ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 670
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Аз вечер преди сън пия чай от мента с мед. Обожавам го, много сладко и лесно заспивам. От известно време пия магнезий, заради болка и изтръпване  а ръцете, та си лягам даже и по обед с малкия. А следобедния сън никога не съм го признавала, още от детската градина, та мисля че и от магнезия ми се доспива повече🤣

# 136
Аз почти всяка сутрин куквам към 4-5, ставам да пишкам и да пия вода. Ако не успея да заспя до 20 минути, огладнявам зверски и пак трябва да стана за да хапна нещо. После си заспивам сладко сладко до алармата..  Знам, че чая от маточина е подходящ при проблеми със съня, но нямам лични наблюдения.
Иначе аз се записах на ЖК още края на февруари, но после имаше грипна епидемия, след това извънредното положение и така и не съм стъпвала там оттогава. Бях на БХС на частно.

# 137
Здравейте мами, аз съм в 14 седмица, записах се на ЖК преди две седмици, изследванията и БХС минаха добре лекарят каза че всичко е ок!
Може ли да дадете съвет/ мнение  - днес бях на кожен понеже ми се появиха едни пъпчици по корема и много се притесних както и бели петна по ръменете. Кожната смята че пъпките на корема са заради изпотяване и тежъко олио за стрии което ми запушвало порите и ми изписа джин джира алба спрей за бебе. За белите петна каза че са на гъбична основа не знае от къде и как появили се и изписа екзодерил.
Та въпроса ми е на някоя случвало ли й се и ползвала ли е тази кремчета по време на бременността, и кожната и фармацевката в аптеката казаха че няма да има проблем за бебето. Чудя се дали да звънна на АГ и да говоря и с него 🤔
Благодаря ви предварително мамчета!

# 138
Здравейте октовмрийки. Казвам се Поли от гр. Добрич. Определя съм за 30.10.2020 г. Вчера бях на ФМ и само едно нещо не беше наред. Имам Отицателна А вълна на абнормен поток ductus venosus и това ме притесни. Пуснах БХС и чакам 7 дни докато излязат резултатите. АГ споемна че е фактор за генетични малформации и сърдечни малформажии и проблеми, но каза че понякога не може да се измври добрр в зависимост от позицията на тялото, бебето беше много подвижно, не се спря... Каза че нухалната гънак е ок, носна костница е ок. Ако не бяха налице или имаше изменение в размера на нухалната гънка, то би следвало да се притесним. Каза ще направим БХС и фетална ехокардиохрафия и още. Изследвания. Някоя от вас имала ли  е такъв опит? Реално не бива дс се тревожа, но го мисля постоянно.

Каза също, че е силно вероятно да е момиченце. Таткото лаъо се прибрах у дома. Беше щастлив да чуе ще е момиче

# 139
  • София
Здравейте,

Включвам се и аз в темата. Терминът ми е за 2.10. Минах КБХС и всички изследвания и всичко е наред. Исках да знам пола на мъничето, но нищо не се виждаше. Само предположиха, че е момиченце, но вървеше със седмица назад и беше с малки размери и в неподходяща позиция.
Сега другата седмица съм на преглед при проследяващото АГ да видим за 1 месец как се развиват нещата.

Някоя от вас продължава ли да й се гади или да повръща? Аз първите 3 месеца повръщане така и не разбрах какво е, но от 2-3 седмици почти всеки ден повръщам по 1-2 пъти. Опитват се и някакви крампи да ме хващат, но само леко се усещат и то рядко.

# 140
JayRay, аз съм с термин 01.10 и продължавам да повръщам, но много по-рядко.. да кажем през няколко дена.. така си беше през цялото време де. С гаденето от може би две седмици приключих. За крампите пия Магнерот.

Аз да попитам пиете ли витамини? Двете АГ, с които се консултират препоръчаха само фолиева киселина, но дали е достатъчно?

# 141
JayRay, аз съм с термин 01.10 и продължавам да повръщам, но много по-рядко.. да кажем през няколко дена.. така си беше през цялото време де. С гаденето от може би две седмици приключих. За крампите пия Магнерот.

Аз да попитам пиете ли витамини? Двете АГ, с които се консултират препоръчаха само фолиева киселина, но дали е достатъчно?

Аз също пия само фолиева киселина и биозин мама за имунитета Simple Smile

# 142
Аз съм в началото на 16та седмица и на моменти все така ми прилошава. Нищо общо с преди, но не е отшумяло напълно

# 143
  • София
Аз първоначално отидох на преглед при познат АГ и той ми препоръча да пия само фолиева, а ако евентуално реша да си взема Огестан. Усещах обаче много умора, задъхвах се, причерняваше ми и си взех Pregnacare original витамини. (харесаха ми повече от Огестана като съставки)
Като си смених АГ-то тя ме пита дали взимам нещо и каза да си продължавам да си ги пия.
Ще я разпитам и за магнерота, въпреки че в сегашните витамини има магнезий.

# 144
  • София
Здравейте октовмрийки. Казвам се Поли от гр. Добрич. Определя съм за 30.10.2020 г. Вчера бях на ФМ и само едно нещо не беше наред. Имам Отицателна А вълна на абнормен поток ductus venosus и това ме притесни. Пуснах БХС и чакам 7 дни докато излязат резултатите. АГ споемна че е фактор за генетични малформации и сърдечни малформажии и проблеми, но каза че понякога не може да се измври добрр в зависимост от позицията на тялото, бебето беше много подвижно, не се спря... Каза че нухалната гънак е ок, носна костница е ок. Ако не бяха налице или имаше изменение в размера на нухалната гънка, то би следвало да се притесним. Каза ще направим БХС и фетална ехокардиохрафия и още. Изследвания. Някоя от вас имала ли  е такъв опит? Реално не бива дс се тревожа, но го мисля постоянно.

Здравей,
можеш ли да обясниш какво е ''Отицателна А вълна на абнормен поток ductus venosus'' ? Опитах се да потърся в нета, но нещо явно не е формулирано добре, защото и един сроден резултат не намирам.
Да не би да имаш предвид, че си кръвна група А- и имаш ductus venosus на плода?
Много ми е интересно, че са видели такъв детайл в 12та седмица.

Добре за носната кост и нухалната гънка. Очудва ме, че ще чакаш цяла седмица за резултатите от БХС. Важно е да повториш феталната след като излезе бхс-то.
Не се тревожи докато нямаш повече инфо. Кажи повече инфо за себе си, възраст и дали е планирана бременността, примерно, и добре дошла при нас, стискам палци всичко да е ок Heart

@Milvan2000, аз пия Pregnancy complex от Зоя. И на мен ми казаха само фолиева в началото, но като смених док, той видя прегнанси комплекса и каза, че е добър. Има малки, балансирани количества от важни елементи, които не винаги присъстват в диетата ни: например селен, йод, мед, Б12 и разбира се много важния Д3, който сега може би не ни достига заради карантината и ограниченото време навън.

# 145

Още в началото АГ ми предписа Pregnacare max и много добре се чувствам от тях. Само от фолиева киселина ми се гадеше, а от тези комплексни витамини - не. Но АГ каза да не пия никакви други допълнителни витамини по моя инициатива.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:47 от Dragoness

# 146

Аз пия вит С и вит Д за имунната система.
Отделно фолиева киселина и хранителна добавка с магнезий и вит Б 6

Още в началото АГ ми предписа Pregnacare max и много добре се чувствам от тях. Само от фолиева киселина ми се гадеше, а от тези комплексни витамини - не и се чувствам доста добре. Но АГ каза да не пия никакви други допълнителни витамини по моя инициатива.
И аз пих Прегнакеър през първите три месеца от бременността. Сега гинеколожката настоя само фолиева да пия, че комплексните витамини нещо не ги харесва

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 13:05 от AnMary

# 147
Имах гадене и повръщане няколко пъти през 13 г.с. Преди това никакви симптоми, след като влязох в 14 г.с. също нищо. Стори ми се много странно.
Аз приемам фолиева киселина, магнезий, защото започнах леко да вдигам кръвно и пулса ми е ускорен понякога, също и витамин Д под формата на спрей, който се впръсква в устата. На изследванията излезе, че имам дефицит , но според лекарката ми това е нормално след зимния сезон.

# 148
  • София
Здравейте, аз имам един въпрос на някоя случвало ли и се е да получи обрив. Моя е по ръцете и краката със ситни пъпки и много силен сърбеж. Продължава вече седмица от 4дни се мажа с фусикорт, но все още нямам подобрение. В 13,5г.с съм.

Здравей, Антония. И на мен ми се появиха ситни пъпчици по гърба, гърдите и ръцете. Отдадох го на хормоните и тъй като за щастие нямам сърбеж не съм предприела никакви мерки. Утре съм на преглед, ще питам лекаря и ще споделя ако ми каже нещо полезно.

# 149
Здравейте, аз имам един въпрос на някоя случвало ли и се е да получи обрив. Моя е по ръцете и краката със ситни пъпки и много силен сърбеж. Продължава вече седмица от 4дни се мажа с фусикорт, но все още нямам подобрение. В 13,5г.с съм.

Здравей, Антония. И на мен ми се появиха ситни пъпчици по гърба, гърдите и ръцете. Отдадох го на хормоните и тъй като за щастие нямам сърбеж не съм предприела никакви мерки. Утре съм на преглед, ще питам лекаря и ще споделя ако ми каже нещо полезно.
Благодаря, ще очаквам. Аз потърсих отново дерматолога, който ме прегледа, но не е на работа. Потърсих и друг дерматолог пак без успех. Накрая попитах личния лекар той каза, че му прилича на алергичен обрив. Предписа ми друго мазило- фенистил, но и то не ми помага...

Общи условия

Активация на акаунт