ОКТОМВРИйки 2020 - тема 2

• 26 552
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
almaliii, водиш ли се на трудов договор в някоя фирма, къде си назначена?
Ако имаш трудов договор и платени здравни без проблем след само 2 работни дни може да вземеш болничен, дори да си назначена скоро.

# 421
Откъде си купувате бикини за бременни?
Искам от онези с висооооката талия, защото ми е много неприятно нещо да ме притиска, обаче онлайн са безобразно скъпи. Гледам някакви цени 50-70лв.... 😲

# 422
  • София
Аз си взех едни, които се водят за бременни, с по-широко коланче, но стоят в шкафа все още. Предпочитам си боксерките и памучните бикини. Повечето са ми от Yammamay и са ми много удобни, не стягат все още и ми харесва качеството.
50-70лв ми се струват греховни за това Open Mouth

# 423
  • Пловдив
Аз все още си карам с наличното ми бельо, нямам проблем с него, но ти масово са ми плитички и от нежни материи, та не ми дразнят.
Но такива суми за гащи не бих дала. Дали във Вис Виталис няма нещо по-поносимо?

# 424
Откъде си купувате бикини за бременни?
Искам от онези с висооооката талия, защото ми е много неприятно нещо да ме притиска, обаче онлайн са безобразно скъпи. Гледам някакви цени 50-70лв.... 😲

Доволна съм от бельото на H&M, мисля скоро да отида пак да се снабдя.
Имат бикини от мека, памучна материя в комплекти от 3 или 4 бр. за около 20 лв.
А тези с висока талия за бременни са по 20 лв./бр. скоро ги гледах е сайта. Мисля и от по- меките сутиени да си взема.

# 425
Усещате ли вече бебчето.На мен Аг ми  каза ,че трябва до 20 дни  да го усетя.В момента трябва да съм 18 седм но изоставаме със 1 седм.Т.е съм в 17.Някой имали проблем със изоставянето във седмиците?Относно имената  когато разберем на 100% пола тогава ще решим .Няма да е кръстено на никого.Смятам това за отживелица и прекалено налащо като мнение отстрана на родителите.Спора по скоро ще е помежду ни защото и двамата харесваме мн различни имена. А за бельото аз все още не съм си купувала .По нататък смятам да си взема и аз.Във Алиекспрес има мн хубави модели смятам ,че е мн грешно да се дават луди пари за бельо  и сутиени което после никога няма да  облека.Има и мн хубави бебешки дрешки смятам по нататък живот и здраве да си понапазаря от там.

# 426
  • София
Усещате ли вече бебчето.На мен Аг ми  каза ,че трябва до 20 дни  да го усетя.В момента трябва да съм 18 седм но изоставаме със 1 седм.Т.е съм в 17.Някой имали проблем със изоставянето във седмиците?Относно имената  когато разберем на 100% пола тогава ще решим .Няма да е кръстено на никого.Смятам това за отживелица и прекалено налащо като мнение отстрана на родителите.Спора по скоро ще е помежду ни защото и двамата харесваме мн различни имена. А за бельото аз все още не съм си купувала .По нататък смятам да си взема и аз.Във Алиекспрес има мн хубави модели смятам ,че е мн грешно да се дават луди пари за бельо  и сутиени което после никога няма да  облека.Има и мн хубави бебешки дрешки смятам по нататък живот и здраве да си понапазаря от там.
При мен изостава със седмица бебочето. Аз сега се водя 20гс, а то го броя 19гс. (Затова и ми изместиха термина за октомври) От няколко дни си го усещам малко и то като лежа и си почивам. Иначе мен не ме притеснява изоставането вече, първо малко се стреснах, но после като ми обясниха защо се получава и вече няма промяна почти два месеца напред-назад и сега съм спокойна и само чакам моментите на ритане/гаделичкане. Blush

# 427
Здравейте и от мен! Доскоро не знаех, че има такава тема Simple Smile
14 г.с съм с термин 27.10.2020, първа бременност на 31 години. Минах и аз ранния БХС и феталната и излезе, че имам риск за прееклампсия. Лекарят от феталната ми изписа аспирин, а след като се посъветвах и с проследяващия АГ, започнах да го пия. По принцип кръвното ми е 90/60 и сега също не съм го вдигала, надявам се да си остане такова. Утре съм на консултация и нямам търпение да видя бебчето и да знам, че всичко е наред. Засега предположенията за пола са разнопосочни, а за име не сме и мислили. Леко бременеене на всички пожелавам и ще се радвам да споделяме опит!

# 428
Момичета, да ви попитам понеже ми предстоят първите кръвни изследвания вие пускате ли си допълнително изследване на някакви витамини да речем? Имам написани ПКК, урина ( 11 параметъра и седимент), кр.захар,кр група и Rh, HbsAg, Wass и HIV, но се чудех по желание дали е хубаво още нещо да пусна? Също така за кръвта и урината трябва ли да е на гладно, да е първата урина и тн ?

# 429
Здравей, първа сутрешна урина трябва да е, за ПКК също май трябва да е на гладно. Аз не съм пускала по желание, освен вит. Б12 и Д, но тях си ги следя с еднокринолог, така че не е точно по желание Blush

# 430
  • София
Шарлот, помоли HbsAg, Wass и HIVда ти ги пуснат по-нататък, че да ти важат за раждане. Давността им е 6м.

# 431
ПКК на гладно и с първата урина, или си я носиш в съд от вкъщи или стискаш до лабораторията.
Аз си пуснах вит. Д и вит. В12 по собствено желание, АГ не ми ги назначи, но реших да ги изследвам за мое спокойствие. Излезе ми, че имам дефицит на вит. Д, но според гинеколога това е нормално за след зимния сезон, сега приемам капки и гледам да стоя повече на слънце.
Васерман ми пуснаха около 14 г.с. по преценка на АГ, така че предполагам ще важи до края.

# 432
  • София
Mani1303, добре дошла! И аз съм първа бременност със същия термин на почти 30.

На мен не са и пускали витамини и аз не съм си правила на своя глава. Преди бременността си пиех всеки ден Б12 комплекс, в който има 250ug B12 и по-малко от останалите Б-та. Отделно взимах и калции-магнезий-цинк и Д3.
След двете черти почнах комплекс за бременни, в който има малко Б12 (2.5мкг) и стандартното 10мкг, както и много други благинки (селен, йод, желязо и мн. други).
Та май че съм добре витаминизирана:)

# 433
  • София
Mani1303, добре дошла и лека бременност!
Аз не съм пускала на собствена глава за витамини, пия си Pregnacare-а и магнерота и мисля, че са ми достатъчно.
Иначе да ви кажа сега обикаляхме из Айко, че сме в ремонт и едвам си тръгнах от бебешката секция Grinning Харесах едно много сладко комплекче блузка и клинче, но се стърпях, че още е преклено рано. И набързо огледах бебефони и електрическите помпи, но и тях ги оставям за лятото. Вие мислили ли сте дали ще се взимате помпа? За бебефона се опитват да ме разубедят да в без екран, но засега безуспешно.

# 434
На мен ми пускаха изследвания още преди да забременея и имах дефицит на витамин Д, на следващите изследвания отново ми излезе, че е нисък, та още си го пръскам. Отделно витамин Б12, защото ми беше под долната граница и за него ми изписаха Метилкобаламин. Витамин С, Омега 3 и фолиева киселина пия, но всичко е по лекарско предписание. Много мразя да пия хапчета, но като се налага сега гълтам по няколко Simple Smile
Все още се въздържаме да купуваме бебешки неща.

Общи условия

Активация на акаунт