ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 556
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
Дунда5 какви мерки взехте вие относно кръвното?

Още на БХС ми откриха риск от прееклампсия и ми изписаха аспирин, но следващия ме АГ не се съгласи с приема на аспирин на този момент, защото имал странични ефекти (не ми поясни какви).
Изписа ми Допегит и Натаспин Н, което е производно на аспирина, но от растителен произход. За сега ефектът е положителен и поддържам кръвно 120/80.

# 391
  • Пловдив
При записване на ЖК /по здравна каса/ ме прегледа на ехограф, премери моето тегло, теглото на бебето и обиколката на корема. Казах й, че не си знам резус-фактора, кръвна група и т.н., каза да не се притеснявам, даде ми какви изследвания да ми пуснат и да отида, в която искам лаборатория та утре това мисля да свърша. На 20.05 съм на фетална мисля преди нея да мина и приз АГ и да съчетая двата прегледа в един ден.

Не съм усетила още умора, днес дори ходех един час на пътеката, четейки книга няма такова удоволствие, понеже нямам много време за четене намерих добра опция как да се случва.

# 392
А казаха ли ти как/колко горе долу ще се отрази на размера на майчинството. Колко да ни орежат? Ако орязват много, няма да ползвам никакви болнични до 45 дневния, ще ползвам неплатен отпуск при крайна нужда. Ебаси.
Здравейте, аз съм от Октомврийки 2019 Simple Smile Покрай изолацията с умиление хвърлям по едно око във вашата група. Та на въпроса за болничните. Термина ми беше за 06.10.2019г., в болничен излязох от 18.03.2019г. до края на бремеността (иначе казано до 45 дневния за бременност и раждане). По закон болничните се изплащат 80% от средно дневното брутно възнаграждение, а 45 дневния и майчинстовото на 90% от среднодневното брутно възнаграждение. Реално погледнато през цялото време получавах почти същата сума, която получавах като нетна заплата. Не се отразява негативно на обезщетението за майчинството.

# 393
Личният лекар ми каза, че след тези 180 дена пак може да ми удължат с още шест месеца с комисия, но тогава трябвало да съм страшно зле. Тоест, може и да ми откажат. И ако така стане, ще трябва да имам дупка между болничните и раждането. Като изчислявам с калкулатора не ми излиза разлика накрая. Защо да е проблем прекъсването им тогава?

# 394
Имам питане към тези от вас, които ще взимат болнични по майчинство .. АГ-то може ли да го издаде за бъдеща дата (напр ако прегледът е на 1ви, болничният да започва от 10ти) ?
При мен всеки път е така. На прегледа АГ въвежда дата за болничния за след 10 дни да кажем. На регистратура си подавам декларацията, която ми е дала АГ за болничния и отивам да го взема от отдела за болнични в клиниката два дни след заявената дата, от която трябва да важи.

# 395
Мили мами и бъдещи мами, избрали ли сте вече име на бебо? Blush
Ние с ММ все още го обмисляме и все не можем да вземем решение. Някак ми се струва по-трудно за момченце.. хубавото е, че все още има време.

# 396
Покрай имената - следвате ли традицията да бъде кръстено на член от семейството?  При нас го има - редуващи се имена през поколение, ако е момче, е почти решено Grinning Но зависи кой спазва традиции и кой - не Simple Smile

# 397
И ние сме в чуденка с мъжкото име Simple Smile Но има време.

# 398
Няма да бъде кръстено на никой. Поне за нас и родителите ни, това не е важно.
За момиче имаме име, явно за момче на всички ни е по- трудно.
Чакаме да се покаже и ще решим.

# 399
И при нас не е изискване да бъде кръстено на някого. Просто имената, които на мен ми допадат, ММ не ги одобрява и обратното Joy накрая ще теглим чоп и така Sweat Smile

# 400
При нас е естествена традиция кръщаването на баби и дядовци и в двете семейства. Мъжът ми едно дете, а първото внуче много чакано, та не сме се колебали да го кръстим на дядото. Харесвам и човека, и името. Предполагам, че и с бъдещата девойка ще спазим традицията - на моята майка, освен ако не си дойде с нейно име Simple Smile

# 401
Здравейте, Видях че във ФБ има няколко групи , може ли някоя да ми даде линк към групата във ФБ. Мерси

# 402
  • София
Ние още не знаем пола, но имаме женско име от години. Сега помислихме и за мъжко. И в рода на мъжа ми имаха традиция да редуват имена, но в моя род няма, та синът ни е кръстен с име, което и двамата си харесахме Smile Лично на мен не ми се струва честно и трите имена да са само на единия род.

# 403
Аз си мисля , че за момче е по - трудно да се измисли име , защото като се замисля нали един ден ще бъде баща и детето му ще носи неговото през име.... Харесвам например Томас ,Йонас ... Добре, но после детето му Томасов? Хаха ужас не става

# 404
Ние взехме компромисно решение и на двамата дядовци имената започват с В и решихме момчето да е с В и си харесахме име, само че момчето стана момиче 😀😂

Общи условия

Активация на акаунт