ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 687
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета 🙂 отдавна не съм писала в темата, но редовно чета. Вчера бях на консултация и се установи, че бебчо изостава с няколко дни(около седмица), трябва да съм 14+2, а по измервания на главичката го изчисли 13+2. Досега си вървеше точно. Докторката каза, че било нормално няма за какво да се притеснявам. Има ли и други такива бебчета като моето 🙂

# 151
Здравейте, мина и моята първа ФМ, доста време гледахме бебчо, май всичко е наред Flowers Four Leaf Clover Малко ме смути матката ми, от която д-р постоянно се възмущаваше...правела сянка, не била в нормална форма. Филмира ме малко Confused Някой имал ли е подобни коментари за матката? Frowning Шийката май е добре, 4 см. Утре ще давам кръв в Майчин дом и така.

# 152
  • София
Здравейте момичета 🙂 отдавна не съм писала в темата, но редовно чета. Вчера бях на консултация и се установи, че бебчо изостава с няколко дни(около седмица), трябва да съм 14+2, а по измервания на главичката го изчисли 13+2. Досега си вървеше точно. Докторката каза, че било нормално няма за какво да се притеснявам. Има ли и други такива бебчета като моето 🙂

И при мен казаха, че изостава със седмица, но било в рамките на нормалното и просто ми измести термина да съвпада. Като ходих бях 13+3, а бебето вървеше 12+3. Сега на следващата ФМ ще видим дали още е така или е наваксало.

# 153
Здравейте октовмрийки. Казвам се Поли от гр. Добрич. Определя съм за 30.10.2020 г. Вчера бях на ФМ и само едно нещо не беше наред. Имам Отицателна А вълна на абнормен поток ductus venosus и това ме притесни. Пуснах БХС и чакам 7 дни докато излязат резултатите. АГ споемна че е фактор за генетични малформации и сърдечни малформажии и проблеми, но каза че понякога не може да се измври добрр в зависимост от позицията на тялото, бебето беше много подвижно, не се спря... Каза че нухалната гънак е ок, носна костница е ок. Ако не бяха налице или имаше изменение в размера на нухалната гънка, то би следвало да се притесним. Каза ще направим БХС и фетална ехокардиохрафия и още. Изследвания. Някоя от вас имала ли  е такъв опит? Реално не бива дс се тревожа, но го мисля постоянно.

Каза също, че е силно вероятно да е момиченце. Таткото лаъо се прибрах у дома. Беше щастлив да чуе ще е момиче
Добре дошла Simple Smile добър ли ти е специалистът по фетална морфология? Нямам представа какво е това, което ти е казала, но при мен срещу ductus venosus PI пиши 0.95. стискам палци всичко да е наред
Аз пия витамини от самото начало. Първоначално прегникеър, после ги смених с елевит, защото в тях има и омега, пък аз не консумирам, много такива храни.
Утре ще си пусна кръв и урина. По принцип по пакета за проследяване следващият ми преглед е на 14 май и не ми се чака за тези изследвания дотогава, затова ще си ги пусна отделно. Под първа сутрешна урина какво се разбира, когато имам ставане до тоалетна в 1 и в 4 ч. примерно? Има ли изискване колко часа да не съм ходила до тоалетна преди това, за да се счита първа?

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 20:42 от Amelin

# 154
  • София
Здравейте, и аз бях на БХС, даже на два, че да съм сигурна че няма да пропуснат нещо. Все още чакам да ми изпратят обобщените резултати от БХС, но от прегледите всичко е наред. И двете точки са здрави, вървят около седмица напред. Според двамата доктори с 80% вероятност казаха, че чакаме момиченца Heart Eyes

По симптоми нямам нищо момичешко - нямам пъпки, не ми се яде сладко, само кисело и солено, кожата ми си е същата.

Ductus venosus е главната вена между пъпната връв и бебето, по нея се следи кръвотока на бебето
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ductus_venosus

# 155
  • Пловдив
Аз приемам фолиева киселина и  Supple Maman витамини.

# 156
Здравейте и от мен, мили дами и мами! Мога ли да помоля, мама, която е на 34 години или 34+, да сподели резултатите си от БХС?

# 157
Здравейте и от мен, мили дами и мами! Мога ли да помоля, мама, която е на 34 години или 34+, да сподели резултатите си от БХС?
Аз правя 41 след две седмици.
Тр. 21 1:1291
Тр.18 1:3331
Тр 13 1:10229
Възрастта е фактор, който покачва риска сам по себе и то много

Дели, много хубаво Simple Smile Еднояйчни ли са?

# 158
  • София
Аз съм на почти 30 и възрастовият ми риск за Даун пише, че е 1:940, биохимичен 1:6000 и комбиниран 1:14000.
До колкото разбирам комбинирания се гледа.

Дами, днес бях на ранна фетална при Димитър Марков. Не ми харесаха мерките, които взимат предвид короната, но иначе прегледът мина добре, нямаше забележки.
Само дето като казах на док, че аз съм кръвна група А- , а приятелят ми Б+, каза ''марш на изследване за антитела''. Оставих кръв в цибалаб и сега чакам в напрежение.
Стискайте палци да няма антитела, че иначе белята е голяма и ще бъде, в най-добрият случай, една напрегната бременност...

Много яко, Deli! Момиченца... ех Heart Exl

# 159
Много теми и форуми изчетох, разбирам, че резултатите ми не са чак критични, но все пак виждам, че не са и хубави. Направо ще ги прикача, за да си изкажете мнението..

# 160
  • София
Здравейте, аз имам един въпрос на някоя случвало ли и се е да получи обрив. Моя е по ръцете и краката със ситни пъпки и много силен сърбеж. Продължава вече седмица от 4дни се мажа с фусикорт, но все още нямам подобрение. В 13,5г.с съм.

Здравей, Антония. И на мен ми се появиха ситни пъпчици по гърба, гърдите и ръцете. Отдадох го на хормоните и тъй като за щастие нямам сърбеж не съм предприела никакви мерки. Утре съм на преглед, ще питам лекаря и ще споделя ако ми каже нещо полезно.
Благодаря, ще очаквам. Аз потърсих отново дерматолога, който ме прегледа, но не е на работа. Потърсих и друг дерматолог пак без успех. Накрая попитах личния лекар той каза, че му прилича на алергичен обрив. Предписа ми друго мазило- фенистил, но и то не ми помага...

Привет! На мен лекарят ми потвърди, че пъпчиците са предизвикани от бушуващите хормони. Щом при вас е по-скоро алергичен обрив се надявам да намерите мазило, което да помага. Успех!

# 161
Здравейте Simple Smile Можете ли да ми кажете къде си правихте БХС, тъй като аз вчера бях в Щерев и резултатите са направо плашещи. Отделно изобщо не съм доволна от това как протече ехографския преглед и от липсата на каквито и да е разяснения по въпроса. Рискът за Тризомия 13 (Синдром на Патау) излезе 1:66 и няма да ви казвам в каква паника изпаднах. От друга страна, на ехографския преглед не излезе нищо притеснително, бебчето си се развива нормално и се чудя дали да не си пусна само кръвните отново някъде другаде. Иска ми се да чуя второ мнение възможно най-скоро и затова ме интересува къде сте ходили, дали сте доволни, лесно ли става записването на час и т.н. Може да ми пишете и на ЛС, за да не спамим темата. Благодаря предварително. Simple Smile

# 162
  • София
Рискът за Тризомия 13 (Синдром на Патау) излезе 1:66

Аз се панирам само като те чета. Разбирам те напълно, но имай предвид, че тестът никак не е надежден. След една седмица може да ти излезе друго.
Аз ходих на БХС майчин дом и на ехограф при един квартален АГ само да видим основните неща: носна кост, NT и сърдечен пулс.
Днес бях в МЦ Марковс на ранна фетална. Добри са там, ако търсиш второ мнение, но трябва час много по-рано. Аз успях да си запиша от миналата седмица за тази, защото някой се беше отказал от часа си, та може да си пробваш късмета.
Иначе просто повтори БХС-то след седмица/две, щом ехографът е ок.

# 163
Много ти благодаря за бързия отговор! Точно към Марковс се ориентирах, но не успях да се свържа и на двата телефона, които са дадени в сайта. Ще пробвам пак. Иначе и аз се опитвам да се успокоявам с това, че уж не е особено надежден този БХС, но все пак резултата хич не е добър и много държа на второ мнение.

# 164
  • София
Ив, БХС от всички клиники се изпраща в НГЛ в Майчин дом. Мисля че само в Света Петка / Оскар Клиник ги правят на място, но не съм сигурна. БХС може да се прави само между 11 и 13+6 седмица, шансът да намериш в момента час за веднага е много нисък, но пробвай. Този риск изчислен въз основа на годините ли е, или комбиниран - години + ехографски данни?

Dagny, момиченца, да Heart Eyes, но както каза докторът вчера - шансът да познае в момента е 80%, защото са още мънички. Стискам палци да няма антитела при теб Flowers Hibiscus

Amelin, двуяйчни са, с две отделни плаценти, след инвитро. Късмет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт