевите се обрина (тиква, морков, батат), спанак не яде... опитах се да го захраня - ами пищи и не иска нито лъжичка. Исках да взема био тиквички, броколи, карфиол, но не мога да намеря никъдеее. Писна ми да обикалям и взех готови пюрета на Хип и Гербер. Дано имаме повече успех, че сега е само на пащърнак и картоф 😂

Относно последната дрямка - струва ми се, че последният интервал е прекалено дълъг. От 2 до 5 са 3 часа. Имаше една табличка и обикновено в началото на 6месец е 2часа, 2 часа и 15мин. Към края може да стигне до 2:45. Забелязах малкият реве, когато е изморен.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 17:40 от BMR

# 244
Аз в пюренцата слагам масло Гхи - за зеленчуковите и кокосово - за плодовите.

А аз да се похваля, тази нощ малката спа от 22 до 7,  без да се буди, за първи път от месец и половина. 😊

# 245
И моята дъщеря плаче на последната дрямка около 16-17 часа. Няма как да я пропуснем все още, защото се буди около 14 обикновено и докато дойде време за къпане и спане едвам гледа и е голям киселяк. Иначе след 17 не я слагам да спи.

Явно вече я мъчат зъби, защото е много нервна. Вчера се събуди в 05 сутринта и не искаше да спи. Цял ден дрямките й бяха по 20-30 минути. Слага се всичко в устата, ако си е изпуснала играчката, си яде ръцете.

Уебинарът на Хип и аз го слушах, но не целия, че продължи около 3 часа. Видях, че са описали в групата препоръките за захранване, които коментираха.

# 246
Със спането и ние сме така ... спим по 30 минути през деня , а последната дрямка около 5 часа е голям рев и мрънкане ...зъбите доста ни мъчат , вечер се събужда 2-3 пъти , къде за мляко ,къде за игра No Mouth

Газове и ние си имаме .. от самото начало има ,а сега със захранването се засилиха .. мята крака ,ръце , изпъва се ... вече не знам .. нищо не открих ,което да му помогне ..и омнибиотик панда му давам - няма и няма ...

# 247
И малката две нощи спи неспокойно, не знам от зъбите ли е или нещо друго. Не плаче, но се върти, яде в 03:00 и заспива, а в 05:50 се е наспала 😳 дрямката около 17:00 или 17:30 понякога е тегава, но не може да я пропусне, едвам издържа до къпането.

# 248
Как си знаете нещата по часове- браво!
При нас е пълна анархия! Изобщо никакви часове не гледам- нито яде по едно и също време, нито спи по едно и също време. Знам, че това не е добре, ноооо... това е положението.
Той още си яде през нощта, при това 2 пъти. Не се отказва...
Продължаваме с пащърнака, с който започнахми преди няколко дни- много му харесва!!!
Аз ще му готвя след като го захраня с повечко неща- сега давам пащърнака на Хип. След него ще въведа или картофи, или тиква... не знам още. Вие ме посплашихте с тези алергии... от картофи например не очаквах толкова деца да имат алергия- според мен са от най-безобидните зеленчуци, но ето, че и с тях може да се очаква проблем.

# 249
Новичка,

Моята беба първо я заграбих с картоф и се обрина. След месец пробвах пак , защото не ми се вярваше да е от него , но пак се обрина. Преди седмица пак и дадох и вече всичко е Ок. Хапва си картофи без проблем, а се бях шашнала , че няма да може да яде.

# 250
Мами ваши бебоци викат ли. Моя като започне да писка и не спира сам си се кефи. От толкова пискане гърлото почва да го дразни и кашля. Имали някое друго бебе, което да е така?

# 251
При нас пискането отмина. Беше преди месец някъде.
Сега казва п, б и същевременно плюе Joy
Мами ваши бебоци викат ли. Моя като започне да писка и не спира сам си се кефи. От толкова пискане гърлото почва да го дразни и кашля. Имали някое друго бебе, което да е така?

# 252
Calibra доста вика и пищи и се провиква и се кефи 😁 и после се закашля , доста е забавна.
Аз четох, че картофът може да предизвика подобни реакции и дори бананът и затова не се препоръчват за първа храна, но има 100 теории и толкова информация, че по-добре да се водим по бебетата според мен.
Днес пристигат пролетните ѝ дрехи от Джордж, техните бодита са най-хубавите поне за мен. Дано съм уцелила размерите.

# 253
Разбрахте ли че въстановяват ваксинациите след великден.Какво мислите ще ги заведете ли на ваксина.

# 254
Да, ще сложим третия прием, за да знам, че сме приключили за момента. И изследванията ще пуснем.
Момичета слагате ли заедно двете ваксини и как ги понасят малките?
Разбрахте ли че въстановяват ваксинациите след великден.Какво мислите ще ги заведете ли на ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт