СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 789
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
Аз запазвам тестовете на компютъра, заедно с отговорите, ако има такива. Разпечатвам само по един. Направи ли го, мога да разпечатам следващ. Веднъж направих грешката да разпечатам повечко неща наведнъж и те така се подмятаха дълго време докато им загубих следите кое какво беше. А и сякаш така се плаши повече и съвсем се заинатява и не иска нищо да прави.

# 241
  • гр.София
sssani,това е от тестовете на Бг учебник. Ще опитам да ти ги пратя на ЛС след малко. /отговорите/

# 242

Ето- един тест за Неразделни исках да й дам....но ми е без отговори .Ако някой може да помогне с жокер за него, ще съм много благодарна
Изпратих ключа на ЛС.

# 243
  • София
Ей,златни сте.Сърдечно благодаря:hibiscus:

# 244
Загледах ПИ-тата за 6-ти клас (онези от бг учебник). 25-ти въпрос на две от тях е характеристика на герой. Помня, че го дискутирахме, че няма да има такава опасност, но нещо ме хвана съмнението и отворих модела за нво. Пише "1 задача с разширен свободен отговор". Защо бяхме отрекли характеристиката и бяхме убедени, че ще е теза, или това е само в моята глава? Някъде готвят ли децата за характеристика на герой?

# 245
  • София
Виждала съм в табличен вид да се описва герой.Верояртно впоследствие се използват характерните думи в тезата например.Но писане самоцелно на характвристика-не.
Да ви питам,понеже четох че някои дават вит.Д като добавка,какъв давате и как?Никога не съм давала каквото и да е като превантивна мярка или ей така за спорта сезонно,но в тази ситуация и това седене вкъщи виждам че се отразява.

# 246
За витамин Д: На Ния ѝ изписаха (заради Хашимотото) вигантол. На капки е и всяка сутрин трябва да ѝ капя по две.

Характеристика на герой учиха миналата година и пишеха такива като текст, а не в таблица. И тогава го коментирахме, че 25 въпрос може да е или теза, или характеристика на герой, но после някак се убедихме, че няма да е, но ми бяга аргументацията, защо пък да не се падне. Чудя се дали и това да преговаря.

# 247
  • София
Би било много коварно да променят задачата със свободен отговор на характеристика на герой. Съмнявам се, че ще го направят. Все пак гонят висока успеваемост на НВО, а не обратното.
Относно витамин Д, днес една лекарка по БНР обясни, че 20 минути на ден на балкона е достатъчно да се синтезира витаминът от слънцето. Но с какви дрехи, и ако балконът не е южен, не мога да се изкажа.

# 248
  • София
Никаква ваканция при нас, учат си както досега. Дори вчера правиха цял ПИ по БЕЛ 2 ч. и половина онлайн, днес също ще имат - по МАТ. Пишат на листа, които снимат накрая и изращат в платформата. Имаха и звуков файл за преразказа. А родителите бяхме помолени да сме квестори или поне да следим за сериозността, както и да помагаме при технически проблеми.
Стана интересно, когато на доста от децата не можеше да се отвори звуковия файл с разказа, включително и на нас. Но веднага си решиха проблема, като едно от децата, при което се чуваше, предложи да си остави микрофона включен, а другите се заглушиха и слушаха. В другите части на изпита бяха с включени микрофон и камера, та се чуваха всички шумове, които биха се чували и на живо. Дъщеря ми малко се фрустрира от това в началото, но като за първо онлайн преживяваване, мина добре.
Синът ми, който е в 12-ти клас, и той тази седмица има две пробни цели матури по 4 часа. Тааа, интересно ни е...

# 249
Аз вече съвсем се отказах да го мисля НВО. От десет дни го карам да ми даде четири теста по математика, за да ги предам на учителя му в школата. Реши ги, но от първия модул нищо не е разписвал и сега твърди, че няма време да разписва... Защото имал много за учене  за училище. Така поне казва, а когато отида да го проверя какво прави , не го намирам наведен над учебниците. Обикновено зяпа нещо в телефона или прави лицеви опори, коремни преси и т.н. Вчера ми каза, че заради тази изолация прекарвал живота си в "учене, тренировки и медитация".
По български учителката им е казала, че след извънредното положение ще им напише оценки, когато  им провери тетрадките. А той досега всичко е разписвал на отделни листи, които е преснимал и пращал по вайбър. Сега се налага да кипи безсмислен труд - да преписва всичко наново..Ако не е изхвърлил творенията. Тогава трябва и от телефона да ги преписва....
Вече не ми се спори с него. Като спомена нещо за НВО, веднага почва теории, че му е абсолютно все тая какъв резултат ще има и в какво училище ще бъде...Питах го един ден, ако беше на мое място как би постъпил като родител - ще изисква или не. Мисли, мисли и каза, че сигурно би оставил детето да си прави каквото иска, защото ставало въпрос за неговия живот. Та толкова по въпроса за матурите при нас.

# 250
И аз все повтарям да не пише по хвърчащи листове, а в тетрадките. Да си води плановете, домашните, всичко на едно място по съответния предмет. Точно защото могат в един момент учителите да поискат да видят тетрадки, нищо, че са получавали преснимани домашните. Би могло да послужи и за поставяне на още една оценка, ако са по малко примерно.
Иначе тестове и аз често печатам и после се чудя за отговорите. Обикновено имат, но ако ги разделя, за да й дам да пише без отговорите да са при нея.... После почва едно търсене. Flushed
Нещо май пак се случва с Школо, не мога да вляза. От компютър и от телефон.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 09:17 от Betty L.

# 251
  • София
Някои задачи ги пише в тетрадките, но някои направо във файловете на заданията. Има огромни планове за преписване, но не ги преписва повечето, това губи много време. Затова ги принтирам и това е. Не знам дали ще ги приемат така, много от учителите държат на оформлението на тетрадките, но не мога да го карам да преписва денонощно.

# 252
Нима мислите, че ще се върнат на училище? Аз все повече се съмнявам. Не, че вчера не купих нова УТ по история, защото нейната я дала на съученичка в деня преди да обявят грипната. Досега принтирах снимки, които детето изпращаше, но реших, че и за двете ще е по-удобно ако купя нова.
Ния е много стриктна с писането в тетрадки. Дори я научих да си води записки докато преподават учителите (трудно й е и не се справя кой знае колко, но лека-полека ще свикне). Забелязах, че поне 3ма от тях преподават доста извън учебника и после в контролните им има въпроси от преподаденото, но извън учебника.
Има много да наваксва по бел. Та ваканцията сме се съсредоточили по подготовката за нво. Дори искам да я пробвам на пи-та математика извън тези на смг. И за мат съм запазила ден от ваканцията, но всички други дни са ми за бел.

# 253
Седмокласникът почти не го следя какво учи. Иначе го гледам, че по време на часовете пише по тетрадки нещо, но не вярвам да преписва някакви големи планове. Не е такъв човек. Малките тетрадки никога не са ги искали за проверка, само учебните от време на време. И той все снима, праща. Малкият някои задания ги прави в word или директно пише в полето при заданието. Уж пазим всички файлове по компютри, телефони, ако се наложи, ще разпечатваме впоследствие.
Вчера направи един ПИ по БЕЛ, но без преразказа. Прави го докато в същото време си слушаше музика и си приказваше с приятел. Но пък нямаше нито една грешка и не мога да му придирям.

# 254
  • София
И при нас няма ваканция.Аз давам по нещо допълнително дори.Имам питане относно оценяването на текста за редактиране.Как се отчита запетая сложена в повече? Като цяло се справя чудесно с тази задача,но се случва да има някои неточности със запетаи.И се чудя как да й ги отчета?

Общи условия

Активация на акаунт