От близо и далече Априлчето се връща вече.

• 9 588
  • 249
  •   1
Отговори
# 15
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!  smile3525

Здравейте и от нас  newsm51
Аз най-найкрая да се наканя да пиша  Blush
Ние тръгнахме на почивка, ама само 2 дни изкарахме и се наложи да се връщаме. Другите почиват, а ние работим усилено  ooooh!
Е туй беше, и днес няма да мога да напиша нищо.  Sad

# 16
Честит имен ден на всички Марии! Да ви е живо името, момичета!

# 17
  • София
Привет, дами. Hug

Честито на празнуващите! Много, много здраве и любов, а другото ще се нареди. Wink  bouquet

Дона и Дори, личи си, че добре сте си прекарали. Heart Eyes И аз забелязах, че Алекс много е пораснал, ама като не ни пускаш по-често снимчици и срамота в един квартал живеем... Blush

# 18
  • София
  Em4o, добре сте си прекарали на кръщенето  newsm10.
  Wel, кофти за почивката. Дано намерите време за релакс  fingerscrossed. Предполагам, че бременността върви добре.
  Ваня, права си. Не съм те виждала в кюто отдавна. Как върви с къщата  Flowers Four Leaf Clover

# 19
`честит имен ден на всички и от нас!да сте живи и здрави и всичко наи-хубаво от живота!  bouquetпо въпроса за снимките нали още сме нови с компютъра и сме малко на зад с материала.имам инфраред ама нещо не действа.ще се пробва ме пак да ни видите #Crazy

# 20
  • София
Милка, дано успееш и да ви зърнем  Peace

# 21
БЛАГОДАРЯ ЗА ПОЖЕЛАНИЯТА
   много хубави снимки  Peace
 да ви попитам, по колко пъти през деня спят децата ви,защото моя Калоян ме изуми от 3 дни спи само веднъж от 12.30-15.00часа(а преди и сутрин си доспиваше 40 мин.,после по обед 1 час и за следобед още 2 часа)  newsm78  дали е временно или нов режим

# 22
  • Paradise
Здравейте, здравейте Hug Hug
ние не сме се завърнали в София, не се знае и кога ще дойдем, защото плановете са ми за оставане до октомври месец в Карлово, но има хиляди фактори, които могат да променят нещата.
Отвреме-навреме ви преглеждам, като ми изпадне да се добера до компютър Wink
Снимки ще кача някой ден, но кога.....; обещавам де Simple Smile Simple Smile
Напоследък Макси спи по 1 път на ден, явно, че ще отпада сутрешното спане.
много магарии прави, много неща научава и всеки ден ни изумява, но съм сигурна, че при всички дечица е така.
Лек и спорен ден на всички Heart Eyes Heart Eyes

# 23
  • Толбухин
Добро утро
Ех ,по завърнахте се най-после.  bouquet
Еми от доста отдавна спи само веднъж,но от 13,00-15,30 по някой път и до 16,00ч.Та ние вече сме големи.

# 24
Момичета, искам да ви питам за ДЕТСКИТЕ - нали през  март приеха някаква нова наредба, според която искат бележка за доходите за 1 година назад (вместо за 6 месеца). Добре, ама документите как се подават - и те ли вече на 1 година, или на 6 месеца, както досега? newsm78 Т.е. като съм подала през февруари, трябва ли сега да подавам, или чак другия февруари?
За спането - Кико от няколко месеца спи само веднъж дневно, но по 3-4 часа. Заспива към 11.30 - 12 и спи докъм 14.30 - 15. И обядва като се събуди, а следобедната закуска му отпада Tired
Хайде, лека и доходна Heart Eyes

# 25
Вярно си е че лятото децата растат най-много  newsm08
Като гледам снимките всички са пораснали много.
Аз снимки май скоро няма да мога да кача   Sad
Миналата седмица най-накрая ходих на лекар да ме гледат на видеозон. Ама разпитвах за много неща и забравих да питам за пола  Blush Вече почна да ми тежи да вдигат Ивето и тя се сърди  ooooh!
И ние като някои други сме в ремонт  Tired сменихме дограмата и сега слагаме изолация.
Ивето продължава да е голяма поспалана - заспива към 10-11 ч. вечерта и се буди към 11 сутринта. Ако се слуи да стане по-рано си доспива. Следобяд спи малко час най-много два. Напоследък няколко пъти дори не е спала през деня.
Дона за детските - немога да ти кажа нищо, на мен не ми се занимава да се разправям за толкоз малко пари. Просто нямам нерви, напоследък само със бюрократи се занимавам и ми е дошло до гуша  Tired

# 26
  • София
Еее, Уел, на Ивето колко й е пораснала косата. Party Пусни някоя твоя снимка да ти видим коремчето. Flutter На теб кога ти беше термина? newsm78 Моя много близка приятелка (като бях бременна двете с нея заедно забременяхме, бяхме даже с един и същи термин, но тя загуби бебето в 3-тия месец), та сега е бременна и тези дни влиза в 9-тия месец и много се вълнувам. baby_neutral

мария х., Емко по едно време беше започнал да спи по веднъж на ден, но явно беше временно явление, защото сега пак много му се приспивало към 11 и пак спи 2 пъти, следобед повечко, ако сме навън цял ден и не заспи в количката спи само веднъж, но може и 4 часа да откара.

Дона, виж в "Майките", там май имаше преди време тема за детските и тази промяна. Има и няколко мами счетоводители можеш да им пишеш на лични.

Пипинце, голяма почивка ще изкарате. Party

Приятен ден и разходки!  bouquet

# 27
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 28
Момичета, искам да ви питам за ДЕТСКИТЕ - нали през  март приеха някаква нова наредба, според която искат бележка за доходите за 1 година назад (вместо за 6 месеца). Добре, ама документите как се подават - и те ли вече на 1 година, или на 6 месеца, както досега?

аз подадох молба миналия месец за детските,бланките са същите за по 6 месеца,попълват се по 2 месеца в графа,по стария начин,нови бланки догодина ми казаха от соц.грижи
  а бележките от работодателя трябва да се за година назад ,т.е. ако този месец подаваш :отавгуст 2005-до юли 2006( дано съм била полезна)

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 17:42 от мария х.

# 29
Мария, благодаря ти  bouquet Значи трябва да побързам, да не изпусна срока newsm78

Общи условия

Активация на акаунт