СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 792
  • 782
  •   1
Отговори
# 255
Не се наказват поправени верни неща на грешни. Дават се точки само за поправени заложени грешки. На нво точки не се взимат, само се дават.

# 256
Сигурна съм, че всички се чудим как ще я бъде - и училището, и изпитите. Но аз съм много скептична, че май месец ще сме на училище. Как ги виждате изпитите онлайн?

# 257
Как ги виждате изпитите онлайн?
Нечестни Simple Smile
А и не вярвам, че всички деца ще имат техническата възможност.
По-вероятно е да са по 5 деца в стая и график за влизане в училището, свързано с много чакане в стаята. Както и изместване на изпитите в края на юни.
Ако се затлачат нещата, за 4-ти и 10-ти клас си мисля, че ще пуснат анкета кои деца искат да се явят, защото само на малка част от тях е нужно явяване, за останалите е толкоз излишно, че няма накъде.

# 258
Не ги виждам аз изпитите онлайн . И не искам да са онлайн, защото децата няма да бъдат оценени реално.
Мисля, че децата ще се върнат в училище поне за НВО.

# 259
Всъщност и на мен не ми е ясно много как се процедира при задачата за редактиране. Младежът не се е явявал на ПИ по БЕЛ.
Аз си го представям така - преписваш правилно текста в бланката и гледат дали си го написал правилно. Така ли е?
И доколкото разбирам трябва да си открил всички техни грешки и ако допуснеш някоя своя или коригираш нещо, което си мислиш, че е грешно, а то се окаже вярно, не се санкционира.

# 260
  • София
Не може да има НВО онлайн.
Кой ще гарантира, че няма да спре токът например?
Никой няма у дома двойно ел. захранване все пак. 😁

# 261
И аз не мисля, че ще се върнат на училище. Или по-скоро не ми се иска. Гледам за Чехия, ще проведат изпити за учениците, които трябва да полагат. Останалите ще се върнат за нормални занятия чак септември за новата учебна година. Иска ми се и при нас нещо подобно да се случи. Но пък има други страни, в които от днес започват да връщат децата в клас. Например в Дания до 5 клас от днес започват да учат.

# 262
Да, в някои страни започват поетапно връщане в училище, започвайки от най- малките.

# 263
  • sofia
Аз също мисля, че ще се проведе НВО. Ще ги сложат по десет деца в стая, с маски, преди това с дезинфекцирани ръце, може и бележка от личен лекар, че са прегледани и са в добро общо състояние и така. Все пак много хора ходят на работа и оцеляват по този начин.

# 264
Затова ви питах, защото и аз си мисля, че онлайн НВО няма да е честно. Колко му е да докараш един математик да реши задачите на детето. За тока даже не се бях сетила. Или както при нас на пробния по БЕЛ лаптопа взе да прави мизерии. В Италия чета, че се връщат на училище септември. Дано в МОН измислят нещо умно, че и за това имам съмнения.

# 265
Италия са огнище и мерките, които са взели са съобразени е с положението в Италия. Надявам се от МОН да не започнат да преписват от други държави, а да обмислят план и кое е приложимо за нашите условия и ситуация. Доброто за мен , невинаги е добро и за останалите.

# 266
Аз мисля, че ако не се върнат децата в училище и след 15 май, може и да обявят нулева година.

Ако не отменят НВО, няма ли да  намалят материала, който ще включва, според вас?

# 267
Няма да обявят нулева година. Това сме го обсъждали назад. Децата бяха влезли във втори срок , когато обявиха ИП.
Кое те навежда на мисълта, че ще отменят НВО?Simple Smile)))

# 268
Няма да обявят нулева година. Това сме го обсъждали назад. Децата бяха влезли във втори срок , когато обявиха ИП.
Кое те навежда на мисълта, че ще отменят НВО?Simple Smile)))
Въртят ми се такива мисли по повод на това, че никой не знае общо взето как ще се развие ситуацията с вируса.

А за материала, как мислите, няма ли да го преразгледат?

# 269
И ако отпадне тази година НВО, ка би се осъществил приемът в училищата?

Ще има анкета, до къде са стигнали с материала и тогава ще се реши какъв материал би могъл да отпадне.

Общи условия

Активация на акаунт