Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 203
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
Аз забелязах, е малката си хапе предимно дясната ръка и главичката си държи криво, малко се притесняваме с таткото понеже не иска да хапе другата ръка и все гриви главата. Надявам се да нама отражения, че сега не ми се реди за прегледи.
Иначе аз често си спомням за раждането с умиление, беше бързо, сравнително безболезнено и някак топло Simple Smile

# 166
И нашият човек си яде предимно лявата ръка, като спи главата му е по-често наляво, но и в дясно съм го виждала. Засега не съм забелязала едната или другата част да имат разлики.

Моето раждане също мина много бързо. В съзнанието ми остана един хубав спомен, почти безболезнен. Най-яркият ми спомен е как го видях веднага щом излезе в една метална тава, явно медицинска Stuck Out Tongue Winking Eye
На мен ми бяха пуснали система окситоцин и болки имах чак към 8-9см разкритие и реално директно отидох към напъните. В предродилна зала още тръгна да излиза, та тичах към магарето, даже боса, нямах време за джапанки Joy

Тия дни и при нас дневното спане е зле. Много рев, ляга, надига се, вири си дупето, реве със затворени очи... Мъка. Мисля, че е зъб, защото долу вече много се белее.

# 167
Спокойно за главичката ще се оправи. Ние още откакто се роди му беше удобно да спи само на дясно и към 2м.вече се виждаше разлика, но неискаше да спи на другата страна. Откакто се наущи да си върти главата спи и на ляво и на тила и на дясно и вече си е равномерна. До 2г.някъде четох че им се оформя напълно.

# 168
А как обличате бебчетата сега? Излизахме в двора и явно я сварихме, никак не мога да преценя с какво връхно да е. Още я обличам с пухено ромпърче.

# 169
Здравейте , момичета. И ние днес излязохме с малката и я сварих... бая и беше топло ама аз като бабичките все я навличам и не мога да я оцеля кога и е Ок. От няколко дни май я мъчат зъби и е голяма драма - не си изяжда всичко( което е нещо ненормално за нея) , плаче често , вижда се че я сърбят венците ... абе гадна работа. Снощи моя мъж ходи и и взе едни хомеопатични хапченца  Дентокинд , по препоръка на сестра ми (тя даваше на племенника ми такива , когато му никнеха зъбите и уж много добре минало всичко) обачееее се зачетох и видях, че една от съставките е беладона ,а тя уж била отровна. Ясно, че няма да са отровни хапчетата , но прочетох за някакви други такива хапченца пак с беладона в Америка , от които умирали деца. И се филмирах сега.... някоя от вас дава ли Дентокинд да ме свали на земята малко ?
     Иначе днес е страхотно времето , сложихме летния кош и тя беше във възторг навън - всичко и беше интересно. Утре прави 6 месеца , та сега и правя торта , но аз съм зле със сладкишите и си правя бисквитена, понеже много обичам. Направих яйчен крем (сигурно най-елементарния на света ) и изгорих захарта.. сега има вкус на крем карамел , но няма проблеми - малката няма да я яде , а таткото не е капризен Хахахах . Отплеснах се малко. Ще и направя и питка - те поне ми се получават. Хубав ден ви пожелавам на всички !!!!

# 170
Обличате бебето както вие сте облечени. Най- много един кат дрехи в повече.
Ако вие сте по тениска и суитчър/ яке и ви е топло, значи на бебето по боди а дълъг ръкав и нещо не много дебело отгоре ще му е добре също.
Най- важният въпрос който трябва да си зададем когато се чудим е: на мен топло/студено ли ми е?

# 171
Аз давам Дентокинд но още ролко много не го мъчат зъбите, вечер го сърбят венците повече. Мойта племенница също ги ползва така че спокойно. Сигурно е важно и количеството беладона😉

# 172
Ох същата ситуация и при мен 😁😁😁 И моето момиче утре прави 6 месеца. Правих орехова шоколадова торта, още я правя, че малката се събуди по-рано 😁 моят мъж ми помогна 😁 много съм зле със сладкишите та да видим какво ще стане.

Здравейте , момичета. И ние днес излязохме с малката и я сварих... бая и беше топло ама аз като бабичките все я навличам и не мога да я оцеля кога и е Ок. От няколко дни май я мъчат зъби и е голяма драма - не си изяжда всичко( което е нещо ненормално за нея) , плаче често , вижда се че я сърбят венците ... абе гадна работа. Снощи моя мъж ходи и и взе едни хомеопатични хапченца  Дентокинд , по препоръка на сестра ми (тя даваше на племенника ми такива , когато му никнеха зъбите и уж много добре минало всичко) обачееее се зачетох и видях, че една от съставките е беладона ,а тя уж била отровна. Ясно, че няма да са отровни хапчетата , но прочетох за някакви други такива хапченца пак с беладона в Америка , от които умирали деца. И се филмирах сега.... някоя от вас дава ли Дентокинд да ме свали на земята малко ?
     Иначе днес е страхотно времето , сложихме летния кош и тя беше във възторг навън - всичко и беше интересно. Утре прави 6 месеца , та сега и правя торта , но аз съм зле със сладкишите и си правя бисквитена, понеже много обичам. Направих яйчен крем (сигурно най-елементарния на света ) и изгорих захарта.. сега има вкус на крем карамел , но няма проблеми - малката няма да я яде , а таткото не е капризен Хахахах . Отплеснах се малко. Ще и направя и питка - те поне ми се получават. Хубав ден ви пожелавам на всички !!!!

# 173
  • Белгия
Мамита, ние пък днес направихме 6 месеца и ми е малко мъчно, че нито майка ми, нито свекървата са тук с нас.. Цял ден са на видео разговор - едната на месинджър, другата на скайп.

Иначе с това хубаво време по цял ден киснем в двора. Такава жега е, аз съм по дълга тениска а малкия само по боди с къс ръкав. Най-негативното за мен в това положение е, че всъщност осъзнаваме колко много неща сме правили навън и ми липсват страшно много! Оособено сега, когато виждам как Виктор започва толкова живо да се интересува от всичко около него и аз само си мечтая, как ще натоварим каяците на колата и ще отпрашим към "планините" им тука за седмица поне (най-високата точка е 600 м , ама айде, пак е природа).

Калибра, хем адашче, хем хасковлийче! Blue Heart Радвам се, че е наред! За главата - зависи колко е деформирана, най-добре педиатър ще ти каже. Аз съм виждала деца да носят нещо като каска за коригиране на формата, но това е в много крайни случаи..

Живот и здраве за Великден 2021 ще се приберем в Хасково, и се вълнувам страшно много! Не само заради безбройните истории за корумпирани полицаи, които като те видят с кола с чужда регистрация те спират да искат "пари за супа". О не. Но най-вече защото Виктор ще види (несъзнателно ама айде) апартамента, в който съм израстнала, ще се разхождаме по улиците и парковете, по които съм ходила насам-натам милиони пъти. И нямам търпение спомените ми за Хасково да бъдат свързани и с моето бебче. Ако ме разбирате де Blush

# 174
Здравейте мами,ние от доста време имаме едно петънце близо до ухото-червено и сухо,мажех с атодерм интензив,обаче не минава. Днес говорих с педиатърката,тя каза дактакорт,аз не исках да използвам кортикостероид и за това направих онлайн консултация със дерматолог и тя каза лайка със малко сода да промивам и фусидин крем (пак е с кортикоствроид,но много по малко) сутрин и вечер а на обяд атодерм. Споделям защото четох и други майки,че имат кожни проблеми с бебоците,нашето е само едно петно а бузките са сухи но не са зачервени. Ще прикача и снимка.

И друго исках да ви питам,каша от гречка (елда) може ли сварена и пасирана а не готова инстантна?

# 175
И друго исках да ви питам,каша от гречка (елда) може ли сварена и пасирана а не готова инстантна?
И аз мисля така да си я правя.

# 176
И аз мисля така да си я правя.

Bambolina, кaквa е тaзи книгa c рецепти, кaк cе кaзвa, можеш ли дa кaчиш още от рецептите ☺️ нa мен ще ca ми много полезни

# 177
Bambolina и аз бих искала ако е удобно още някоя рецепта на каши.

# 178
С удоволствие, но книгата не е моя 😳
Снимката я свалих от друга тема от форума.
Аз имам книгата на Маги Пашова, ако искате, мога да снимам от там. Simple Smile

# 179
Мами,
Днес слушах онлайн лекция на Адя Демирева за развитието на децата от 1-12 месеца. Накрая отговаряше и на въпроси. Ето линк към видеото. То е за от месец 5 нататък.
https://m.facebook.com/events/820612265090041?view=permalink& … d=826691931148741

Общи условия

Активация на акаунт