Слънце грее, дъжд вали,февруарчето вилнее и твори бели!

• 44 019
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Това с прането го чувам доста често от приятели извън София. Явно има някаква причина...Може да са на общи перални, знам ли...

Аз лично не искам детето ми да излиза зимата. Предпочитам ние да го разходим пред това да стои на топлото, за да облекат всички деца.

Има правило и да не пускаме деца с хрема, кашлица и Т, но дали го спазваме? И точно Тони по цял ден агитира точно обратното. Сега покрай Ковид поне имат повече правомощия и се надявам тази порочна практика да спре.

# 661
Нашия в понеделник тръгна на градина , днес му е втори ден,дано наистина покрай тази пандемия спре тази порочна практика да пускат сополиви деца на ясла и градина.
В нашата ДГ ( баткото също ходеше там)
Си перат чаршафите,също така и кърпите за ръце,който ние бяхме занесли за баткото си ги перяха там,но когато бяхме в гр.София си четях аз кърпите за ръце.

# 662
  • Down Under
Темата определено е много чувствителна. Нормално е, като майки да искаме и очакваме да се грижат за децата ни. Вече са големи, трябва да могат всичко сами. Колко да са големи, на 2-2.5г, очакват всяко дете да има пълният набор умения и да се справя без никаква помощ. Като воиници в казарма. Ами да ги пускаме и сами да ходят на градина. Съгласна съм с Верчето, че си е чист тормоз, умишлено да отказваш да помогнеш на детето. Да пожелаем на Дани, бързо да се разреши проблема и повече да не рефлектира върху детето ❤

# 663
Аз бях предложила на нашата директорка да си занеса чаршафи и протектори,  за да не им слагат памперси за сън.  Казах,  че ще си ги пера аз,  но ми отказаха.  Настоя за памперси... На мен не ми е ок.
Ако няма практика майките да си перат чаршафите,  това с напиканите чаршафи е демонстрация.
Просто  говорете с детето,  обяснете му ситуацията.  Обяснете емоцията на "лелката"  -  нещо от типа тя е много  уморена,  претоварена с толкова  много дечица и се е ядосала,  реагирала е лошо и се е скарала,  не е имала време да ѝ помогне....нещо от сорта. Помолете малката,  ако не може да се справи сама да поиска помощ (може ли помощ) и "да помага"  на лелята като  се опита да прави нещата по-бързо.  Но не оплювайте жената пред детето,  защото малките влизат в периода на повтаряне и да не се изтърве пред персонала.  А с въпросната "лелка"  пробвайте дипломатично и се направете на луда,  за да не става тенденция негативно отношение към детето и да се провокират още ситуации за унижението му.

# 664
За воденето със сополи нямам надежда, че ще спре с ковид, родителите си ги водят. Не знам как ще е този сезон, засега е добре положението, понеже са малко деца, но повечето ги пускат ноември. И миналата година така.
За чаршафи и пижами май навсякъде е различно. При нас си носим пижами и аз предпочитам да си е с негова пижама. Чаршафи, завивки и протектори оттам, там си ги и перат или ги носят някъде, не знам. Питаха ме с или без памперс искам да спи, казах със за сега. Но щом ме питаха предполагам ще се съобразят, ако някой иска без.

# 665
В кварталната си носят пижамите,чаршафите ги пере фирма.Питали са всички за памперса и се съобразяват.Моят така и не почна,ще видим за другия месец дали ще го пусна.

# 666
  • София
Ситуацията наистина е много неприятна. Дано бързо се успокоят нещата Simple Smile.

Моята дъщеря се напишка два пъти и ги помолих да й сложат памперс. Няма смисъл да стои мокра. Днес разбира се не им е дала.

Сега се сещам,че голямата първите месеци се напишкваше в гащите преди да стигне до гърнето. Но и това отмина Simple Smile. Търпение и само търпение Simple Smile.

# 667
Ох, тия сополи. Моят си седя 3 седмици лятото, въпреки че последната сополи нямаше, но отхрачваше все още. Ужасна работа и страшна борба беше. Става ми лошо като си помисля за зимата + новородено Flushed

Ама аз си го оттавям и поне по месец след прием на антибиотик. Съзнавам, че не всеки може да си позволи толкова дълъг престой вкъщи и все пак- болни деца нямат работа в ясла/дг.

# 668
  • София
Верче, аз затова така скачам като жилена от пчела Simple Smile. До болна ми е омръзнало от нагли родители. Лечението на бебето през първата му година ми излезе близо 2000 лв.

# 669
М, до манталитет си е. Ти знаеш ли какви деца съм виждала на площадката ?! Зелени сополи до пъпа и идва да се търка в моето.... ми извинявай. Аз го извеждам като е болен, но винаги играе сам. Или ако дойде дете, казвам, че е болен и майка му да си го отвежда, ако прецени.
Та така и в яслата. В нашата, например,  миналата година директорката на всеослушание обяви на Р.среща, че има родители, които отказват да направят МБ секрет на носа, защото децата им са със сополи от месеци. Носят бележките от Лл и им дреме, въпреки че ги връщат мед.сестрите. Наглост, та дрънка.
Масово се оправдават със запада, където водят сополиви деца. Ама на никой не е приятно да е от заразените от другарче.
Лятото, моят го отнесе най-тежко. Натръшкаха се госпожи, цялата група, но за 3 дни бяха готови, моят ... 3 седмици. Да не кажа, че сутрин отхрачва до преди 2 седмици.

# 670
Момичета, благодаря за съветите. Наистина са ценни за мен. Определено се опитваме да я учим на самостоятелност, но заради вечното бързане често не я оставям сама да се пробва. Това ще го променя. Днес баща й отиде да я вземе от яслата и учтиво са му обяснили как се била намокрила, как са я преоблекли и разни подобни. Силно се надявам напрежението да отмине.

# 671
  • Велико Търново
Дани, извинявай че питам, може и да си казвала, но откога е на ясла?
Аз си мисля, че може и просто сестрите да са такива - да си мърморят повече, иначе всичко да е наред. Питайте и други родителите, за отношението им към тях.

# 672
  • София
Дани, аз пък друго се сетих. В СДЯ ли е детето или в ОДЗ? Защото и това има значение.

# 673
Нашия пък вчера се напишкал след сън седнал в креватчето и нито искал да отиде до тоалетна , нито да стане от леглото поне,намокрил всичко,госпожата го попитала защо се напишка и той и казал защото така.Нарочно.
Не са му се карали ,  не са ми давали чаршафи да пера,само пожамата и бельото.
Той също потвърди след това,че никой не му се е карал,но днес плака като го заведох , не искаше да влезне.
След като влезна през врата както ревеше така млъкна , като с бутонче натиснат.
Чух се преди малко с госпожата всичко било наред,бил спокоен,говорел , играе си с децата ,закусил е , играли са днес с пластелин,а пък вчера са правили таралежче с есенни листа.

# 674
https://youtu.be/d9Lt_Van4QM
Малко се отклонявам от темата,  но попаднах на това видео и определено се възмутих от поредните издевателства над нашата култура и история в поредния нов "учебник".

Общи условия

Активация на акаунт