Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 19

• 30 673
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
  • В планината / На морето
За сведение - никакъв наем няма да свалям.
Даже ще го вдигна след срока на договора.
Който не плаща - изхвърча.

# 46
  • Варна
Ако не сте актуализирали размера на наема с години и не отговаря на пазарното ниво, вдигайте смело.
Само един съвет - сметнете си колко пари ще загубите ако жилището остане празно известно време след като сегашните наематели изхвърчат. Аз бих предпочела още 12 месеца по 500 лв примерно, от колкото 3 месеца да нямам наем и после да намеря някой, който ще ми плаща 600 лв и след 9 месеца ще си намери нещо друго и ще хвръкне и той. Вече ако не ви е проблем да имате празни месеци, няма проблем.

# 47
  • гр. Варна
За сведение - никакъв наем няма да свалям.
Даже ще го вдигна след срока на договора.
Който не плаща - изхвърча.
Те птиците сами отлитат на юг. Relieved
А вие РичиРич не бяхте ли лъжец, относно сума, за която отдавате под наем и Нико ви прихвана, като ви изобличи чрез ваши постове?
Ако не сте актуализирали размера на наема с години и 
Какви години? - няма и шест месеца от последното отдаване.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 15:22 от pkol

# 48
Наемът си е актуален за сегашните наеми, някъде с 50-100 лева по-ниско от тези за квартала и за качеството. Не ми пречи ако остане празен , тъй като апартаментът е купен в брой преди години и наемът не ми е жизнено важен. Винаги се отдава само за дни, така че ще си намеря други наематели . В договора няма клауза, ако останеш без работа, да не плащаш или да ти се намалява наемът.
Съжалявам.
Оплаквайте се пред парламента.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 18:19 от РичиРич

# 49
  • Варна
Окей, просто попитах, не ти знам цялата история. Няма нужда да съжаляваш и да ни пращаш пред парламента. Вдигай си спокойно наема...

# 50
В Австрия, където над 80% живеят под наем , ако закъснееш с наема повече от 2 седмици се плащат 4% годишна лихва за дните на закъснението, така е и за всички останали сметки .

# 51
  • Варна
И в българските договори съм виждала клаузи за лихви при просрочване. За дребна сума лично аз не бих се занимавала, но за луксозен скъп имот или търговско помещение - задължително.

# 52
Какво   ще се промени, според вас, по отношение  на наемите,  в условията на Пандемия.
Например, ако наемателят ви е заразен, или прекарал болестта в в наетото жилище без да знаете?

# 53
  • Варна
Вирусът ще остане там завинаги. Бих изгорила апартамента.

# 54
  • Варна.
Вирусът ще остане там завинаги. Бих изгорила апартамента.
За първи път да напишеш нещо, което на 100% ми харесва.

# 55
Може фирма да направи дезинфекция. Ще помогнете на българския бизнес да си стъпи на краката след кризата.
Сериозна съм.

# 56
  • Варна.
Може фирма да направи дезинфекция. Ще помогнете на българския бизнес да си стъпи на краката след кризата.
Сериозна съм.

Вчера закарах колата на автомивка, където ми предложиха дезинфекция. Питам момчето: "Ти болен ли си?", отговаря ми: "Не съм", ами тогава защо ми е необходимо? В крак с времето са хората.
(За Диди, двете автомивки зад завод "Дружба" по канала.)
Пълни с клиенти, чат-пат някой с маска, ако между тях има наематели, то те не са в проблемната сфера.
Ох, дай Боже всички да сме здрави!

# 57
Диди, недей така, че някой ще го вземе насериозно и наистина може да подпали апартамента си. Айде за него не ми е жал, ама нали има и съседи...

Предлагам друго - веднага да се допише клауза в договора наемателят да се разболява от Корона само след изрично писмено съгласие на наемодателя Laughing

# 58
А мебелите? Хвърляш и купуваш нови ли?
Веднъж имах един иранец кандидат - той очакваше, че на леглата никой не е спал, като чу, че е спал някой - не искаше жилището.

# 59
  • Варна

(За Диди, двете автомивки зад завод "Дружба" по канала.)
Пълни с клиенти, чат-пат някой с маска, ако между тях има наематели, то те не са в проблемната сфера.
Ох, дай Боже всички да сме здрави!

Хах, точно в една от мивките - Аутофреш, управителят ми е познат и си говорихме в средата на март за оборотите. Ходих на пране на мокет, че разлях домашно вино на мокета Frowning1

Относно сериозното предложение на Гал - какъв е смисълът от дезинфекция, като евентуалният заразен си живее там. Ще влезе фирма да напръска за половин час и после нали наемателят пак ще влезе вътре да кашля. Или се има предвид болния да се изгони и да зе напръска преди следващите? А те и те могат да са преносители на болестта, без симптоми и без изобщо някой да разбере.

Общи условия

Активация на акаунт