E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil~нови и стари проекти и партньори~203

• 32 475
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Злати голяма радост имаш - радвам се за вас Hug

Claire100
Няма да повтарям, че постовете ти предизвикват у мен размисли, не само след като съм ги прочела, а остават следа дълго време....
Този въпрос непрекъснато се връща, когато си помисля за Невестата...

Цитат
Пак ще се върна на Ипек. Как би реагирала, ако Сюрея използва нейните методи за саморазправа? Възмущението и няма да има граници и не само.
Никога не съм си задавала този въпрос.....но след като не ми излиза от мислите, означава, че не мога да си отговоря еднозначно....

Ипек няма да може да понесе стоически една гавра, каквито тя прави на Сюрея....навярно, ще намеси майка си, баща си, Фикрет, Есма и ще стане грандиозен скандал.....и Сюрея ще бъде обявена за персона нон грата....
И до сега Фикрет при изясняване взаимоотношенията си с Фарук, не пропуска да намеси и Сюрея....Но за неговата интригантка мълчи, макар, че я е хващал, да прави интриги.....
Сюрея няма родители, няма кой да я защити .....Леля й с кражбата на колието, така си посла, че никой не би взел думите й на сериозно....Остава само Фарук......но и на него понякога часовника му не бие в 12.....Да си спомним случая с Баде и Мурат,когато стана ясно, че двамата са преспали заедно....и Есма искаше да омъжи Баде за вдовеца месар.... Сюрея се караше с Есма и Фарук без да е наясно за какво става въпрос, зае страната на майка си....и обвини Сюрея, че прави скандали и мама му може да се разболее.......

# 541
  • Плевен / София
Здравейте момичета
Благодаря ви за всичко споделено....
Наистина сериала предизвиква много размисли и нееднозначни коментари....И това е така, защото никой и нищо в него не е само бяло или черно....има много нюанси и в тях е разковничето.....

Злати, наслади се на малкото си гостенче.....
Скрит текст:
И моят престой в къщи/ в Плевен / приключва в края на седмицата Cry

# 542
МАМА-АN, златна си!

Как не открих по-рано темата.
Аз обаче защо не ги намирам във VBOX-a? Странно много, явно търся не където трябва.

# 543
МАМА-АN, златна си!

Аз обаче защо не ги намирам във VBOX-a? Странно много, явно търся не където трябва.

Благодаря ти, но не съм златна - и аз съм търсила като теб, но понякога не ми се е получавало и момичетата са ми помагали. Това правя и аз - помагам с каквото мога.
На много места преведените епизоди са изтрити, но момичетата от групата които превеждаха сериала ги качват на места различни от youtube и vbox-7......
Когато напишеш в гугъл "Истанбулска невеста" и номер на епизода, ще търсиш

Нали виждаш в скобите са изписани едни цифри, букви - те са различни за всеки качен епизод, така, че няма да изписваш цифрите в скобите, само написаното преди скобите.....Малко объркано го обясних, но ако не успееш да намираш епизодите, пиши и ще се справим.....

49 епизод:

https://vbox7-mp3.info/%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%B9-vbox … D1%83%D0%B1..html

Нали знаеш, че можеш да гледаш епизода на цял екран.....Успех Hug

# 544
  • Плевен / София
МАМА-АN, златна си!

Аз прописах в темата, когато търсех песни от сериала "Памуковата принцеса" и помолих за помощ....Ани веднага отреагира.....и така вече колко години станаха....вече не ги броя....
Ето още един завладяващ момент....Бъдещи събития....

https://www.youtube.com/watch?v=ge7VSYqQX3o

# 545
Гости тук Сюрея наистина се беше изгубила, но обичта в семейството й даде силата да забрави миналото, което си беше измислила в детството....В това е силата на семейството......сплотеността.....И отново червен балон....Balloon

Довечера ще видим, как Емир по детски пита баща си, дали ако беше купил червени балони, нямаше да избегне кавгата със Сюрея....Много е сладък....като пита баща си дали Сюрея го е изгонила Stuck Out Tongue Winking Eye, а Фарук не пада като котка на гърба си, как ще го изгони JoyJoyJoyJoy
Гости
Скрит текст:
Днес ми се обади сина ми, все още работят от вкъщи, но ще  ги пускат поетапно в отпуск през юни...Но той е в частния бизнес и там правилата са други....
Ти как ще пътуваш, с автобус ли....
Поздрав с фоновите песни от Памуковата принцеса.....

https://www.youtube.com/watch?v=PyK9Klc-jQE

https://www.youtube.com/watch?v=eNK7u7Hvyj8

# 546
Споменавате от време на време "Памуковата принцеса", мисля, че съм го гледала, или пък не? Как му е името на турски/руски да го потърся и да го загледам, може и да си припомня нещо.

# 547
Claire100
Няма да повтарям, че постовете ти предизвикват у мен размисли, не само след като съм ги прочела, а остават следа дълго време....
Този въпрос непрекъснато се връща, когато си помисля за Невестата...

Цитат
Пак ще се върна на Ипек. Как би реагирала, ако Сюрея използва нейните методи за саморазправа? Възмущението и няма да има граници и не само.
Никога не съм си задавала този въпрос.....но след като не ми излиза от мислите, означава, че не мога да си отговоря еднозначно....

Скрит текст:
Ипек няма да може да понесе стоически една гавра, каквито тя прави на Сюрея....навярно, ще намеси майка си, баща си, Фикрет, Есма и ще стане грандиозен скандал.....и Сюрея ще бъде обявена за персона нон грата....
И до сега Фикрет при изясняване взаимоотношенията си с Фарук, не пропуска да намеси и Сюрея....Но за неговата интригантка мълчи, макар, че я е хващал, да прави интриги.....
Сюрея няма родители, няма кой да я защити .....Леля й с кражбата на колието, така си посла, че никой не би взел думите й на сериозно....Остава само Фарук......но и на него понякога часовника му не бие в 12.....Да си спомним случая с Баде и Мурат,когато стана ясно, че двамата са преспали заедно....и Есма искаше да омъжи Баде за вдовеца месар.... Сюрея се караше с Есма и Фарук без да е наясно за какво става въпрос, зае страната на майка си....и обвини Сюрея, че прави скандали и мама му може да се разболее.......
Мама Ан, взаимно е. Едно, че се появяват въпроси от самия сериал, второ някои от коментарите ми дават допълнителна светлина. Не мога да гледам филм ей така, само за развлечение. Започвала съм други сериали, и съм ги спирала. Този знам, че ще го изгледам до края.
Въпросите, които си задавам са възникнали в мен наблюдавайки самия живот. На някои от тях съм успявала да си отговоря, на други – не толкова. Давам пример от живота си. Съпруг или съпруга изневерява, другият – не. Била съм свидетел и на двете страни – виждала съм как съпругата лъже мъжа си, как го изкарва едва ли не болен мозък, ако той прояви съмнение. Но, идва голямото НО. Нещо в неговото поведение, започва да предизвиква нейното съмнение, че има закачка с колежката си. Сцените на ревност, които той е проявявал направо бледнеят пред нейните. Същото е и ако съпругът си има любовница. Малко съмнение в жена му, предизвика безумен гняв в него и даже си позволи да я изгони, без дори да пожелае да я изслуша. И нека да бъда разбрана – не обвинявам, че някой си е намерил отдушник извън къщи. Всеки си знае защо го прави. Нещото, на което наблягам са двата аршина. Това, което си позволявам аз, не го позволявам на другия.
Освен изневерите, съм наблюдавала много ситуации, в които този, който върши подмолни деяния, не прощава на другите даже елементарна лъжа. И тъй като този сериал е доста издържан в психологическа насока, ме предизвиква да си задавам същите въпроси.
Има такива хора като Ипек и Фикрет в живота. Колкото и да са измислен персонаж, сценаристите са успели да уловят много добре психиката на героите си. Нито има чисти злодеи, нито пък ангели небесни. Даже се стремят да покажат, защо са стигнали до това състояние.
Адем - от живота, който е предоставила майка му.
Ипек – плод на възпитание, пак на майка си.
Фикрет ми е малко тъмна Индия, но там повече действа ревността между братята. И за двама и повече от двама братя и сестри, също имам наблюдение от живота. Действията на Фикрет са си точно като на втория брат. И тук сценаристите не ни подвеждат.
Но, всяко правило има изключение. Не всички втори братя са типажа на Фикрет. Не всяко момиче, възпитавано по този комерсиален метод, би придобило облика на Ипек. Или не всяко бито и тормозено, изоставено от баща си дете, би се озлобило до такава степен като Адем.
В сериала, някак си наблягат на правилото. Въпроси ще имам постоянно. И както виждате, някои от пишещите ми дават отговори.

# 548
Споменавате от време на време "Памуковата принцеса", мисля, че съм го гледала, или пък не? Как му е името на турски/руски да го потърся и да го загледам, може и да си припомня нещо.

Турското заглавие е  "Beyaz gelincik" - чичко гугъл го превежда като "Бял мак".....Но момичетата, които бяха гледали сериала на турската телевизия при излъчването онлайн, казваха, че на турски вeyaz gelincik означавало невестулка....https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1% … D0%BB%D0%BA%D0%B0  Счита се, че невестулката е много отмъстително животинче....

Claire100 - сериала е построен много добре и случващото се малко или много сме го виждали в реала. Точно затова, въпреки недостатъците присъщи на повечето турски сериали, на мен историята ми харесва. Много пъти съм сравнявала герои от сериала с реални хора....Дори постъпките на реалните хора, правят предсказуеми постъпките на героите.
Можеха да направят финал в края на втори сезон, но тогава нямаше да видим промяната в Адем, на която промяна повярвах. Нямаше да видим, как непримиримия Фарук, прие и се извини и благодари на Гарип....Нямаше да видим, че Сюрея сбъдна мечтата си, да пее на сцена....Много неща нямаше да видим и затова си струва да се изгледат всички 87 оригинални епизоди....Да видим през какви катаклизми преминават героите, които вече познаваме и да научим за съдбите на герои, които още не сме виждали.....но имат отношение към досега случващото се...
Разбира се сценаристи и режисьори допуснаха много груба грешка в два епизода от трети сезон, но съумяха да се коригират и да продължат напред и да ни поднесат един малко тъжен но в крайна сметка щастлив финал.....Щастлив, защото мечтата на Есма се сбъдна.......

За епизода тази вечер най-хубавия момент беше изненадата, която Осман направи на Бурджу....и поуката, която ни даде този момент....

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 21:44 от MAMA-AN

# 549
Привет! Hug

jfjallen,...видях,че  Ани, е отговорила за заглавието!Аз потърсих и колекциите!

Ето с БГ аудио...отстрани има падащо меню с останалите епизоди...
https://www.vbox7.com/play:30b7e1e973?p=playlist&id=1913033

Ето и на руски ез.,ако някои липсват на бълг. ез.
''Принцесса хлопковых полей'' така е преведен на руски ез.
http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/764 … hlopkovyh-po.html

А тук имах запазени песни от сериала....
https://www.vbox7.com/play:33840a569b?p=playlist&id=1914917

# 550
Злати, ти и Гости сте нашите енциклопедии - с каквото и да се затрудним, вие веднага се притичвате на помощ . Благодаря ви от сърце HugHeart

# 551
Благодаря за Принцесата - изгледах 1-ви епизод, гледала съм го, но почти нищо не помня, даже не съм сигурна, че съм стигнала до края. Но, ми е интересен поне за момента. Еркан тук е толкова млад.... А третият, най-младият брат, Алиш май беше, играл ли е и в други сериали? Познат ми е като лице, но може и да е от този сериал само.

# 552
Добро утро Hug
Днес отново имаме празник

Честит рожден ден на Йозджан Дениз

С пожелание за здраве и небивал професионален успех! Нека живота му бъде един филм изпълнен само с хубави моменти и приключения, а той да бъде главният герой в него Hands Plus1  Успех в личен и професионален план

jfjallen може би говориш за четвъртия, най-малкия брат...

В принцесата играеше ролята на Мехмед Асланбаш...
Гледали сме го и в други сериали, но Злати ще помогне.....

Хубав майски ден, макар и облачен....Да бъдем здрави и щастливи Flowers Four Leaf Clover

# 553
  • Плевен / София

jfjallen може би говориш за четвъртия, най-малкия брат...

В принцесата играеше ролята на Мехмед Асланбаш...
Гледали сме го и в други сериали, но Злати ще помогне.....

Хубав майски ден, макар и облачен....Да бъдем здрави и щастливи Flowers Four Leaf Clover
Аз съм го гледала в "Истанбулска приказка", а скоро снима филм с Ебру/Бурджу от ИН/...за другите му роли Злати ще помогне Kissing Heart
Здравейте момичета
Да се почерпим за РД на Йозджан.....пожелавам му да е здрав и щастлив...да ни радва с нови хубави роли...

https://www.vbox7.com/play:5154167aa4?p=playlist&id=1907519

# 554
Здравейте,момичета! HugNature Sunny

Ани Hug Гости Hug,благодаря за почерпката и пожеланията!

ЧРД на Йозджан Дениз! BalloonBirthdayTada
С пожелания за здраве,любов и още успехи за да радва почитателите си! Flowers Four Leaf CloverWine Glass

Относно Исмаил Хаджиоолу...и аз съм го гледала в ''Истанбулска приказка'',както и Гости Wink!Гледахме  го и в друг сериал с Еркан-''Kayıt Dışı '',но бяха само 8 епизода!Сега играе в ''Çocuk'' ! Играл е в много филми! Аз съм го гледала в ''Sınav''-с Туба Б.,.... '' Ayla'' с Мурат Й.,и Еркан игра също! Това е набързо,което си спомням! Wink

тук е в ''Айла'' филмът участва в кръга за Оскар...за корейската война и участието на турски войници...

да допълня....днес е празник в Турция...
Ден на Кемал Ататюрк и Ден на младежта и спорта

Приятен ден! Hug

Общи условия

Активация на акаунт