Ремонт по време на пауза с Нивиана

• 14 059
  • 117
  •   1
Отговори
# 75
Прави сте, и в друга тема сега ме светнаха за петната.....Ама в моя защита ще кажа, че някъде, в някой дом белите дивани са подложени на такава критика.

# 76
Черен ще стои добре, предвид че собствено ще изглежда по малък пространствено.
Поддръжката зависи и от материята , текстурата, фактурата на дамаската.
Черното мат сега е модерно, така че, давайте  смело. Същите петна и косми  ги има и на другите дивани.
На мен поне  универсалното бежово-кафяво ми е омръзнало.
Макар че, най вероятно до няколко години ще се завърне в тип - естествен лен и естествена вълна, и всичко еко.

Само  внимавайте да не изпаднете в прекалена графичност. И контраст.

# 77
Здравейте, идвам при вас за съвет. На кухня с такъв цвят шкафове и гръб и този гранитогрес, какъв ламинат да избера и какъв цвят да бъдат стените? Помещението е 20 кв. м. - кухня, трапезария и хол. Дивана е кафяво и капучино - меланж. Страхувам се, да не стане БОЗА.
Скрит текст:

# 78
Здравейте. След като пообиколих темите идвам и тук с въпроси за ремонт на дневен тракт и кухня - искам да използвам една настилка в цялото помещение и нямам ама никакво желание да слагам гранитогрес в зона кухня. В момента настилките са две и нямам търпение да ги изкъртя Simple Smile

Колебая се между естествен дъбов паркет и SPC настилка. Първият вариант е около 100- 150 лв. на квадрат, вторият около 65-70. И сега почва голямото ми чудене. Някой с опит с SPC? Казват, че е много по-устойчив на удар, влага, имитира добре дърво и не е студен на пипане.
От друга страна - дървото си е дърво или поне аз съм с такова възприятие.

Второто ми питане - коридорът ми е почти бяла настилка, камък и искам дневната да се връзва тонално с него. Колебая се дали да свържа двете повърхности с лайсна - както е и сега, ще сменям вратата също или да подменя и настилката на коридора - тя е в отлично състояние и ако трябва да съм честна, хич не ми се ще да се вкарвам във филма, но пък си казвам - ок, веднъж е, ще го преживея.

Трето питане - смяна на врата с каса, би ли довело до проблем с настилката. Искам да сменя вратите на спални и бани, но не и да сменям настилките им на този етап.

# 79
Здравейте, идвам при вас за съвет. На кухня с такъв цвят шкафове и гръб и този гранитогрес, какъв ламинат да избера и какъв цвят да бъдат стените? Помещението е 20 кв. м. - кухня, трапезария и хол. Дивана е кафяво и капучино - меланж. Страхувам се, да не стане БОЗА.
Скрит текст:

Здравейте:)

Отговарям след 40 дни:) Вие сигурно вече имате монтирана кухня.
Беше натоварено лято.

Честита есен на всички, и желая вдъхновение за нови подвизи! Търпение и смелост!

Но ако някой друг го прочете и може да му е от полза.

Добър ламинат сте избрали, добре е основните  и не често сменяеми декори да са що-годе неутрални и ненатрапчиви.
Но след тази гама вече може да си позволите цветни стени, цветни възглавници, цветни завеси, цветни  килими.
Които може да сменяте и в сезоните, и по желание.
Спазвайте този принцип, и ще имате винаги жив дом.

# 80
Здравейте. След като пообиколих темите идвам и тук с въпроси за ремонт на дневен тракт и кухня - искам да използвам една настилка в цялото помещение и нямам ама никакво желание да слагам гранитогрес в зона кухня. В момента настилките са две и нямам търпение да ги изкъртя Simple Smile

Колебая се между естествен дъбов паркет и SPC настилка. Първият вариант е около 100- 150 лв. на квадрат, вторият около 65-70. И сега почва голямото ми чудене. Някой с опит с SPC? Казват, че е много по-устойчив на удар, влага, имитира добре дърво и не е студен на пипане.
От друга страна - дървото си е дърво или поне аз съм с такова възприятие.

Второто ми питане - коридорът ми е почти бяла настилка, камък и искам дневната да се връзва тонално с него. Колебая се дали да свържа двете повърхности с лайсна - както е и сега, ще сменям вратата също или да подменя и настилката на коридора - тя е в отлично състояние и ако трябва да съм честна, хич не ми се ще да се вкарвам във филма, но пък си казвам - ок, веднъж е, ще го преживея.

Трето питане - смяна на врата с каса, би ли довело до проблем с настилката. Искам да сменя вратите на спални и бани, но не и да сменям настилките им на този етап.

Здравейте!

Сега - моят  опит с виниловите настилки е почти никакъв. Опитахме в един стоматологичен кабинет, но те не искали фуги. Не че си личат.

Изискват идеална, ама идеална повърхност преди полагане.
Сега в България - ние малко реагираме като - този балатум не го искам.

Но факт, че имитациите и качеството стават все по добри, за разлика например отпреди  десетина години, когато видях за първи път.

Паркетът в зоната на кухнята  ще ви се захаби, защото там има по-силно изтъркване от интензивно ходене.
Тоест ще се износи неравномерно с  другата част от помещението.

Не пипайте настилката в коридора, ако не сте го напарвили вече. Под вратите  обикновено има лайстни.
Купете си по добър диван за тези пари например.

Смяната на врати би трябвало да повлияе само на стените.
И на первазите на пода.

# 81
Здравейте, имам въпрос относно кухня, хол, трапезария в едно. Настилка дъбов паркет + светло сив гранитогрес, кухненски шкафове масив натурален дъб, гранитен плод сив, врати отново дъб. Бихте ли предложили с какъв цвят на стените ще е ок, както и за столове, диван, завеси и др. текстил

# 82
  • SF
Сиво, тъмносиньо.

# 83
Здравейте, имам въпрос относно кухня, хол, трапезария в едно. Настилка дъбов паркет + светло сив гранитогрес, кухненски шкафове масив натурален дъб, гранитен плод сив, врати отново дъб. Бихте ли предложили с какъв цвят на стените ще е ок, както и за столове, диван, завеси и др. текстил

Здравейте !
И честита есен на всички!

Ако не ви е скучно, може да ги оставите бели стените.
А цветът да идва от цвета на дивана, текстилите, завесите , килима.
Цветът на столовете.
Мисля, че тъмнозелено би било добре.    Или маслина.
Ако не сте боядисали вече де:)
Имате доста дърво явно в картинката. Което е топло, трябва да се балансира.

# 84
Здравейте на всички, този път аз да попитам:)  

Има ли тук тема, или някой да знае някъде къде да чета за подредба на цветя, цветарници в къщи  в частност.
Знам, че има ландшафтни архитекти, които могат да ме консултират. Искам да си изградя първо платформа с начални знания. За да знам какво да питам.  Както и модели цветарници, кашпи. Не чак зимни градини, за домашно ползване, правила за подреждане на цветя. Модели стойки за цветя. Знам , че има интернет, просто ако някой знае нещо, което не излиза на аматьорско търсене. Също важи и за подредба на саксии в къщи с подправки.

Най-общо идеята ми е как се прави един по-зелен дом, в днешните по затворени условия. Благодаря !

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 08:35 от Нивиана

# 85
У дома имам само 2 орхидеи, но ще ми е интересно да прочета/видя идеи по поставената тема.

# 86
  • Бургас
A аз имам 10 саксии с цветя. И постоянно ми летят едни малки мухички. Полудявам. Много ме дразнят.

# 87
  • SF
Същите мушички и мене са ме нападнали, а саксиите са още на балкона. Днес е студено, но направо не ми се вкарват вътре. Сега цветятат мръзнат навън заради тези мушички. В супермаркета няма да се ориентирам за препарат. Не знам откъде какво да купя, така че хем да не се изтровим, хем да се отърва от тези мушички.
Миризливки и калинки също са направили нашествие.

# 88
  • София
Просто идете в най-близката селскостопанска/агроаптека и поискайте препарат против дребни мушички, които се въдят в саксиите. Ще ви дадат каквото трябва (последно платих крупната сума от 4,50 за едно шишенце, от което ми останаха две трети за запас) и ще ви обяснят как да го ползвате. С едно-две поливания ги изтребва до крак. 

# 89
Тези мушички се появяват при преполиване. Намалете поливките.
Иначе ги мори всеки инсектицид. Препоръчвам тези, които са предназначени за домашни любимци – с активно вещество циперметрин или перметрин.

Общи условия

Активация на акаунт