Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 215
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Аз я имам книгата. Утре ще снимам рецептите и ще ги прикача.

# 181
Мамии аз искам да ви питам дали сте купили слнцезащитен крем и какъв?
 Днес бяхме навън и колкото и да се опитвах да избягам пряка слънчева светлина върху бебчо пак се прибрахме с червени бузки.
Не знам дали си въобразявам, но и дерматита май му се засили Sad доста по-червени станаха петънцата по тялото му.
Утре ще отида да купя слънцезащитен крем, та ще ми бъде полезно да споделите.
Благодаря предварително. Хубава вечер!

# 182
Мамита, ние пък днес направихме 6 месеца и ми е малко мъчно, че нито майка ми, нито свекървата са тук с нас.. Цял ден са на видео разговор - едната на месинджър, другата на скайп.

Иначе с това хубаво време по цял ден киснем в двора. Такава жега е, аз съм по дълга тениска а малкия само по боди с къс ръкав. Най-негативното за мен в това положение е, че всъщност осъзнаваме колко много неща сме правили навън и ми липсват страшно много! Оособено сега, когато виждам как Виктор започва толкова живо да се интересува от всичко около него и аз само си мечтая, как ще натоварим каяците на колата и ще отпрашим към "планините" им тука за седмица поне (най-високата точка е 600 м , ама айде, пак е природа).

Калибра, хем адашче, хем хасковлийче! Blue Heart Радвам се, че е наред! За главата - зависи колко е деформирана, най-добре педиатър ще ти каже. Аз съм виждала деца да носят нещо като каска за коригиране на формата, но това е в много крайни случаи..

Живот и здраве за Великден 2021 ще се приберем в Хасково, и се вълнувам страшно много! Не само заради безбройните истории за корумпирани полицаи, които като те видят с кола с чужда регистрация те спират да искат "пари за супа". О не. Но най-вече защото Виктор ще види (несъзнателно ама айде) апартамента, в който съм израстнала, ще се разхождаме по улиците и парковете, по които съм ходила насам-натам милиони пъти. И нямам търпение спомените ми за Хасково да бъдат свързани и с моето бебче. Ако ме разбирате де Blush
Доктора каза че му няма нищо ама ние нали си го гледаме всеки ден и си го знаем и ни се набива на очи 😂😂
А ти в кой квартал си живяла тук. И сега къде живеете (ако не е проблем,че питам).[

quote author=Sews link=topic=1199002.msg40541140#msg40541140 date=1586535628]
Здравейте мами,ние от доста време имаме едно петънце близо до ухото-червено и сухо,мажех с атодерм интензив,обаче не минава. Днес говорих с педиатърката,тя каза дактакорт,аз не исках да използвам кортикостероид и за това направих онлайн консултация със дерматолог и тя каза лайка със малко сода да промивам и фусидин крем (пак е с кортикоствроид,но много по малко) сутрин и вечер а на обяд атодерм. Споделям защото четох и други майки,че имат кожни проблеми с бебоците,нашето е само едно петно а бузките са сухи но не са зачервени.
[/quote]

Моя син имаше същите петънца като питах доктора каза да го мажа с биодерма атодерм за атопична кожа. След 2-то мазане вече беше изчезнало и не са се появявали повече. Може да пробваш няма да навреди медицинска козметика била, от както взех биодермата целия го мажа с нея.

# 183
  • Пловдив
Диди, с кола ли ще се прибирате? По какви граници...? Ние сме блокирани в австрия...От време на време ми хрумва да тръгнем за Бг. Обаче с кола и с куче, и с бебе ,и с по- голямо дете. Направо ми се изпарява желанието като си представям какво може да се случи и да ни върнат или да се бавим....
Благодаря ви за всичката информация , която споделяте. Чета и записвам. Сега това за кашите. Не че съм до тях. Аз днес дадох морков. Захранвам откакто и Америкас , май 2-3март обаче тооолкова бавно. Нарочно , де. Яли сме единствено картоф, тиква, пащърнак и днес морков сефте.

# 184
  • Белгия
Josefin, с кола да, но другата година, не тази. 2021 Великден се пада в началото на май месец Blush Не знам още какъв път ще изберем, има доста време да го умуваме. Точно защото сме с куче и ние ще сме с колата.

Calibra, близко съм до Арменския парк, навремето беше the place to be за игри, но сега майка ми каза, че целия го застроиха и дефакто почти няма къде да играят децата. Учила съм в Климент, а после в езиковата Blush
Сега живея в Брюж - едно китно градче в Белгия.
А ти?

Нашето захранване също ще е бавно май.. За сега имам само морков и авокадо. Днес ММ ще ходи за био тиквички или нещо подобно. Ще ги смеся с моркова. Колко грама яде не знам, не тегля, водя се по бебо, но не е повече от 3-4 пълни лъжички.

# 185
Calibra1829 аз съм написала във поста,че точно тази козметика използвам,не помага в случая. Ние със захранването нз как вървим вкарах броколи и карфиол,пръцкаа по цял ден Хаха (без плач). Аз ще поръчвам торта за 6 месеца и някой балон и някоя дрешка,надявам се и ние да сме си самички. В това болно време не ми трябва никой. : ) Ние днес сме ранобудни в 5:00 яде и после се въртя до 7:00 и окончателно се събуди мрънка до 9:00 яде и заспа ... а азззз когааааааа хах

# 186
Josefin, с кола да, но другата година, не тази. 2021 Великден се пада в началото на май месец Blush Не знам още какъв път ще изберем, има доста време да го умуваме. Точно защото сме с куче и ние ще сме с колата.

Calibra, близко съм до Арменския парк, навремето беше the place to be за игри, но сега майка ми каза, че целия го застроиха и дефакто почти няма къде да играят децата. Учила съм в Климент, а после в езиковата Blush
Сега живея в Брюж - едно китно градче в Белгия.
А ти?

Нашето захранване също ще е бавно май.. За сега имам само морков и авокадо. Днес ММ ще ходи за био тиквички или нещо подобно. Ще ги смеся с моркова. Колко грама яде не знам, не тегля, водя се по бебо, но не е повече от 3-4 пълни лъжички.
Ами аз първо живеех на Дунав и Васил Левски до магазин Тракия (няма как да не го знаеш то е от много време). След това жиявах срещу математическата с мм и миналата година като се роди Виктор се преместихме на до статуята.

Sews извинявай не съм видяла за атодерма.
Ако имаш кремче на Бочко против подсичане ги намажи с него, аз с това го мазах преди биодермата и пак беше започнало да се изчиства, но трябва да го можеш поне 3 пъти на ден за да има ефект. Ти какво кремче използваш за подсичането?

# 187
Рецепти 6-9м

# 188
Защо захранвате толкова бавно?

# 189
При нас специално е голям зор захранването. Просто малкия не иска да яде и се получават много бавно нещата.

За един месец захранване съм въвела картоф, пащърнак, тиква, сега въведох и морков.

Пробвах с батат, но май се обрина. Веднъж дадох спанак - не щя да яде.

Надявам се като въведа месо и жълтък да прояде...

# 190
  • Пловдив

Аз захранвам бавно поради няколко неща. Първо така правих и с другото дете и по усещане така правя и с второто. Второ- още нямаме 6 месеца. А някои тепърва захранват на 6. Трето - кърма ядем почти както и преди, даже и на обяд често пъти и явно още й стига. И четвърто - децата са ми доста чувствителни като цяло и белички , това бързо захранване през 2-4 дни нещо ново не е за нас. Някак си имам усещането, че слагам една база за бъдещото й храносмилане и искам това до се получи плавно..
Имам и пример с една позната, където се гордее , че и кебапчета е пъхала в устата на бебето от 6тия месец, обаче не прави връзка между неговите алергии и пристъпи от бебе до 1ви клас!!
Та така, това ми е мнението и така правя с моите деца.

# 191
El1, много блaгодaря зa рецептите 🙏☺️☺️☺️
Cетих cе, че и aз имaм някaкви книги c рецепти зa бебетa, кaто имaм време и aз ще cнимaм някои

И aз зaпочнaх зaхрaнвaнето, от кaрофa получихме рaзcтройcтво, морковa беше без реaкция, но от пъщaрнaкa получи обрив нa гърбa....  вcъщноcт не знaм дaли е от пъщaрнaкa, но вече трети ден му cе появятaт червени петънцa по гръбчето, поcле изчезвaт Sad a в cредaтa мaлкa белезникaвa пъпкa....  някой знaе ли от кaкво може дa е товa? пъщaрнaк не cъм дaвaлa двa днa вече, не би ли трябвaло дa му е минaло?

# 192
Ние започнахме захранванено вчера. С пащърнак, много му хареса! Доволна съм! Страхотен интерес към лъжицата проявява и му е много кеф, че яде пюренце Simple Smile

# 193
Имате ли идея как се въвежда жълтък? Четох, че се започва в началото по два пъти в седмицата се дава за две седмици, след това по три пъти за още две и след това пре ден. Това означава, че докато стигне по половин жълтък през ден минава цял месец и питанката ми е дали през този месец се въвеждат други нови храни???

# 194
Педиатърът на детето каза, че вече мога да давам жълтък - почти на 6м е. Каза ми да започна с 1/4 през ден за две седмици. После по половин жълтък през ден и тогава да въведа месото. Не се сетих да попитам дали е ок да се въвеждат нови неща, но идеята е май да се започне с жълтъците и месото, когато вече повечето зеленчуци и плодове са въведени. Малкия нищо не харесва и затова мисля да въведа жълтък да му овкуси.

Аз имам друга питанка.. слагах до моментс рапично олио в пюретата, но вчера нау-картшки бутнах и слупих цялата бутилка на земята и после цял ден бърсах мазно 😱😱
Днес купих масло Гхи и се чудя дали е подходящо да му го давам на почти 6м?

Имате ли идея как се въвежда жълтък? Четох, че се започва в началото по два пъти в седмицата се дава за две седмици, след това по три пъти за още две и след това пре ден. Това означава, че докато стигне по половин жълтък през ден минава цял месец и питанката ми е дали през този месец се въвеждат други нови храни???

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 18:39 от BMR

Общи условия

Активация на акаунт