Мами над 40 годишна възраст 2 (продължение)

• 25 022
  • 323
  •   1
Отговори
# 210
  • В светлината на слънцето
Гретхен, добра новина   bouquet Стискам палци всичко да е наред и наесен да се радваш на хубаво и усмихнато бебче.  Praynig
Велева, аз изобщо не съм минавала нито през БХС, нито през фетална морфология. Директно си направих амниоцентеза, тъй като тя дава най-точен резултат. Тогава бях на 36 години. Живот и здраве, пак бих постъпила по същия начин. Просто БХС дава ужасно лъжливи резултати и понякога може да ти изкара от релси с отрицателни данни или пък обратното: да те успокои, а после да се окаже, че има проблем. Амниото се прави след 16 г.с.
Иначе и аз като другите смятам, че 4 месеца без лекарско наблюдение е ужасно дълъг период, дори за нормална бременност. Най-добре си избери някой добър специалист, който да следи за състоянието ти. Идеалният вариант разбира се, е да бъдеш при човека, при който ще раждаш. Може да опиташ и в новата болница - "Токуда". За нея чувам много добри неща - и като отношение, и като условия за раждане. Работят със здравната каса, така че не се налага да плащаш, а условията вътре са по-добри и от частните клиники. Каквото и да решиш, успех   bouquet
Венера, добре дошла   bouquet Аз май не мога да ти дам точна информация за амниото, защото раждах преди 3 години. Тогава не се поемаше от ЗК и сам си я плащаш. Доколкото знам, сега се поема. Но дами това важи за всяка болница не ми е ясно. Визирам пряко "Шейново", тъй като аз там раждах. А там доболничната помощ е платена - политика на болницата. Сега също се плаща, но дали това важи и за амниото, незнам. Чувала съм, че сега изискванията са да останеш 1 ден в болницата след амнио. В такъв случай би трябвало да важи, дори и за "Шейново", тъй като вече ставаш техен пациент. Но това са си само мои предположения. Така като гледам обаче ти имаш още време до амнио. Дотогава ще стане ясно. Успех и леко бременеене.   bouquet

# 211
venera, правих си амнио лятото, поема се от касата, но не знам дали причината е ЕГН-то Simple Smile, платих само иглата 25 лв. иначе самото изследване е 50 лв. Съветвам те да си го направиш в Майчин дом , там това се прави всеки ден и идват жени от цяла България, доколкото разбрах прави се на 5 ти - и 9 ти етаж долу те записват двата етажа го правят в различни дни , аз си избрах докторите от 9 етаж , казаха  че са по мили, другите не били особено любезни. Успех!

# 212
  • В светлината на слънцето
венера, ако пък случайно решиш да правиш амнио в "Шейново" ти препоръчвам моя доктор - Румен Велев. Той е шеф на патология и май единствен там има право да извършва амниоцентеза. Чувала съм много добри отзиви и за д-р Кременски от МД, но незнам дали самият той извършва тази манипулация.

# 213
Кременски е страхотен, но не мисля, че прави амнио. При него са генетичните консултации, при това БЕЗПЛАТНИ. На всичките ни страхове отговаря безкрайно търпеливо и доброжелателно. След консултацията ни с него (около 40-50 мин) се почувствух като бял човек.

Венера, добре дошла и само хубави и положителни емоции, а за финал - здраво бебче.

Извинявам се на всички, които пропуснах да поздравя за успешното раждане на дечицата. Да са ви живи и здрави, радост и любов на мамите и татковците.

# 214
  • София и там където не се пуши
Кременски е генетик - потърсете мисля в дир бг има обширна тема с негови консултации.

Може някои да не харесват МД, но там е най-добре за бебетата. Дори ако видят, че не дай си боже, някоя родилка ражда преждевременно, задължително от другите болници ги прехвърлят в МД /стига да има време/.

# 215
Здравейте на новите бъдещи мами!Искам да изкажа мнението си за д-р Кременски и ако може по този начин да насърча бъдещите мами към консултация с него ,ще съм много благодарна .Тъй като забременях в чужбина на 37 години и както всички жени и аз имах своите /меко казано/притеснения за бременността и рисковете,аз реших да се консултирам освен с местните генетици ,така и с българските.Очаровано останах от личното обаждане на д-р Кременски на домашния ни телефон!Този човек се обади за лична сметка ,за да ме успокои и насочи към необходимите изследвания,след като подробно изслуша тревогите ми.Рядък слу4ай.Възхитена съм!
Бих искала да посъветвам всички над 35 години да пристъпят към амнио ,защото то е наи-сигурно за уточняване някои аномалии,другото е само оценка на риска и са само цифри,които според мен не успокояват,а могат и само ненужно да обезпокоят.Но това вече сме го обсъждали,вероятно се повтарям,за което съжалявам
 ConfusedЖелая късмет и скоро нови бебоци сред нас1
Динка,аз давам витамин д -1мл всяка сутрин,но не съм питала педито докога да продължавам.Какви са полседствията,ако предозираш?

# 216
  • София и там където не се пуши
От моите спомени витамин Д се дава зимата със сигурност - лятото черпят от слънцето

# 217
Добре дошла на venera  bouquet
dinka, аз давам на Вики Вигантол от 21-я ден и така сме и до сега.Вече сме на 3 капки, но това е защото сме доста дебелички.Знам, че дозата се определя според килограмите...Вие по колко капките пиете?
мисля, че няма от какво да се притесняваш

За д-р Кременски мога да кажа, че е страхотен генетик но не прави амнио.За д-р Димитрова има чудесни отзиви.Била е много внимателна и лично на мен ми вдъхва спокойствие Simple Smile

# 218
Момичета, благодаря ви за отговорите. Последстивята при предозиране са ужасни. Поне така пише в листовката. Мен ми казаха, че се дават до годинка, но сме от сравнително скоро на тези капки мисля че вече има 11 или 12 дни. Каза педиатърката, че не се прекъсват и се дават до годинка.  newsm78 Вече незнам кое е правилното. Емоли, три капки не са ли много? И ние сме едрички ама 3  ми се виждат ужасно много.

# 219
Момичета, благодаря ви за отговорите. Последстивята при предозиране са ужасни. Поне така пише в листовката. Мен ми казаха, че се дават до годинка, но сме от сравнително скоро на тези капки мисля че вече има 11 или 12 дни. Каза педиатърката, че не се прекъсват и се дават до годинка.  newsm78 Вече незнам кое е правилното. Емоли, три капки не са ли много? И ние сме едрички ама 3  ми се виждат ужасно много.

Да си кажа честно и аз мислех така но на последната консултация се оказа, че на 8 месеца е станал почти 11 килограма.
Наистина е много натежал и е оправдано.Сега сме на диета да задържим теглото поне на тези килограми.На следващата консултация след претеглянето пак ще обсъдим дали остава такава дозата или ще я намаляваме.
Толкова килца да тежат на костите му....явно за това са ни дали повечко.

# 220
  • Манчестър
Еи..много мами,много бебета,много бъдещи мами.....еи това е добре,а аз си мислех ,че съм бялата лястовица.
Чета всеки ден какво става,но нямам време да пиша. Иначе за бъдещите мами......възрастта няма значение. проблемна бременност може да има и ако си на 20 г. Аз живея в чужбина и съм доволна,че се доверих на тукашните лекари. Не са ме третирали като"болна" или различна,само защото като забременях бях на 41 г . Ако няма нещо усложнения доктор не виждаш,дори и на самото раждане,всичко се прави от акушерката. Имах само два скана - един за определяне на датата ( около 8-10 седмица ) и после феталния в 20-та. Първите 7 м ходех на консулт при ГП-то един път в месеца,после в 8-я - два пъти в месеца и в 9-иа - всяка седмица. Направих си всички рутинни изследвания.,които са за всеки. За фетални изменения правих само троен кръвен тест и естествено бях въ висок риск единствено поради фактора Възраст. между другото от няколко години в Дания, фактора възраст не се взема под внимание. Тук може би е и мястото да уточня ,че при амниоцинтезата има около 1 -2% риск от спонтанен аборт.
Малкия се роди за по малко от 20 мин,вит Д не съм му давала  никога,тук не са ми препоръчали,а аз на моя глава не давам нищо.

# 221
Аве,ако приемем ,че си имала висок риск при трипъл тест  и после не си правила амнио,кое ти даде спокойствието да постъпиш така? ThinkingИмайки предвид възрастта и това,че не живеем в Дания,аз все още съм на мнение ,че са малко нещата,които да не ни разтревожат.А ина4е познавам случаи с два скана и рутинни изследвания и с проблемно бебе ..всичко е относително..

# 222
  • Манчестър
Аве,ако приемем ,че си имала висок риск при трипъл тест  и после не си правила амнио,кое ти даде спокойствието да постъпиш така? ThinkingИмайки предвид възрастта и това,че не живеем в Дания,аз все още съм на мнение ,че са малко нещата,които да не ни разтревожат.А ина4е познавам случаи с два скана и рутинни изследвания и с проблемно бебе ..всичко е относително..

Ами честно казано не исках да рискувам с амниото,защото както вече казах има риск от спонтанен аборт,макар и 1-2%.Някаква вътрешна увереност имах и аз не мога да го обясня,но нещо ми подсказваше,че няма нужда. Освен това,по думите на акушерката,ако изключим фактора възраст кръвните ми иследвания бяха като на 20-годишна. А тук поне (в Англия),последните години се наблюдава чуствително снижение на възрастта на маиките на деца родени с Даун синдром. И тук таме се прокрадва из разни научни статии,че този синдром не е в пряка връзка с възрастта на маиката. Да,риска при по възрастните е по висок,но и 20 годишна не е застрахована,дори да има отлични резултати на кръвния тест.

# 223
Ясно,късметлиика.Тук ,където живея,се смята,че жена над 35 е  с по-висок риск за раждане на дете с увреждане от риска да се направи аборт след проведена амниоцентеза/,който е много малък /и директно препоръчват амнио,без кръвни изследвания.Аз лично мисля,4е имат основания,защото всички майки на деца с Даун ,за които съм чувала не са на 20год.Точно затова казват,че човек сам решава и сам си поема риска.Разбира се ,не може да се мисли само за увреждане и усложнения,трябва да има и увереност  и спокойствие,която идва отвътре ,за да може да се изживее напълно радостта от чакането на наи-ценното-нов човешки живот/която увереност си имала ти/. Hug

# 224
Ave, Искренно ти завиждам /благородно разбира се/ за тази увереност през бременноста ти.
Аз не направих амниото поради операция от карцином на маточната шийка, която предполагаше много по-голям риск от аборт при манипулацията, но нямах и един спокоен ден през цялата бременност.Какви ли не страхове изпитах и изживях......
Слава Богу, Всичко мина нормално и имам прекрасен малък сладур Grinning
На всички мами лека нощ от мен!

Честит Свети Валентин.Да бъдете много обичани и да посрещнете празника с много радост  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт