Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 036
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Сигурно е от някое предприятие. Леля ми е от карантираните от фабрика Мизия в Плевен.900 човека работят там.

# 136
Покрай работата му се е срещал с хора, от които само 60 души от едно и също предприятие. То обаче продължава да работи и въобще не е било под карантина. А от другите, с което е контактувал покрай работата, въобще не са ги търсили. Въпросните наши познати не са били в карантина.

# 137
  • София
Като гледам как се спазва карантината ми призлява. Колко карантинирани намериха в кръчми... Ние не сме нация, която обича да спазва правила и закони.

Сега чакам в колата пред един фризьорски салон. Нито маски носят, нито дизенфекцират. Около мен всички магазини работят (живея на голям булевард). Сега ми писа една приятелка от Братислава. От днес са им разрешили да излизат за кратки разходки с децата. Парковете са затворени.

# 138
Тук при нас е болен охранител на голям магазин,магазина не е затворен нито са изследвали колегите му,да не говорим колко хора дневно влизат в магазина, даже и мм е ходил миналата седмица точно преди този охранител да се разбере,че е болен 😕

# 139
Мами, с какво мажете устничките? Тук тези дни е хем топло и хем ветровито и му се изсушиха устните.

# 140
С каквото и моите,чисто бадемово масло.Понякога и с кокосово,но само моите.Общо взето при него залагам на максимално малко козметика.
Коко сигурна съм,че всичко ще е наред 🤗

# 141
Този ползва

# 142

Имате ли кинетичен пясък,не съм виждала на живо и се чудя да взема за терасата, малкия ми разкопа всички саксии 😄 трябва с нещо друго да го занимавам като сме там.
Аз си правя с брашно и бебешко олио,но има мнг други рецепти в интернет, ако имаш и боя за храна можеш да го оцветиш с различни цветове Simple Smile

https://bg.declic13.org/1310-diy-kinetic-sand-5-step-by-step-recipes.html - тук можеш да видиш различни рецепти

# 143
Присетих се за нещо, като хванах от онези уроци за деца по телевизията. Като деца от училище ни учеха къде са разположени най-близките бункери,  водиха ни в такъв и ни показаха как се слага и ни сложиха противогази... Flushed
Почувствах се ужасно стара 😁😊 Някой друг помни ли такова нещо ?

# 144
  • Велико Търново
Присетих се за нещо, като хванах от онези уроци за деца по телевизията. Като деца от училище ни учеха къде са разположени най-близките бункери,  водиха ни в такъв и ни показаха как се слага и ни сложиха противогази... Flushed
Почувствах се ужасно стара 😁😊 Някой друг помни ли такова нещо ?
Ние имахме такива часове в училище Simple Smile Набор 89 съм ( но бях с 88 след трети клас) не помня точно кога бяха тези часове, но бяха страховити Simple Smile

# 145
И аз съм 88,но учих с 87 набор.Нашите часове бяха по гражданска защита всяка седмица.Тренирахме обгазяване,наводнение,в града ни имаше 4 завода и всяка къща имаше по няколко противогаза.Даже сме ги ползвали наистина,имаше инцидент в един от тях тогава.И Дунава ни е заливал,та и наводнение съм преживяла. Доста полезни бяха всъщност,въпреки че на шега ни се виждаха.
Допълвам се,че се сетих още нещо.В часа на класния,това някъде 5-6-7 клас,не помня точно идваха и пожарникари да ни показват как да гасим правилно огън в двора на училището,къде да седим при земетресение,как да изолираме прозорците при обгазяване,как да се измъкваме от горяща сграда и такива неща.

# 146
  • Down Under
Аз съм набор 87 и точно както лещичка и ние имахме същите занимания. Сега си припомних. И нас ни водиха по бункери и ни обясняваха как при сигнализация, трябва всички да слезем и да се скрием в мазата на блока. Ние даже имахме противогази наредени в мазата.

# 147
  • София
Родена съм преди Чернобил Wink. И да, помня часовете по Гражданска защита. Полезно беше поне за мен.

# 148
Лелее аз все едно не съм живяла в БГ защото не сме имали такива часове 😆😂

# 149
  • Down Under
Лелее аз все едно не съм живяла в БГ защото не сме имали такива часове 😆😂
Може би, защото си от по-младата генерация 😉

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 03:43 от gordi

Общи условия

Активация на акаунт