Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да намеря мотивация и да започна да се храня здравословно?
Как мога да управлявам постоянния си глад за сладко?
Как мога да се справя с наднорменото тегло и липсата на мотивация?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да намеря мотивация и да започна да се храня здравословно?
Намирането на мотивация и промяна на начина на хранене изисква търпение, самодисциплина и постоянство. Важно е да разберете, че краткосрочните диети не са устойчиви. Препоръчително е да намерите начин на хранене, който може да се поддържа дългосрочно и да доведе до загуба на тегло. Палео диетата, която включва консумация на естествени храни, може да бъде един вариант за промяна на начина ви на хранене.
-
Как мога да управлявам постоянния си глад за сладко?
Постоянният глад за сладко може да се дължи на инсулинова резистентност или прекомерна консумация на захар. За намаляване на желанието за сладко, намалете приема на захар и въглехидрати, увеличете приема на протеини, зеленчуци и здравословни мазнини и избягвайте плодовете с високо съдържание на фруктоза.
-
Как мога да се справя с наднорменото тегло и липсата на мотивация?
Справянето с наднорменото тегло и липсата на мотивация изисква търпение и постоянство. Важно е да намерите начин на хранене, който можете да поддържате дългосрочно, което води до загуба на тегло. Палео диетата, която включва консумация на естествени храни, може да бъде една възможност за промяна на начина ви на хранене. Освен това редовната физическа активност може да помогне за отслабване и поддържане на здравословно тегло.
-
Как мога да избегна йо-йо ефекта при загуба на тегло?

предупреждавам ви, че поста ми ще е доста дълъг, съжалявам за което, но искам да споделя, до какви заключения стигнах в моя опит с боренето с Кг-те и хапването или по скоро тъпкането в моя случей. Постепенно преди 5 години започнах да си хапвам повече и повече, съответно започнах и да качвам, за няколко месеца качих около 10 кг. След това се преместих да живея в чужбина. За още 2-3 месеца качих още 10 кг. И така след още няколко месеца вече бях 88 кг. От там започна и борбата да сваля тези 28 кг които качих. Минах на режим, като изключително бързо свалих 10 кг. После пак се почна хапване хайде плюс още няколко кг. И съответно отново на диета и за около половин година още 10тина кг. Така успях да стана 68 кг. Две години след това бях в постоянни падения и висоти, свалям до 68 качвам до 75. Тази година най-накрая успях и прескочих въпросните 68 кг, като в момента съм 64. Съответно започнах и отново от 75. В цялото занятие съм свалила сигурно 50 кг 😁 Стигнах до изводите, че колкото и да ми е неприятно, че трябва да се ангажирам с броене на калории, теглене и съобразяване, докато не се свалят излишните килограми, няма как да е друго. Стигнах също така до заключението, че не е нужно да сме на мъчителни диети или измислени режими като този на Дерилис, защото това което получих за нескромната сума от 85лв беше изключителна пародия, която с удоволствие бих споделила с всеки който поиска (искам да вметна, че с голямо удоволствие бих искала и някой който също има примерните хранения от нея, защото това не е режим, което тя прави, да ми пише за да покажа моя, за да се убедя че предлага на всички едно и също). И така продължавам нататък, според мен и до заключенията до които стигнах аз е че трябва да слушате тялото си и да се контролирате. Трябва да си поставяте дълготрайни цели и да се въоражите с търпение, защото това е бавен процес. Ако искате да свалите излишните килограми трябва да се лишите от някои неща за известно време, ноооооо това че сваляте килограми, не означава, че трябва да е безвкусно и еднообразно. Трудното е докато се свие стомаха и докато приемеш, че става бавно. Хубаво е когато здравословното и съобразено ядене (а не тъпкане) стане навик. Определено сме научени докато не си изядем всичко, да не ставаме от масата или поне аз де. Очевидно аз имам склонност да слагам повечко храна в чинията си. И също много важно нещо според мен, да не вкарваме нещата които ни изкушават в къщи и да знаем, че са там, защото аз винаги се пречупвам така. Не мога да се сетя за нищо друго в момента, надявам се че моите заключение, ще са полезни поне на един човек. След няколко месеца ще пиша пак да ви споделя дали съм успяла да сваля последните излишни килограми. Надявам се най-накрая след всички заключения до които стигнах след толкова време да успея. Пожелавам и на всички които се борят с излишните килограми да успеят да стигнат до спокойствието от което се нуждаят и да постигнат това което искат, за да се чувстват невероятно в кожата си и да заобичат тялото си. Все пак е важно и да сме здрави, а не да се разболяваме с мъчителни диети и измислени режими с до 1000 калории, които ни взимат здравето. 😊😊😊
. Сега пак ги боря, дано този път успея да стигна желаните килограми. Пожелавам и на всички вас това