ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 688
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от мен. Честито на всики бъдещи мамчета и ви желая лека и безпроблемна бременност. Аз съм с първа бременност с термин 5-6 Октомври, за сега прегледите и резултатите от изследванията вървят добре Simple Smile Чувствам се добре като изключим неприятният вкус в устата, който усещам от около 3 седмици. Има ли тук някой с подобни вкусови усещания? Пускам заявка и за групата във Facebook.  Simple Smile

# 166
  • София
но не успях да се свържа и на двата телефона, които са дадени в сайта. Ще пробвам пак.
Ми аз днеска звънях два пъти, и двата пъти вдигнаха, на: 0899130550
Късмет, стискам палци

# 167
Много теми и форуми изчетох, разбирам, че резултатите ми не са чак критични, но все пак виждам, че не са и хубави. Направо ще ги прикача, за да си изкажете мнението..
Приятели с подобен резултат за Даун, даже на втория БХС беше 1:190, направиха пренатален тест. Всичко беше наред, сега си имат вече здраво бебче. И при теб ще е така, но пък едва ли ще си спокойна, ако не предприемеш нещо. Знам, че препоръчват допълнигелни, когато е по-голям рискът от 1:250. При мен изследването е с две графи: първоначален риск, тоест за възрастта, и изчислен риск. Аз го правих при д-р Богданова, препоръчвам я

http://www.mumsandbabies.org/%D0%B4-%D1%80-%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0 … 1%83%D0%BA%D0%B0/

# 168
Момичетата с кофти резултати - ако имате възможност пуснете по един пренатален тест, за ваше спокойствие. Най вероятно всичко е наред, защото бхс често дават завишен риск, който с възрастта расте. Аз се отказах, ехографски рискът беше малък. Бях в надежда и оттам казаха, че ще се обадят, само ако кръвните са притеснителни. Т е нз колко е рискът след бхс, защото не се обадиха, за щастие, но вярвам, че всичко ще е наред ☺️

# 169
Ив, БХС от всички клиники се изпраща в НГЛ в Майчин дом. Мисля че само в Света Петка / Оскар Клиник ги правят на място, но не съм сигурна. БХС може да се прави само между 11 и 13+6 седмица, шансът да намериш в момента час за веднага е много нисък, но пробвай. Този риск изчислен въз основа на годините ли е, или комбиниран - години + ехографски данни?
Комбиниран е. Това е абсолютно всичко, което имам като резултати за рисковете.. като цяло много стресиращо ми подействаха като ги видях и почти напълно изключих да задавам каквито и да е въпроси. Съответно лекарят също реши, че не е важно да ми обясни нищо. Спомням си само как ми казва, че учестения пулс на бебето (180) и ниския резултат на един от хормоните е довел до този резултат. На 27 съм, така че предполагам, че възрастта не играе чак такава роля в случая.
Скрит текст:

Dagny, сега опитах пак и ми затвориха, та поне знам, че работи този номер. По-рано днес като опитвах веднага даваше сигнал заето и директно прекъсваше разговора. Благодаря много отново! Heart

# 170
Момичета, толкова много нови отговори, не успявам да ви проследя! Радвам се, за тези които очакват с нетърпение и са разбрали вече пола на бебенцето! Радвам се, че и близнаци имаме в групата 💕 искате ли да има инфо на първа страница за бъдещите мами - термин, възраст, град, пол на детенце? Пишете ми на лични. Повече спокойствие и по-малко тревоги на всички, идват светли празници!

# 171
Ив, извинявай, че ти обръщам внимание на това, но не те ли притеснява риска ти от прееклампсия? На мен той ми се струва по-притеснителен. Предполагам пиеш аспирин 150 мг?
При Марков може да се опиташ да отидеш без час и да чакаш. Чела съм, че взима така в края на работното време

# 172
Ив, извинявай, че ти обръщам внимание на това, но не те ли притеснява риска ти от прееклампсия? На мен той ми се струва по-притеснителен. Предполагам пиеш аспирин 150 мг?
При Марков може да се опиташ да отидеш без час и да чакаш. Чела съм, че взима така в края на работното време
Притеснява ме, разбира се, и това е една от причините също да не съм доволна от този преглед вчера, тъй като ми каза единствено, че за това "по принцип се предписва Аспирин" и точка. Кога и от кого.. никаква информация. (и да, осъзнавам вината си, трябваше да питам и да се интересувам, но ме обзе паниката и тотално изключих). В крайна сметка успях да си запиша час на друго място за вторник, благодарение на съфорумка (Heart), и се надявам тя да ми обясни всичко, което трябва да знам и да ми предпише какво да пия, защото не искам да започвам нищо на своя глава.

# 173
Здравейте и от мен. Честито на всики бъдещи мамчета и ви желая лека и безпроблемна бременност. Аз съм с първа бременност с термин 5-6 Октомври, за сега прегледите и резултатите от изследванията вървят добре Simple Smile Чувствам се добре като изключим неприятният вкус в устата, който усещам от около 3 седмици. Има ли тук някой с подобни вкусови усещания? Пускам заявка и за групата във Facebook.  Simple Smile
Аз също усещам от време на време един неприятен вкус .. минава като хапна нещо киселичко или сладко.

# 174
Ив, дано е по-добър лекаря при който ще отидеш. Аспирин 150 мг е единствената профилактика, която се прилага за прееклампсия. Аз също съм с повишен риск, но при мен излезе такъв заради лошия кръвоток в една от маточните артерии и др.хормон, който беше малко по-нисък.
С такъв висок риск трябва много изкъсо да те наблюдават след 20 г.с, мери си кръвното по 2 пъти дневно също. И гледай да си спокойна, знам за момиче с риск 1:10, пи аспирин и си роди на термин без проблеми Simple Smile

# 175
Притеснява ме, разбира се, и това е една от причините също да не съм доволна от този преглед вчера, тъй като ми каза единствено, че за това "по принцип се предписва Аспирин" и точка. Кога и от кого.. никаква информация. (и да, осъзнавам вината си, трябваше да питам и да се интересувам, но ме обзе паниката и тотално изключих). В крайна сметка успях да си запиша час на друго място за вторник, благодарение на съфорумка (Heart), и се надявам тя да ми обясни всичко, което трябва да знам и да ми предпише какво да пия, защото не искам да започвам нищо на своя глава.
Извинявай би ли споделила при кой лекар прави скрининга?

# 176
  • София
Ама вие какъв тест сте правили, че имате риск от прееклампсия в изследването? @_@
Аз ходих в майчин дом и няма нищо за прееклампсията. Къде и какво да пусна, за да видя риска?
Иначе да се похваля, че нямам резус конфликт за сега:

# 177
Ама вие какъв тест сте правили, че имате риск от прееклампсия в изследването? @_@
Аз ходих в майчин дом и няма нищо за прееклампсията. Къде и какво да пусна, за да видя риска?

Браво! Simple Smile
Мериха ми кръвното по два пъти на двете ръце...сигурно и нещо друго са взели предвид от феталната. Дали са ми рискове за прееклампсия преди 34 г.с, прееклампсия преди 37 г.с., интраутеринна ретардация преди 37 г.с...това при КБХС

# 178

В Щерев заедно с БХС изчисляват и този риск. При мен също излезе повишен.

# 179
JamJam, ще ти пиша на лично. Неудобно ми е така да споменавам имена из интернет, макар и да съм много разочарована. Simple Smile Ако някой друг също се интересува може да ми пише.

Общи условия

Активация на акаунт