Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 19

• 30 828
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Е то принципът не е ли един и същ? Едва ли в София паркомястото вдига цената на квартирата с 300 лв...
Все пак не сравняваме София и Мездра.
Иначе да се дава за пример отделни обяви за паркомясто или гараж под наем не мисля, че е правилно, защото отделно много ясно, че ще са по-скъпи. Когато е комбинация квартира и паркомясто, излиза малко по-евтино според мен. Цените за общински паркинги също не са коректен пример. Да, някакъв ориентир е, но все пак частното място си е точно конкретно определено къде точно е, а не просто влизаш и спираш където е свободно. Съответно е и малко по-скъпо.
Не знам за Варна, ама за София има значение дали е в зона или не. В центъра на София (синя зона) охраняем частен паркинг е 200 лева/месец и няма места. Паркинга на Стадион В.Левски (общински, в зелена зона) излиза пак толкова на месец сумарно (там има значение дали паркираш за деня само, 8 часа, или денонощно).  А в центъра гаражи под наем почти няма или ако намериш, наемът е 300 лева/месец и повече. Така че за София наистина може да вдигне цената с толкова, ако имотът е на определени места.
В центъра на София има метро, което определя и това, че жителите (вкл. наемателите) спокойно могат да се движат с него ежедневно и да не ползват кола ежедневно, а колата да стои на паркинга/в гаража и да се ползва за пазар и извънградско. Но паркомясто или гараж към имота са огромен плюс и за собствено ползване, и за наемане.

П.С. Разликата между София и Варна е колкото между Варна и Ямбол (примерно) - около 4 пъти по население. Виж колко са гаражите в Ямбол и колко- във Варна.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 13:02 от Анонимен

# 466
  • София
За мен не е нормално апартамент с парко място или гараж да е с по-ниска цена, отколкото отделно.
Затова, обявите си ги пускам отделно и нямам проблеми с наемането. Още първите наематели на гаражите си стоят и нямат намерение да се изнасят. Вече почти 3г.
Имам и такива, които първо са взели апартамент, а после и паркомясто, на стандартната цена. (която е по-ниска от средната за района и не е обявявана в обява, а предложена на тях)

# 467
  • гр. Варна
Pkol,
Юрист ли сте или давате съвети  по повод промяната на адр. регистрация като хоби ?
Този форум не е юридически, т.е. постовете не могат да бъдат "разглеждани" от такава страна.
Не съм забелязал някой да се е идентифицирал като такъв (с име, а не ник).
"Съвети"-те, които съм дал не са обвърани с юридически познания, а с гражданско състояние.
Предоставил съм практика, обвързана с чл.99б от ЗГР, въз основа, на който се заличава адресната регистрация.
Юристи-бол. Адвокати, по-малко, а реализирани като такива и проспериращи - синусоида.

# 468
Pkol,
Юрист ли сте или давате съвети  по повод промяната на адр. регистрация като хоби ?
Този форум не е юридически, т.е. постовете не могат да бъдат "разглеждани" от такава страна.

"Съвети"-те, които съм дал не са обвърани с юридически познания...

Напълно заблуждаваща информация предоставяте щедро. Тази законова норма  - чл. 99 б ал.3 ЗГР е за " регистрация , извършена в нарушение на ..", а не за възможност за заличаване на регистрация на отпаднало основание.
Друга тема е как представяте като нещо,  не струващо нищо, инициирането и  участието в административна процедура, отнемаща време, сили, неясен резултат и нескрепена с гаранции.

Може някой да Ви се хване, затова елементарната порядъчност изисква предупрежедение. Това като медицинските съвети от любители.

# 469
Скрит текст:
Има подземни гаражи, които се отдават под наем за 100лв(зад Общината), но въобще обявите "не стигат" до интернет платформи.
Пиша този си пост като информация за наематели и наемодатели във ВАРНА, не да споря или налагам мнение.
Към днешна дата ( лично проверих дали ситуацията от преди няколко месеца иам промяна, точно поради това напуснах квартирата си  )
Да наистина Общински паркинг е 80лв. месечно. Ако приемем че първите 4 от снимката се водят централни /попадат в синя зона ( моето лично мнение е че от тях само този на Мусала е център )
* Паркинга на Общината не дават месечен абонамент. Може да плащаш на 24 ч. ( 360 лв./мес )
* Служителя на паркинг Мусала каза, че дават но от 3 години не се е освобождавало място.
* На паркинга на Митница/ Централна гара не бяха сигурни за свободни места - там от пристанище, митница, гара са все служебни абонаменти.
В сградата където е Агенцията по вписвания ( срещу Община Варна ) 235 лв. / месец
Скрит текст:
В сградата на Борд - 30 лв./ден.
В подземен паркинг на кооперация в момента 160 лв/мес - докато се продаде, защото познаваме строителя, иначе 300 лв.
Приятелката ми плаща 120 лв. на съседа си за да ползва гаража му ( който е и нещо като склад )

Всичко останало е въпрос на късмет.

За София края на 2018 плащахме 300 лв. ( до Орлов мост )

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 16:07 от Casual

# 470
  • гр. Варна
Тази законова норма  - чл. 99 б ал.3 ЗГР е за " регистрация , извършена в нарушение на ..", а не за възможност за заличаване на регистрация на отпаднало основание.
Напълно заблуждаваща информация предоставяте щедро. Simple Smile
каза...
Този служител е охрана/портиер-вдига/сваля бариера. В даден момент не "вдигаше" бариерата на МПС-та,
возещи инвалиди с карта за преференциалното паркиране. Има 3бр. обозначени места на паркинга на Общината.
(Царя дава, но пъдаря - не дава.)
Направете запитване  на bluezone@varna.bg.
На ул."Цар Асен" 18 - има два подземни гаража, от 13бр., които може да наемете за по 100лв месечен наем.
Център ли е този адрес?

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 16:24 от pkol

# 471
  • София
С копие от нотариален акт, някой може да направи точно нищо. Прекалено сте параноидни или скоро не сте купували и продавали имот.

# 472
С копие от нотариален акт, някой може да направи точно нищо. Прекалено сте параноидни или скоро не сте купували и продавали имот.
Добре, ти си давай копия от Нот акт на който ти поиска, и остави нас будалите да сме параноични. Simple Smile

# 473
  • София
То се лекува, нали знаете?
Стегнете се, едни 20 години се врътнаха.

# 474
Човек може да се има за бизнесмен, когато бизнесът му е негова собственост, а не на банката...
Каква хвалба колко потребителски и ипотечни кредити имаме...
Да не кажа 100 процента, но поне 90 процента от бизнесите по света имат кредити. Като колкото по-голям е бизнеса толкова по-голям е кредита. Илон Мъск има много милиарди долари кредити, но това не значи, че не е бизнесмен.

# 475
  • София
Кредитът е страхотен финансов инструмент в ръцете на знаещия и можещия. Не е тегоба, каквото го пишете.

# 476
Е то принципът не е ли един и същ? Едва ли в София паркомястото вдига цената на квартирата с 300 лв...
Все пак не сравняваме София и Мездра.
Иначе да се дава за пример отделни обяви за паркомясто или гараж под наем не мисля, че е правилно, защото отделно много ясно, че ще са по-скъпи. Когато е комбинация квартира и паркомясто, излиза малко по-евтино според мен. Цените за общински паркинги също не са коректен пример. Да, някакъв ориентир е, но все пак частното място си е точно конкретно определено къде точно е, а не просто влизаш и спираш където е свободно. Съответно е и малко по-скъпо.
В София 350 лева месечно е нормална цена за идеален център. Не знам дали във Варна паркоместата стигат такива цени.

# 477
  • София
Човек може да се има за бизнесмен, когато бизнесът му е негова собственост, а не на банката...
Каква хвалба колко потребителски и ипотечни кредити имаме...
Да не кажа 100 процента, но поне 90 процента от бизнесите по света имат кредити. Като колкото по-голям е бизнеса толкова по-голям е кредита. Илон Мъск има много милиарди долари кредити, но това не значи, че не е бизнесмен.
Кредитът е страхотен финансов инструмент в ръцете на знаещия и можещия. Не е тегоба, каквото го пишете.
Стори ми се безмислено да го обяснявам .. Simple Smile
Твърде много сме в "различни вселени".

# 478
  • Германия
Благодаря ви за отговорите за парко места. Грешката беше моя че не уточних, въпросът ми беше за София. 😅

# 479
Имам познати, опитващи се от месеци да отдадат под наем самостоятелен гараж в района на Петте кьошета за 220лв. Други, в района на бившето СДС на Раковски, го отдават за 150лв. Пробваха да завишат наема- не стана. Говорим за самостоятелни гаражи, кота 0, на самата улица.

Общи условия

Активация на акаунт