Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 20 258
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
Аз снощи и направих към 15 бурканчета батат и отделно морков. Пасирам ги в нутрибулет . Дали няма да се пасира ориза в него?
Батата се разваля бързо, обикновения картоф също, надявам се да не ти се налага да ги изхвърляш всички, но ти ще преценяш като ги пробваш предварително. Не е препоръчително да се прави голямо количество пюре от картоф и да се държи за по късна консумация. Аз ако правя картоф в буркан до около 3 дни гледам да го дам.

Е аз ги изварявам бурканчетата след като ги затворя хубаво. Пак ли ще се развалят така? По същия начин съм правила и тиква и нищо и нямаше .
Чела съм го, но дали тук някоя от вас го спомена или в статия ще те излъжа. ( Че батат и картоф не издържат така както останалите) Наскоро направих 5 бурканчета, които съдържаха и батат за 5 дни. Последното си беше променило вкуса. Дано и при теб не се случи, аз също изварявам.

# 346
  • Пловдив
Аз днес направих торта за малкия, утре става на 6 месеца. Исках сама да му я направя, не стана както исках, но за кратко време толкова. Утре ще му направя и една бебешка с бебешки бисквити и банан да може и той да хапне. Мисля да му потопя бисквитки в кърма и пюре от банан и да си я хапва с ръчички.
Нашите бебета имат един рожден ден! Браво, справила си се чудесно!!! И аз имах мерак да правя, но после мързеливо поръчах на една българка тук в Австрия.
Доволна съм!
С любимото ни жирафче.
Ето тортата и днешния ни труд с каката, която ми помага

И балони:

# 347
Аз сега сложих да пека един козунак. Ще видим дали ще става, че докато бърках сместа, малката ревна и я приспивах наново 10 минути 😁

# 348
Ами.....моето "нещо" стана такова...Нищо общо с козунак! 😳Къде сгреших не знам,но пък е вкусно.. 😁

# 349
Ами.....моето "нещо" стана такова...Нищо общо с козунак! 😳Къде сгреших не знам,но пък е вкусно.. 😁

Важното е, че е вкусно 😁😊

# 350
Весенце, нещо яко се е объркало!
Ти сложи ли мая??? Защото нещо хич не се е надуло...
Някой питаше дали слагам хартия за печене- не, само намазвам тавичката с олио.

# 351
Аз сложих мая.. ама 🤣🤣🤣 ще обвиня детето 🤣

# 352
Еееее... като направя пак, ще го снимам.
Момичета, вие пекохте ли първо на много ниски градуси извество време?
Съжалявам! Много ми се искаше да съм полезна, ама като гледам...
Бамболина, не обвинявай детето, явно аз нещо не съм обяснила, както трябва Sad Извинете, опитах!

# 353
Еееее... като направя пак, ще го снимам.
Момичета, вие пекохте ли първо на много ниски градуси извество време?
Съжалявам! Много ми се искаше да съм полезна, ама като гледам...
Да, аз пекох на 80 градуса (без вентилатор) 15 минути, след това 40 мин на 160 градуса, като по някое време пуснах вентилатора.
Иначе направих половин доза, на това, което беше описала, защото нямах свободна голяма тава.

# 354
Браво за козунаците на всички Simple Smile При нас нещата с пюретата е горе долу добре, но се случва да плаче и да не иска повече, нямам представа каква е причината, защото не е всеки път. При вас излизат ли пъпчици и червени петънца по бузките, където е било изцапано с пюре? При нас редовно става, докторката каза, че щом няма нищо по тялото, не е алергия а е от това че се цапа, но вече се чудя дали е така. Става от различни продукти, не само от един, не знам вече какво е??????

При нас се появиха пъпчици от сухите кърпички с които го бършех като се лигавеше въпреки че са много мекички. Ти с какво му пребърсваш устичката? Аз го мажеш първоначално с крем на Бочко против подсичане, олиото за тяло, крем здраве и сега с биодерма. Пробвай с някакво кремче може да се оправи. Какъв крем за подсичане ползваш?

Ние другата седмица ставаме на 6 месеца вече поръчах тортата, остана само да взема балони малко да украсят да прилича на парти. Едната част от подаръка му вече е взет, днес му дойдоха дънките, които поръчах. Сега не знам какво друго да му взема.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 23:20 от calibra1829

# 355
Ясно! Ами, какво да кажа- съжалявам. Наистина имах добри намерения. Може би ми се получава, защото си знам каква консистенция да ми бъде. Опитах се да опиша, ама...

# 356

Аз правих моя козунак по рецепта от интернет, ама и аз издокарах по-скоро едно много вкусно "нещо" 🤣

# 357
Моя има вкус на сладък хляб, добре е Simple Smile

# 358
  • Пловдив
Абе...аз така обичам сладкото, че няма да простя на никой от сниманите козунаци Ха Ха!
Кат гледам моя съм го издокарала просто! На вид , де. Утре ще проверим на вкус.

# 359
Снимай го!
Ти имаше ли някаква полза от моята рецептичка- така да се каже, да ме отсрамиш? Ха-ха!
Абе...аз така обичам сладкото, че няма да простя на никой от сниманите козунаци Ха Ха!
Кат гледам моя съм го издокарала просто! На вид , де. Утре ще проверим на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт