Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 026
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • пловдив
CoCo`Milk 🥥, за белега на рамото става въпрос. Още на 9м., казаха че не се вижда, но покрай коронавируса не са ни извикали за проверка по този случай. В амбулаторната карта, си пише, което в яслата го гледат.

# 631
Нека някоя мама снима ако се вижда на нейното този белег. Сега съвсем се замислих.

# 632
Моят син няма такъв белег на рамото.  Аз също нямам.
Thinking
Дори не знам как се получава, в смисъл на рамото ли се боцка да се провери?
Никога не са му го правили, но пък не сме имали проблеми в яслата.

# 633
БЦЖ се прави в болницата мисля 24ч след раждането, и би трябвало ако го е хванала ваксината да има белег,като стане на 6м бебето лл проверява за белег ако го няма, пак трябва да се боцкат. На лявото рамо се прави.

# 634
На 6 месеца беше като му се появи,първоначално беше като голямо гнойно зрънце ориз.После поспадна и сега е такъв.Моят е същият,на мъжа ми също.Мисля че се прави реимунизация,но не помня кога трябваше.Мисля че в кракът се бие,а после за мантуто в ръката ако не излезе белега.

# 635
И моят син няма или поне не си личи, на мен също не откривам.
На ясла е от предната седмица, в общи линии добре минава, първоначално с малко рев, сега почти без, яде, спи, без памперс се справя, играе с децата, в общи линии съм доволна. Ако можеше да е така цяла година щеше да е песен, но ще видим като дойде вирусния сезон, дано тази година да е по-гладко.

# 636
Ние вчера пуснахме всички изследвания в лабораторията и стига всичко да е наред от другата седмица ще тръгне на градина.
Белег на ръката няма , не е проверяван и дори не е питал нашия педиатър,може защото на 6-7 год.е  мантуто.

# 637
  • пловдив
И ние от другата седмица сме планирани за тръгване.
До месец-два вероятно ще се връщам на работа и съотвено бушуват притеснения и противоречиви емоции в мен. Нямаме в града и наблизо баби, който да помагат и това много го мисля.
Има ли други мами, който не разчитат на помощ и как се справяте с работата, децата боледуваха ли много в началото?

# 638
Flower, до дете е, моето боледува първата година нон стоп при все че дотогава не беше боледувал нито веднъж.

# 639
  • Велико Търново
До дете е, съгласна съм! Моят беше 1 седмица на ясла, после две в нас. Така до март постоянно, после от юли до сега, като са навън постоянно нещата са розови. Обаче върнат ли се на затворено, съм готова за същата работа, единствено тайно се надявам да е 2 седмици в градина две в нас... Поне малко да е по-добре Simple Smile

# 640
Пу-пу да чукна на дърво ние направихме 2 седмици ходене и съм направо изумена. Но също го отдавам на топлото време, това че са навън и че все още са май към 5-6 деца на ден, но после не знам.

# 641
  • пловдив
Да, ще видим и при нас как ще мине. Ако започне да боледува ще съм принудена да се откажа да се връщам на работа, защото не се толерират честите болнични.

# 642
Момичета, искам да се посъветвам с вас. От няколко дни усещам едно тенденциозно поведение на госпожите от детската към мен и детето. Всичко започна след един мой коментар до кога ще са по една в смяна и кога ще започнат да извеждат децата на вън на хубавото време. Да поясна, че при тях е практика щом са по сами да държат децата вътре. Сега почти не ми говорят или ако казват нещо то е свързано с оплакване от детето. Трябвало да може сама да си сваля панталоните като й се пишка. Затова я държат пред гърнето, а тя да се опитва да си ги сваля. Като не може почвала да плаче, а днес дори се напишкала в тях. Вече два пъти ми връчват напишкани чаршафи да пера. В къщи от месеци това не се е случвало, защото винаги преди сън я слагам на гърне да пишка. Стиснала съм си езика зад зъбите да не вдигам скандал и да не влошавам нещата. Ама ми е жал като си я представя безпомощна пред гърнето да се мъчи да си сваля панталоните. Това нормално ли е?

# 643
  • Down Under
Много неприятна ситуация, особено за детето, което в случая няма никаква вина. Кръвта ми кипва като си помисля, че можеш да неглижираш малко дете, което е поверено на грижите ти. Голяма част от лелките/госпожите не търпят никаква критика или коментар. Може би е добре да тренирате в къщи да се събува и обува, поне да ти е спокойно, че може сама. Дано бързо отшуми, но аз лично бих говорила с директорката ако системно продължават така.

# 644
Ей тия госпожи всичко на готово искат! Нали затова е там детето за да се научи,да му покажат. Ако и тази седмица няма промяна аз бих говорила с директора. Вярвам че вкъщи обясняваш ,показваш но се иска търпение. Моя също не си сваля и вдига не че не може а защото има кой(аз) , но когато иска го прави . Все го подканвам той все ми вика "ни можи" , често улисан в игра ако не го питам няма и да се сети че му се пика. Камо ли преди сън винаги .
Та гледай да не се ядосваш или поне не го показвай пред госпожите,за да не рефлектира върху детето.

Общи условия

Активация на акаунт