Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 19

• 30 821
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
В Москва живях в дипломатически блок като дете. Там във всяка кухня имаше шахти за боклук. Към блока си имаше работещи чистачи и майстори, следяха за боклука и изкарваха контейнерите за изхвърляне. Но по тръбите и около отворите освен тлъсти хлебарки се въдеха и плъхове. Още първите дни отварям вратичката да изхвърля нещо и отсреща ме фиксира плъх-мутант. Доста пищяхме с майка ми и накрая залепихме устройството с дебел скоч.
Хич не ни се виждаше практично.

# 511
  • гр. Варна
като дете.
Но по тръбите и около отворите освен тлъсти хлебарки се въдеха и плъхове
Съвременните системи са с четки за почистване и дюзи за разпръскване на дезинфектант.
Скрит текст:

А и не е за пренебрегване намаляването на транспортните разходи.
"Красотите" на контейнерите по улиците със съпътстващ котешки клан не е за пропускане.
По боклука ще ги "разпознаете". Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 09:19 от pkol

# 512
  • София
Наемателят ми се маха. Заминава. Сега пък търсене на нови, пък на какви ще се попадне....
Свястно момче беше.

# 513
Наемателят ми се маха. Заминава. Сега пък търсене на нови, пък на какви ще се попадне....
Свястно момче беше.
Колко време беше в квартирата?

# 514
  • София
Малко повече от година. Защо?

# 515
  • София
Да се маха е къде къде психически по-спокойно, отколкото ако се натиска с месеци, и бави наеми.
Така поне знаеш, че сметката е чиста. И си береш гайлето.
Любопитен съм, последните 10 дена има ли раздвижване на пазара. Все пак доста живна народа.

# 516
  • София
Да се маха Grinning Е ти го оправи.
Не е закъснявал никога с наеми или сметки, нали писах, че е свястно момчето. Просто се мести да работи другаде.
И на мен ми е интересно иначе, към момента търсенето как е спрямо миналата година примерно?
За цените - ясно, че са надолу.

# 517
  • София
Зле е работата. Аз досега търсих наемател, уж има вече кандидатка при нас, прилична, ама да видим

Но има повече предлагане сега, всеки търси по-ниска цена...студенти няма...други без работа напускат и се прибират по градовете си... такива разни движения...Абе до септември пазар на наеми няма да има много, и ако има ще е на по-ниски цени... Туй  ми е извода от нашето търсене на наемател сега... Grinning

# 518
  • София
А колко време търси?
Забравила съм, ако си споменала назад в дискусията Flushed

# 519
  • София
Ние търсим от няколко седмици, но не много активно, все пак да кажа . И без брокери. Изобщо предимно гледам ФСБ групи кой какво дава и кой какво търси... и разговори с хора по чат... Огледите при нас са малко засега... Изобщо не стигаме до огледи след разговор по чата, като изясним кой какво търси и т.н. Но е  тегаво сега.. така ми се струва.

# 520
  • София
Високото търсене при ниски цени не ме радва много. Обикновено върви с по-кофти наематели.
Напоследък идваха такива, без претенции за квартал. Обикалят цяла София, и търсят "евтино".
А моя квартал не е от най-евтините. Може би даже над средното.
Появило се ИП и решили хората да обикалят цяла София и да търсят "евтино". Забележи, идват с брокер, знаят цената предварително, но те си обикалят хората. Така и така нямат друга работа.
Като оня, дето като си взел отпуска и обикалял уролозите да ги пита, "абе май напипвам 3 топки" Докторът, аа, не, не аз напипвам само 2.
Среща го един приятел и го пита, как си какво правиш?
Аа нищо, отпуска съм и обикалям да ми чешат топките!

Да се маха Grinning Е ти го оправи.
Не е закъснявал никога с наеми или сметки, нали писах, че е свястно момчето. Просто се мести да работи другаде.
И на мен ми е интересно иначе, към момента търсенето как е спрямо миналата година примерно?
За цените - ясно, че са надолу.
Ами казвам ти! При мен се изнесоха 2ма, дойдоха 2ма и спрях да ги мисля.
Имам едни, дето от 2 месеца си правят оглушки на половин наем. Вече половин месец и него не са платили. И до кога ще е така? Този вариант определено ме тревожи повече.
А напоследък продължават да се обаждат брокери, и аз им казвам, че всичко е заето.
Почти никога не ми се е налагало да моля наематели да се изнесат. И е много неприятно усещане. А ако откажат, тогава става още по-неприятно.

# 521
Малко повече от година. Защо?
Добре, че поне година е стоял. Това се приема за нормално.

# 522
  • София
Бях пуснал една обява в олх-а, за 450лв голям едностаен, 65кв. В супер търсен район.
Пише ми някой л.с., с колко стаи е апартамента.
А аз давам 2ст за 800 в същия район.
Не си направих труда да отговарям.
Страшни оптимисти са наизлезли.
Simple Smile

# 523
Моя позната гледа някаква гарсониера за 600 лв., та се чуди дали не е много. В централен район, но не е синя или зелена зона. Била нагласена от към обзавеждане.

# 524
Можете ли да ме насочите за средна наемна цена на едностаен апартамент (50 kv.m.) в  Манастирски ливади - запад? Напълно обзаведен, след основен ремонт. Колко горе-долу би бил наема? Не търся висока цена, по-скоро стабилни наематели. Къде бих могла да го предложa освен в imot.bg? Не искам брокер.

Общи условия

Активация на акаунт