Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 19

• 30 383
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Галинор, кризата е световна както се разбра.
Така е, но мерките и ИП, където ги има, ще се отменят по различно време.
Иначе за Гърция чувам, че е в криза, откак са в ЕС, а пък ние сме бедни, откак сме в демокрация. Та не е съвсем довод.

# 181
  • София
Тя не може да се премести. Не съм ходила в апартамента в нейно отсъствие, но вероятно не си е изнесла вещите, там са си.

Преди да решиш за наема все пак отиди и огледай хубаво имота си.

# 182
Да, ще отида с нейно знание, защото трябва да се отчете водомер, а тя беше забравила да ми прати снимка, преди да замине.

# 183
Здравейте.
Накратко: Имам задачата да намеря апартамент под наем.
Отдавна не бях тъсила и за кратко си припомних наглостта на брокерите и някои измамни хитринки като например фалшиви обяви с цел привличане на внимание и т.н.
Обаче едно нещо не ми е ясно и моля за обяснение.
Предлагат ни оглед на апартамнет към който няма нито линк, нито снимки.
На въпроса защо не могат да ми пратят поне снимки, отговорът е, че собственикът не разрешава.
Чудя се има ли уловка и къде е тя?
Аз на огледи без предварително да съм се запознала чрез снимки няма да ходя.
Бъркам, или не?
Моля на лични за препоръка и на читави агенции.

# 184
  • Варна
По принцип не виждам нищо съмнително в това, че не ти показват снимки. Идеята е да не им откраднеш снимките и офертата, ако си друг брокер. Малко е глупаво, но... срещат се такива. Твое право си е разбира се да откажеш огледа.

# 185
Предлагат ни оглед на апартамнет към който няма нито линк, нито снимки.
На въпроса защо не могат да ми пратят поне снимки, отговорът е, че собственикът не разрешава.
Чудя се има ли уловка и къде е тя?
Нещо, което ми хрумна е, че са намерили обявата от собственика от някой сайт и на снимките има телефонния му номер. Разбира се те не желаят Вие да го видите. А той не им е дал разрешение да предлагат имота му. Докато давах жилището си под наем, предоставях "чисти" снимки само на агенти, с които съм работила и съм сигурна че после няма да използват снимките като уловка на клиенти.

Проверете в imot.bg примерно дали няма обява в района където е жилището пусната от частно лице.

Аз също не бих се разкарвала на оглед без снимки, както и от страната на наемодател предпочитам кандидат наемателите да са видяли за какво става дума. И в двете роли съм се нагледала и наслушала на неподготвени изказвания на брокери относно стила на имотите.

# 186
Идеята да не се крадат снимки я разбирам в същността й, но все пак ми се вижда странно.
Иначе по другите параметри жилището отговаря ли на описанието - местоположение (разбирай адрес, точен до 2 преки) , цена?
Най-вероятно е както Casual пише, обявата не е на брокера.
Не бих отишла на оглед без ни една снимка.
Защо не ползваш фейсбук? Там има частни обяви.

# 187
Идеята да не се крадат снимки я разбирам в същността й, но все пак ми се вижда странно.
Кое ти се вижда странно Гали ?

# 188
Странно е, защото има хиляди програми и приложения за поставяне на воден знак. Собственикът да не дава да се показват снимки на негов имот, предложен под наем - няма никакъв смисъл в 21ви век.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 15:10 от Анонимен

# 189
Дори и в имот.бг има автоматично поставяне на тел.номер върху снимките. Несериозно ми се струва обява за наем без снимки.

# 190
Защо не ползваш фейсбук? Там има частни обяви.
Има такива групи във Фейсбук? Или чрез търсачка?

Много благодаря за отговорите!

# 191
  • Варна
Има раздел Маркетплейс, има групи от рода на Квартири в "град" без посредник и т.н. В OLX също има частни обяви. Във вестник Позвънете също, качват безплатно онлайн изданията си от преди 3 дни.
Като цяло вероятността да попаднете на уж частна обява от брокер е около 80% но винаги можете да кажете, че не желаете да работите с брокери и че комисиона не пащате.
Но е факт, че почти всички прилични сделки изобщо не стигат до интернет, а се сключват между познати. Разпитайте приятели и колеги, все някой ще познава някой, който отдава или тъкмо освобождава.

# 192
Вече имах две срещи с брокер (той води клиенти, аз отдавам жилище под наем) и какво беше изумлението ми, когато разбрах, че кандидат-наемателят не е видял нито снимки, нито  грижливото ми  четежче. Реших, че е някакво недоразумение. Сега като ви чета, разбирам, че било масово.

# 193
Фран, в тая боза не се знае по каква линия може да изскочи заек.

# 194
Вече имах две срещи с брокер (той води клиенти, аз отдавам жилище под наем) и какво беше изумлението ми, когато разбрах, че кандидат-наемателят не е видял нито снимки, нито  грижливото ми  четежче. Реших, че е някакво недоразумение. Сега като ви чета, разбирам, че било масово.
Ами вече имам обяснение благодарение на коментарите тук.
Много ви благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт