Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 19

• 30 805
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
в цената на апартамента включва ли се и паркомясто.
Ако отдаваш НС, всеки апартамент без значение броя на стаите има паркомясто или в подземен паркинг, или в двор. Дали е двустаен или тристаен няма значение в ЗУТ.
Има по документи. Но се продават отделно от апартамента. Може да си го купиш, може и без. Пак зависи и от строителя.
Скрит текст:
Мои приятели от чужбина купиха апартамент в център/синя зона, но не взеха паркомясто. В сграда на съседна улица не успях да се разбера със строител за апартамент, защото към двустайните при него вървят 2 подземни, аз исках само 1.

Имам въпрос към тези от вас, които имате мази към апартаментите - отдавате ли ги заедно с тях ?

# 496

Имам въпрос към тези от вас, които имате мази към апартаментите - отдавате ли ги заедно с тях ?

Да, но ако при вас има търсене отделно на мази, спокойно можете да ги предложите на други. Моите не ги и ползват.

# 497
Casual, към имота има голямо мазе, но не го отдавам под наем. Не го и споменавам дори. Ако да речем, наемателят сподели, че се чуди къде да си сложи зимните/летните гуми, ще предложа да ги остави там, но няма да му дам ключ. Когато му потрябват, ще му отключа.

# 498
Попитах информативно, защото като стана дума за паркомясто към апартамент, пред мен кандидат наематели са изрявали мнение, че щом мазата се води част от имота трябвало да върви с жилището. Един вид се подразбирало.
Благодаря за мненията.

# 499
  • гр. Варна
Ключ за мазата(около 10кв.м.) дадох впоследствие, когато наемателят ми си купи велосипед. Там си държи 5-6 щайги с буркани и една каца с кисело зеле. Определено облагороди мазето. Монтира на едната стена стабилни рафтове от винкел. Що да седи празно?

# 500
В случая това жилище ми е личното, отдавах го докато учех в чужбина/работех в друг град. И там свалих разни багажи, които не потеглиха с мен Simple Smile
Но има общо помещение на партера, което се заключва - точно за велосипеди, детски колички.

Никой до тогава не беше искал маза, и не съм се сещала да го упомена в обявата.

# 501
Попитах информативно, защото като стана дума за паркомясто към апартамент, пред мен кандидат наематели са изрявали мнение, че щом мазата се води част от имота трябвало да върви с жилището. Един вид се подразбирало.
Благодаря за мненията.

Мазата Е неделима част от жилището, да. Складово помещение се води - всяко жилище трябва да има такова /може и вътре в ап.да е/.
Не можеш да продадеш мазата отделно от ап. и ап.отделно от мазата.
За наем - същото би трябвало да важи, но все пак както се договорите.

# 502
  • София
Няма как да важи и за наем, защото може да даваш под наем само стая от апартамент. Няма нищо общо с продажба.
Аз нито 1 маза не съм давал, нямам и намерение. Отделно да давам само маза пък, ептен. Колко ще ѝ искам? 20 лева? Нито на мен ще ми се занимава, нито има кой да ми даде 20 лева на месец за 3 квадрата изба, за да държи 5 буркана лютеница. Гумите си имат складиране при фирмите за монтаж. По-евтино ще излезе на желаещия.
Може би ако предплаща по 1 година напред.
То и аз не ги ползвам мазите. Не ми се занимава. За склад ползвам един голям гараж 25квадрата. Директен достъп с кола, асансьор и тн. Чисто (сравниелно), сухо, влагоизолирано. Мога да му взема поне 150лв наем. Но повече ми е кеф да си държа минералната вода и тоалетната хартия вътре. Както и по някой стар матрак, който да засиля на наематели, които ме дразнят. Simple Smile

# 503
  • гр. Варна
Но има общо помещение на партера, което се заключва - точно за велосипеди, детски колички.
Такива общи стаи имаше при строежите по време на социализма. Сега я офис, я кабинет, я гараж ще бъде.
А знаете ли за какво са били предвидени междуетажните стаички? - за улей/ръкав, чрез който да се изхвърля боклука.
Скрит текст:
А общата кофа за смет да е в помещението на партера. В тези стаички хигиенистката е съхранявала инвентара си. Имало е мивки.

# 504
  • София
Вместо през прозореца ли? Сакън Stuck Out Tongue Winking Eye

# 505
  • София
В Канада съм бил в сграда с такива шахти. Бяха зад врата и с капак. Ако не знаеш, абсурд да се сетиш, че това е шахта за боклук.
Като бях нов наемател и си носех боклука с асансьора до 2я етаж, където ми беше гаража, имаше и контейнери.
Един път една ландлордка от управата на блока ми се разписка, че съм носел боклук в асансьора.
Викам ѝ, ми как да го пренасям, по стълбите ли!?
Тя ми каза, че имало шахти на всеки етаж. Не успях да я намеря. Трябваше да дойде чистачката, да ми я покаже конкретно Simple Smile

https://tocondonews.com/archives/garbage-chute-systems-managing- … -large-buildings/

# 506
  • Варна
В панелния блок, където живях като дете, имаше такива тръби с капаци на всеки етаж от стълбището. До колкото знам от баба ми, никога не са се ползвали по предназначение и са ги заварИли още като са се нанесли първите обитатели преди 45 години. А общото помещение долу беше превърнато във фризьорско салонче.

# 507
  • София
Предполагам е било заради липсата на жива сила. Трябва редовно някой да следи колко е пълен контейнера и да го сменя. Също и да чисти около него. Което през соца не виждам как ще стане.
В оня блок, в Канада имаше 10 ина души персонал. Които бяха дедикейтнати само на тоя блок.
Администраторка-домоуправителка, чистачки, котелджия (или както се казва), поддържащи майстори и тн.

# 508
  • Варна
Не знам, на мен ми се струва адски нехигиенично, трудно за почистване, лесно за развъждане на хлебарки, плъхове и кофти миризми...

# 509
  • Somewhere far away
Да, мерси - но предпочитам да си изхвърлям боклука по олд скуул начина.

Общи условия

Активация на акаунт