Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 273
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте и от нас!
Онзи ден прескочих  до педиатърката за бележка за ваксините,че пусках документи за детски и еднократна помощ и тя ми каза,че до сега/последно януари бяхме на консултация, след това имаше грип,а после дойде тоя коронавирус и не сме ходили повече/ сме пропуснали 7 ваксини...Евентуално ще пуснат съботите бебешки консултации и ще наваксаме като слага  по 2 ваксини ...но ми се вижда доста стресиращо..
Иначе каза,че сме ок със захранването и да почна жълтъка.

# 286
При нас само първия път сложи 2 ваксини, след това само по една. Не ми се вижда по-стресиращо, даже ако трябва да съм честна, мисля, че така е по-добре, защото плаче веднъж за двете и е кисела само веднъж Grinning Иначе не е вдигала температура при никоя. Остана ни само една - дано по-скоро успеем да я сложим.

И аз вече давам жълтък, първите две седмици ще давам по 1/4, после ще го мисля.

# 287
Здравейте и от нас!
Онзи ден прескочих  до педиатърката за бележка за ваксините,че пусках документи за детски и еднократна помощ и тя ми каза,че до сега/последно януари бяхме на консултация, след това имаше грип,а после дойде тоя коронавирус и не сме ходили повече/ сме пропуснали 7 ваксини...Евентуално ще пуснат съботите бебешки консултации и ще наваксаме като слага  по 2 ваксини ...но ми се вижда доста стресиращо..

Какъв доход трябва за получаване на детски? И колко са детските? Извинявай за въпроса, но никъде не намерих информация за дохода, колко трябва да е.

# 288
Бележка от работодателя за доходите 12 месеца назад. 40 лв е пълната сума, а 32 лева е 80% детски. Някъде ги имаше описани в интернет, мисля че прага е различен сега за получаване.
Здравейте и от нас!
Онзи ден прескочих  до педиатърката за бележка за ваксините,че пусках документи за детски и еднократна помощ и тя ми каза,че до сега/последно януари бяхме на консултация, след това имаше грип,а после дойде тоя коронавирус и не сме ходили повече/ сме пропуснали 7 ваксини...Евентуално ще пуснат съботите бебешки консултации и ще наваксаме като слага  по 2 ваксини ...но ми се вижда доста стресиращо..

Какъв доход трябва за получаване на детски? И колко са детските? Извинявай за въпроса, но никъде не намерих информация за дохода, колко трябва да е.

# 289
  • Пловдив
Здравейте!
Аз мнг се чудих за килимче за пода, но с това куче...а и кой е казал,че като почне да лази ще стои на килимчето. Така ,че отново като при 1вата дъщеря купих квадратна кошара за игра. Даже има и матраче допълнително и съм доволна. Оставям я доста спокойна и ходя до тоалетна, тераса и в др стая..
Със захранването сме още бавни. Мисля спанак да пробвам утре.
Поръчах половин торта за 6те месеца ,покрай вас и аз да не пропусна. Ще видим дали ще стане както я искам.
За детските в Бг нямам коментар. Добре, че леля ми работеше в социални..то не са документи, доходи и чудо! За нещо, което трябвя да се полага просто, защото си родил дете. И накрая толкоз упражнение и то всяка година наново - 35-40 лв месечно. Язък!
Ето малко снимки. Вчера отвориха обществените градини и да не пропуснем.

# 290
josefinохх каква ти е сладурка Kissing Heart завиждам ви за градинките..дано и при нас разрешат посещенията...нас не ни одобриха за детски,именно за нещо което не се полага ...

# 291
Жозефин , малката е страхотна, местата на които се разхождате също. Ние пък си седим у дома по цял ден и си правим прически 😁

# 292
Здравейте и от нас!

Не знам честно казано, но като ми се полагат защо да ги оставям на прекрасната ни държава?! Казаха ми,че за 2 деца са 80лв.
Дохода също не го знам,защото съм разведена с бащата на баткото,а с мм  нямаме брак. Мисля,че не трябва да е над минималната заплата,но не съм сигурна. Ще видим какво ще преведат. Интересно ми е, че не ви взеха акта за раждане,а на всякъде четох,че го взимат докато изплатят еднократната помощ,за да я впишат на гърба му.

# 293
И на мен не са ми искали акта за раждане. Като отидах да подавам документите за еднократната само го погледнаха и ми го върнаха. За детски като питах ми се изсмяха в лицето, явно само един определен етнос могат да взимат пари от държавата. Едва ли някога ще взимам детски. За еднократната помощ има срок от 3 години не е нужно да бързате. А при вас има ли еднократна помощ от общината?

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 21:40 от calibra1829

# 294
Чудна ти е, страхотна прическа. Моето момиче няма коса още, някакви мъхчета само.
Весенци на нас не ни търсиха акта за еднократната и не е вписана сумата, но на моя позната е вписана. Явно е нещо ново сега.
Жозефин , малката е страхотна, местата на които се разхождате също. Ние пък си седим у дома по цял ден и си правим прически 😁

# 295
Ах какви са сладки тези мадами Simple Smile

За детските и аз мисля, че трябва да е минималната или малко отгоре. Ние не ги хващаме, защото аз започнах да се осигурявам на по висока, за да взимам майчинство и така изгарям с детските.

Но ако някой от вас не е подал долумент за еднократна помощ, да го направи след карантината. Тя се полага на всички! 250 лева е.

# 296
Здравейте и от нас!

Не знам честно казано, но като ми се полагат защо да ги оставям на прекрасната ни държава?! Казаха ми,че за 2 деца са 80лв.
Дохода също не го знам,защото съм разведена с бащата на баткото,а с мм  нямаме брак. Мисля,че не трябва да е над минималната заплата,но не съм сигурна. Ще видим какво ще преведат. Интересно ми е, че не ви взеха акта за раждане,а на всякъде четох,че го взимат докато изплатят еднократната помощ,за да я впишат на гърба му.
Вече не се вписва на гърба на акта, не се притеснявайте Simple Smile

Момичета, да ви предупредя да внимавате с жълтъка. Досега съм давала само 3 пъти по 1/4, обаче малката многооо се запече от него, утре ще почна да въвеждам слива, за да може малко да се рвгулират нещата.

# 297
Ние получаваме детски помощи, само защото не ме осигуряват на пълната ми заплата - бонусите са отделно. И да, голяма е разправия - трябваше да отида до работата за документа, мъжа ми и той документ, после заедно в Социалните, че като отидох аз сама не можело - трябва да се види и неговата лична карта и да се разпише лично и всичко това за 32 лв на месец..

За еднократната помощ беше далеч по-лесно - копие от акта за раждане и едно заявление и превеждат 250 лв.

Сега има и помощ за родители в извънредното положение, но не съм проучвала какви са условията. Някой ако знае, нека сподели.

# 298
Много ти е готина сладуранката! Ще се кандидатираме да ни е снаха Wink

# 299
Хахаха да им уговорим един брак като в Индия , да не се мъчат като порастнат по цял ден здр ко пр 😂

Общи условия

Активация на акаунт