Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 19

• 30 323
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
не бих оставила плика с ключа при домоуправителя... ще си го държа в себе си.
Наемателят да си направи застраховка на имуществото и вещите. Наемодателят си прави застраховка на жилището и евентуално, ако са му скъпи мебелите и уредите.

# 616
  • София
То пък едно скъпо имущество при наемателя ....
Какво да има, което го нямам в къщи и ще влеза да му го открадна?
И у тях, и у нас - лаптопи, телевизори, таблети.
Гащите и тениските не ги броя.
Сега, ако е забавил плащане на сметки и се страхува да не му взема  нещо като залог - няма как да стане. Просто няма да го чакам да задлъжнее.

# 617
наемателят не се застрахова от това, че наемодателят ще му открадне, ами заради това, че маса народ (преди него) имат ключове от жилището, а може и крадци да го навестят, и да му вземат нещо негово скъпо, напр. златни бижута, компютър, часовник, пари.
Както е хубаво и Наемодателя да се застрахова. Има застраховка само за жилището (вкл. стените и кухненската линия), а има и за имуществото (мебели, уреди и т н).
На мен ми се е случвало наемателят ми да наводни съседа отдолу, проблемът беше при нас и в този случай е добре да имаш застраховка.

# 618
  • Варна
Колеги от университета ги бяха ограбили в квартирата им преди няколко години. Без следи от взлом. Бяха им откраднали чифт маркови маратонки, около 300 лв кеш и билети за скъп концерт, който предстоеше. Някои неща няма как да се застраховат.

# 619
  • Варна.
... откраднали чифт маркови маратонки, около 300 лв кеш ...

Миналата година от апартамент под наем, мой колега - 2 чифта маркови маратонки, няколко скъпи тениски и суичъри. Към 300 лв. сума в буркан, където си отделял всеки ден парите за цигари, които не си купува. За това повече го заболя.

Ще правя застраховка на жилището преди да го отдам. Особено ме интересува клаузата за щети към трети лица. Да ми препоръчате дружество? Мисля, че всички предлагат, но по-важното е кои работят бързо и покриват щетите.

# 620
Ние застраховаме към Булстрад, вече 10 години има, имали сме на едното място теч от съседите отгоре, дойдоха, видяха, измериха с влагомери и платиха, без никакви разтакавания.

# 621
Аз правя към Армеец

# 622
  • София
Хора, дайте мнение, има ли шанс млада двойка (студенти) да си намери читава обзаведена гарсониера до 500лв - кварталите, които гледат са посока Младост и посока Х.Димитър.
Да помогна уж на приятелка, обаче такива ужасии гледат, че явно критериите за търсене не са ни окей.

# 623
  • София
Младост почти не, в Хаджи Димитър - да. Да пишат в местна група на квартала. В нашият намират хората, въпреки подигравките на наемодателите.

# 624
За шанс - има шанс. Сега уж имало повече предлагане на по-ниски цени. Може да си разширят критериите - квартали, цена.

# 625
  • София
Фейсбук група ли имаш предвид? Ще им кажа, задължително!
Благодаря!

# 626
  • София
Да, Бърди. Във фейсбук групата на нашия квартал често се предлага и търси. Наистина намират хората, просто да напишат коректно и ясно какво търсят!

# 627
  • гр. Варна
Цитат
Безплатно настаняване в реновирани студентски общежития през първата година от обучението на студентите от първи курс, редовна форма, прием 2020 г.
СА "Д.А.Ценов">https://www.uni-svishtov.bg/bg/admission/bachelor/predimstva-bakalavar
Скрит текст:

# 628
Здравейте, налага се да търся квартира за моя роднина, в сайт за обяви попаднах на профил с много добре изглеждащи и евтини квартири, много на брой , но нещо ме притеснява. Можете ли да ме насочите как да преценя дали става въпрос за измама?

# 629
  • Варна
Може да е профил на брокер, но ако са нереално евтини, най-вероятно е измама. Дай линк де, или ще изчакаш зведите да ни проговорят?

Общи условия

Активация на акаунт