Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 271
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
От три дни сме в същото положение,а досега освен плодови пюрета всичко ми е ял ..днес ми отказа всичко и мляко,и каша ,и пюре ...хапне малко и ревне ..снощи направо ни разказа играта пукна се да реве това дете буквално бяхме безпомощни да му помогнем плака два часа заспа и след два часа пак див рев ..взех го при нас ,порева и заспа ..тези дни никакъв режим няма нито за ядене нито за спане ...

Даваш ли нещо за зъби? 🙄🙄 Пробвай да му дадеш биберона като почне да плаче при нас се получава само ако го мъчат зъбите взима го и почва да си играе върти в устата и почва да дъвче. Венците подути ли са, зачервени ли са? Като си сложиш пръста на венците започва ли рев? Най-възможно е да е от зъби. И на нас ни се е случвало цяла вечер не искаше да спи, но ние не сме пробвали да го сложим при нас. Казаха ли ти какво да му дадеш нощно време при силен рев и неспокойство на нас доктора ни каза да даваме Панадол, но не повече от 2 пъти. До сега не съм давала Панадол и не зная как действа. Ако има някоя мама, която го е пробвала да каже дали е имало ефект и дали бебока се е успокоил?

# 271
От три дни сме в същото положение,а досега освен плодови пюрета всичко ми е ял ..днес ми отказа всичко и мляко,и каша ,и пюре ...хапне малко и ревне ..снощи направо ни разказа играта пукна се да реве това дете буквално бяхме безпомощни да му помогнем плака два часа заспа и след два часа пак див рев ..взех го при нас ,порева и заспа ..тези дни никакъв режим няма нито за ядене нито за спане ...

Даваш ли нещо за зъби? 🙄🙄 Пробвай да му дадеш биберона като почне да плаче при нас се получава само ако го мъчат зъбите взима го и почва да си играе върти в устата и почва да дъвче. Венците подути ли са, зачервени ли са? Като си сложиш пръста на венците започва ли рев? Най-възможно е да е от зъби. И на нас ни се е случвало цяла вечер не искаше да спи, но ние не сме пробвали да го сложим при нас. Казаха ли ти какво да му дадеш нощно време при силен рев и неспокойство на нас доктора ни каза да даваме Панадол, но не повече от 2 пъти. До сега не съм давала Панадол и не зная как действа. Ако има някоя мама, която го е пробвала да каже дали е имало ефект и дали бебока се е успокоил?
На мен ми се е налагало да давам 2-3 пъти, точно заради непрестанен рев. Подейства веднага.

И при нас е абсолютно същото положение с пюрето. Според мен венците ги болят  и от там идва всичко.
И при нас така понякога, а иначе яденс голям апетит. Само като си види купичката и започва да вика 😁

Завиждам ви на апетита 😁
Метнала се е на баща си 😄😄😄

# 272
Бамболина, моята Ели по принцип бая си хапва.. това е извънредено Хаха . Ама на кой да прилича, аз се убивам да ям цял живот ,а докато бях бременна направо се разтрепервах докато ядях. Доста съм лакома , тя също , но явно наистина не и е Ок щом отказва храната.

Момичета , чувствам ви някак близки , като си споделяме така от няколко месеца. Направо искам да ви видя Ей така всички на куп 😁 . Шефката ми преди ми разправяше , че тя така била във форума (били Августинки, че раждали август) и всяка година се събирали и ходели лятото в  Китен на море с децата ( шефката си има хотел там и ги събирала ) . Каза , че било много забавно . Били към 30 деца и им викали банда без команда Хахахах . И това всяко лято Simple Smile много миличко ми става като си го представя .

# 273
Баси готиното!
А може и на море без децата Grinning
Ами може да се съберем, всеки в своят град. После ще си качваме снимки, а на срещата табелки с имената от форума Grinning

# 274
Хахахахах да , виж аз съм си от Бургас , на морето съм и все мог да я оставя на някого за среща ама който не е от тук не знам Хаха. Може на видео чат , нали сега така се процедира. Ей какви времена настъпиха. 😁

# 275
Давам Осадент пилулу няколко пъти на ден и и мажа с бочко но не напипвам нищо по венците виждам че са били но не и подути ...не съм давала панадол не се и сетих честно казано аз толкоз се бях ошашкали с този рев че се чудех как да го успокоя..три месеца имахме колики плачеше много давах какво ли не,но снощи ми се видя мн критично а и да няма желание да яде никога не е било ..и сънят му неспокоен абе зор ще е ...
Преди няколко дни при гала показаха една група-от форума априлки май бяха които са родили миналата година и тази година колаж на всяко едно бебе на една годинка много ми хареса идеята ...

# 276
Панадол съм давала само след ваксини. За зъбите са ми казвали приятелки че са давали по половин доза

# 277
Баси готиното!
А може и на море без децата Grinning
Ами може да се съберем, всеки в своят град. После ще си качваме снимки, а на срещата табелки с имената от форума Grinning
Идеята е добра ама аз с моя позабравен Видин. Май съм си единствена от там.

# 278
Хихи, и аз така Simple Smile
Аз започнах да чета темата чак след като родих, докато кърмех денонощно 😁, но се престраших да пиша чак след месец.

# 279
  • Пловдив
А пък аз сигурно съм най-дъртото парче в този форум. От 2007 май пиша ...още преди да имам първо дете! Първото е 11.2010. Е, не че съм дърта толкоз...на 24 родих първото , млада и невръстна хах.

Дива , ние ползваме слънцезащитни кремове.доста , защото сме  чувствителни и почервеняваме лесно. Купувам на Avene 50 плюс. На Биодерма също съм взимала. Но в Австрия не се внася всичко, например детската серия Биодерма и Мустела ги няма на пазара. На Ла.рош посе също са им хубави кремовете за слънце. Обичам комплектите с термални води - миналото лято като бях бременна имах по 2 броя в двата джоба хаха.
Относно дрешки за пролетта , аз съм на вълна продавалник тук, яко има майки , които препродават полунови неща, до магазин рядко ходя. Кажи речи само гризалките не съм й взела втора употреба. Sustainable living ли се наричаше хах. Следя определени марки (скандинавски и френски) , които ползвани струват на цената на нови Хаш и ем , джордж, C&A и прочие...Сега съм твърдо убедена, че вещите не ме кефят и вредят на природата и най-добре едно нещо да се ползва докато има живот в него, до съдиране..не че с бебе може да се получи "съдиране", но..все пак! И месо рядко ям като цяло от дете, обмислям и вегетарианството. Майка все ме "тъпчеше", че било нужно за анемията...но така и не заобичах мръвки. И в тая австрия дето сега био мио е всичко, всеки се носи с платнена торба и винтидж дрехи, явно ще ставам такава хохо.

# 280
И аз откакто се роди малката съм на вълна “опазване” и ползване до край на каквото може. Всичко, което мога да взема от приятелки и роднини взима, за да не купувам и после да се чудя да го хвърлям ли или какво да го правя, почнах и аз да подарявам. Хвърляме разделно, ходя с пратнени чанти на пазар, но найлонки пак ползвам за плодове и зеленчуци.
Малката два дни беше без слънцезащитен и златисто-кафява по бузите, тя е мургава и веднага я е хванало слънцето. Ще разгледам кремчетата, благодаря.
Ще е сепер забавно да се съберем някъде с бебоците, за да се запознаят и те. Винаги са ми били забавни и интересни бебета на едно място как си общуват.
Аз намерих в Базар бодита на Джордж, 5 бр. за 18 лв, изгодно излизат.
Вчера първи ден на столчето и доста ѝ хареса, на вечеря седя с нас на масата и издържа 30 минути като си играеше с разни неща на таблата, а иначе утре ще я захранвам.
А пък аз сигурно съм най-дъртото парче в този форум. От 2007 май пиша ...още преди да имам първо дете! Първото е 11.2010. Е, не че съм дърта толкоз...на 24 родих първото , млада и невръстна хах.

Дива , ние ползваме слънцезащитни кремове.доста , защото сме  чувствителни и почервеняваме лесно. Купувам на Avene 50 плюс. На Биодерма също съм взимала. Но в Австрия не се внася всичко, например детската серия Биодерма и Мустела ги няма на пазара. На Ла.рош посе също са им хубави кремовете за слънце. Обичам комплектите с термални води - миналото лято като бях бременна имах по 2 броя в двата джоба хаха.
Относно дрешки за пролетта , аз съм на вълна продавалник тук, яко има майки , които препродават полунови неща, до магазин рядко ходя. Кажи речи само гризалките не съм й взела втора употреба. Sustainable living ли се наричаше хах. Следя определени марки (скандинавски и френски) , които ползвани струват на цената на нови Хаш и ем , джордж, C&A и прочие...Сега съм твърдо убедена, че вещите не ме кефят и вредят на природата и най-добре едно нещо да се ползва докато има живот в него, до съдиране..не че с бебе може да се получи "съдиране", но..все пак! И месо рядко ям като цяло от дете, обмислям и вегетарианството. Майка все ме "тъпчеше", че било нужно за анемията...но така и не заобичах мръвки. И в тая австрия дето сега био мио е всичко, всеки се носи с платнена торба и винтидж дрехи, явно ще ставам такава хохо.

# 281
Здравейте, мами!
Относно четенето на форума- аз от много години го чета, даже още ученичка бях. Тогава нямах регистрация, само четях. А за среща - морето е супер вариант. Мъжът ми е от Бургас и ми е много на сърце този град. Лятото е невероятно.

Исках да питам нещо за захранването- досега мисля, че сме въвели всичко основно - картоф, батат, карфиол, броколи, морков, тиква, тиквичка. Какво следва оттук нататък? Аз имам една схема, гледам и тази на първата страница, но ми е по-сигурно да се допитам до вас.
Освен това за кашите - вие всеки ден ли давате? Аз давам следобяд с плод, като плодът преобладава.
Днес ще звъня на педиатърката да видим какво следва оттук нататък - месо или жълтък.

Иначе купихме на малкия пъзел за пода. Че от дивана на няколко пъти да прелети и вече ме е страх. Той се опитва да пълзи и върху мекото му затъват крачетата и не е удобно. Надявам се сега да му хареса. Голям смях беше сутринта - ние сме го сложили сред играчките, върху пъзела, той взе да гледа по шкафовете и въобще не обърна внимание на новата придобивка Joy Все повече нещата му стават интересни. Само дебне да види нещо ново и започва през глава да лази и да ходи да го налапа Joy
Нещо интересно, което може и вие да пробвате - нашият син много се кефи на гардероба. Като го отворя и е толкова въодушевен. Вчера го доближих и той взе да дърпа една дреха от закачалката и се занимава 20 Мин Joy

Хайде хубав и спокоен да ви е денят Simple Smile Simple Smile

# 282
И ние имаме пъзел. Обградила съм с него килимчетомй за игра и редовно я намирам да го ближе или гризе 😁😁😁

# 283
От къде взехте килимчетата и аз търся, но или са изчерпани или са много малки?

# 284
И малката се вълнува и забавлява с гардероба и дрехите, това го открихме може би преди 2 месеца и я оставям да гризе и тегли и така се успокоява даже като е нервна.

Общи условия

Активация на акаунт