Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 19

• 31 370
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Въпросът изначално няма  смисъл - как се очаква да правиш нещо, ако наемателят се е разболял без твое знание, тоест, ти не знаеш, че той се е разболял, и от там не знаеш, че може и да трябва да правиш нещо?  
Иначе вероятно Гал имаше предвид да се дезинфекцира след като се изнесе.

# 61
Нали 5 дена примерно ако вирусът е без храна макс, значи върху дърво, пластмаса или други, си мре сам?

# 62
  • София
То наемателя може и въшки да хване - какво да правим тогава?
Сега сериозно - съседка дава гарсониера под наем. Добре обзаведена, южна, топла. Наел я някакъв мъж на средна възраст, няма проблеми с плащането. Но иска да го пъди, защото според съседски наблюдения  си имал приятел.
За мене не е права, не би  ми пречило.
Но тя се е надъхала и ще изпраща нотариално заверена покана за напускане.

# 63
  • Варна
Не знам кое е по-смешното в случая - че сексуалната ориентация на наемателят я вълнува, или че ще заверява поканата за напускане при нотариус. Grinning

Нотариусите не изповядват ли само спешни сделки вмомента?

# 64
А ако се окаже, че двамата имат приятелка Joy Тази твоя съседка голяма традиционалистка, дали би изгонила квартирантка над 30, ако за две години в жилището не се задоми и роди?
За дезинфекция, имах предвид като се изнесе наемателят.
А мебелите? Хвърляш и купуваш нови ли?
Веднъж имах един иранец кандидат - той очакваше, че на леглата никой не е спал, като чу, че е спал някой - не искаше жилището.
Ами то препоръчителният експлоатационен срок на матраците е 3 до 10 години, зависи от цена, материал и производител. Аз в миналата тема писах, че искам да сменя матрака. Двулицев, уж бежов - отдолу е мръсносиво-жълт и съдран, по ръбовете се е разпрал на няколко места. И самият матрак е неудобен. Ама ще чакам извън-извънредно положение.

# 65
Хехехех, стига де, сега и декларация за сексуалната ориентация да не вземат да искат някои. Съседката да не се изтърве пред наемателя си за причината за гонене, че ако е някой по-разтропан и му се занимава, може да ѝ врътне едно дело за сексуална дискриминация. Като едното нищо може да я разнесе по медиите Simple Smile.

# 66
  • гр. Варна
иска да го пъди, защото според съседски наблюдения  си имал приятел.
Това не е ли дискриминацията въз основа на сексуалната ориентация? А може би хазайката ревнува? Simple Smile

# 67
  • Варна

За дезинфекция, имах предвид като се изнесе наемателят.

Е то докато дойде време за това, вирусът отдавна ще е умрял.

За матрака - защо не си вземеш просто един топ матрак? По-евтин е и заема по-малко място. Цял матрак иначе какво ще го правиш после, няма как да го разнасяш, защото едва ли ще пасне на друго място. Или ще ти го приспаднат от наема?

# 68
Имам вече един топ 160х200, а леглото е 150х190. Дори чаршаф не мога да сложа на топа, защото се сгъва. Смятах да е за моя сметка, но все пак не мога през главата на хазяйката да сменям. Ако тя откаже, тогава ще взема топ.

# 69
  • Варна
Резни си топ-а и готово. Grinning Магазин за матраци ли ще отваряш след това, хахах...
Хазяйката няма да се разърди на чисто нов матрак за твоя сметка, не бой се. Ама ти да купуваш матрак - тъпо. Да купуваш топове за всяка квартира - също тъпо...

# 70
Румка, не виждаш ли, че се майтапим Simple Smile Естествено, че си мре, това да не е дървеница да се скатае в матрака и да чака нова жертва една година . Пу-пу, да не дава Господ, че дървениците са наистина голяма напаст!
Това с приятеля като причина за изгонване и на мен ми се вижда много екстремно. Нея какво й дреме той дали си има приятел или приятелка, не разбирам, нали е точен като наемател, ако ще, коза да си вземе за приятелка, негова си работа.

# 71
На един от круизните кораби откриваха наличие на вируса 17 дни след карантината (по информация от ТВ-то, не знам колко е вярно). Устойчива била тази гад.
Това с изгонването на наемателя, ако само това е причината, е голяма глупост (човешка).
Коза - абсурд! Без домашни любимци (да се разбира животни!).

# 72
Откритото на кораба не е било в състояние да се репликира, т.е. да заразява. Не е толкова трагично положението, поне засега.
Не бих изгонила наемател заради това - а и ако той вече е заразен, каква ми е ползата тепърва да гоня...

# 73
  • гр. Варна
На един от круизните кораби откриваха наличие на вируса 17 дни след карантината (по информация от ТВ-то, не знам колко е вярно).
"Следи" от вируса (РНК) са открили. Иначе като жив, в цялост - макс 72ч в/у стъкло. Необходим му е гостоприемник.
Допълвам относно дезинфекция. Бърз хлор(SDIC-60) . Една таблетка от 20гр. се разтваря в 10л вода.
Разтвора разпръсквате с пулверизатор. След половин час всичко е ок.
Във Варна бяха предоставени от Общината такива таблетки на домоуправителите. Имаше и инструкция.
Скрит текст:
А на този имот(НДК) колко ли още ще му свалят цената за наем? /м.02-990Евро, м.03-890Евро, м.04-700Евро/
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 10:55 от pkol

# 74
То наемателя може и въшки да хване - какво да правим тогава?
Сега сериозно - съседка дава гарсониера под наем. Добре обзаведена, южна, топла. Наел я някакъв мъж на средна възраст, няма проблеми с плащането. Но иска да го пъди, защото според съседски наблюдения  си имал приятел.
За мене не е права, не би  ми пречило.
Но тя се е надъхала и ще изпраща нотариално заверена покана за напускане.

Абе какви са тези намеси в личния живот на хората? Това наемодателите голяма работа го играят. Много тясно скроена ти е съседката.

Общи условия

Активация на акаунт