Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 045
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Всяка сряда раздавах от “йодните хапченца”. Бяха жълти таблетки, в кутия като тези с блажната боя 🤣.
А като “Звеневи” колко пионерски поръчения съм написала и изрисувала...

# 166
Ха , ха , пък аз като дружинен председател колко рапорти съм приела и предала.

# 167
  • Down Under
Аз определено не бих заложила на пясъка в къщи. Със същият успех при нас е плейдо , заиграва се, реже с нож, дала съм му формички да прави. Тук е много евтино и не се занимавам да го правя, но рецептата е супер лесна и става голямо количество. Много обичам не цапащи игри 😄

# 168
Да бе,  не е цапащ пластилина... Ела у дома да видиш.  Любим е за занимание у дома и почти всеки ден се играе.  Винаги намирам после парчета.  По дрехите криво ляво изстъргвам като е засъхнал. Обаче съм намиралавъв всякакви места натъпкан после.  Скатават по някое парче по джобовете и после пълнят фугите на паркета,  дупки,  ключалки... Кукли,  играчки.. Всичко на което има вдлъбнатина се натъпква с пластилин. Понякога после е трудно да го изчегъркам,  а като изсъхне абсурд.  Joy
Вече претръпнах. Ама да си знаете,  ако са ви изобретателни децата.

# 169
  • Down Under
При вас е друго, моят играе много чисто нямаме проблеми от този сорт с плейдото (различно е от пластелина) 🙃

# 170
  • София
Ха , ха , пък аз като дружинен председател колко рапорти съм приела и предала.
Оххх, да забравих “рапот даден - рапорт приет” 🤣

# 171
При вас е друго, моят играе много чисто нямаме проблеми от този сорт с плейдото (различно е от пластелина) 🙃
Я цъкни една снимка на туй "плейдо", което имате в Австралия.
Баш пластилин си е на български.  Е има разлика в състава от едновремешния,  който ползвахме в училище. То и сега има от него по книжарниците,  но предпочитам бебешкия,  че е по-безвереден и по-пластичен. 

Ей го нашия.  Имат още два вида,  които съм купувала в пристъп на креативност от разни книжарници и от марката на Т-маркет.  Но Джъмбовския и този другия (от Кауфланд или Лидл май бяха) са с най-хубави качества и децата го предпочитат.  Не е много скъп,  според мен.  Домашен не ми се занимава да правя.  Предпочитам тесто и бисквити/кифли/кекс да пиемат брашното,  в краен случай солено тесто за фигурки за украса, но мисля да го включа по-късно.  Да речем след 3,т - 4 год.  Ще видя каква сачма ще ме удари или какво слънце  ще ме напече.  Joy

# 172
  • София
Пластелин има във фугите на паркета. Няма чистене! Намерих в ключалката на една от вратите. Като резултат не мога да заключа вратата.

# 173
Тебешири,пясък и пластелин само на терасата или двора.Правихме основен ремонт докато бях бременна и няма шанс вътре да съсипе всичко.Отделили сме му една стена в детската и там може да си рисува.Иначе редовно си реже или къса хартия и робота събира от паркета.

# 174
Аз залепих фолио за черна дъска на една стена и голямо рисуване пада с тебешири.  Е понадраскаха тук там,  но не е често.  Първите дни се омазваха много,  но вече не се цапат толкова и след рисуване ходят да се мият.  Имам и фолио за бяла дъска,  но засега ще задържа с него.  Маркерите по-трудно ги чистя от тебеширите.  Иначе двора  на село го шарят за 5 мин.  А по площадките друготе майки на връсници изпадат в ужас като извадя торбата с тебешири и бързо си приборат отрочетата.  Щели да се изцапат  Joy.

# 175
  • Down Under
Тук няма пластелин. Плеидо е супер меко, мирише страхотно, не лепне, не цапа, нямали сме никакви проблеми. Може да се направи от бебешко олио и брашно. Аз все още не съм му давала тебешири. Не гледат с добро око ако го изкарам да драска в парка или на улицата, няма къде да рисува с тях.

# 176
  • София
Преди време бях решила да боядисам част от стената в детската стая с черна боя, която е за рисуване. За съжаление цената на самата боя и тебеширите, с които се пише ме спряха и се отказах.

Иначе тебешири, пастели, флумастри давам и на и малката. Тя гледа от кака си и я копира във всяко едно отношение. Чат пат виждам, че и върху стените е драскала, но вече не обръщам внимание.

# 177
Другата седмица ще пускат в Лидл плейдо

# 178
Може би е глупав въпрос, но давате ли зелена салата на децата? Има ли проблем да се дава?

# 179
Ноите пасат от миналата година.  Тази година не ѝ се кефят толкова,  но миналата ни подяждаха сериозно.  Дядо им гледа на село марули и давам от тях.  Уж не ги тори много.  Иначе ако е купешка кисна в студена вода  няколко часа,  барабар с репичките и краставиците.

Общи условия

Активация на акаунт