СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 509
  • 782
  •   1
Отговори
# 30
  • sofia
Изказване на министъра на образованието за 13-16 април.
https://novini.bg/bylgariya/obrazovanie/591648
 Не мога да разбера, толкова ли е трудно да каже да се почива тази седмица, та ще ми предлага виртуални посещения на музеи и анализ на напредъка. Нашите деца как издържат незнам, очите са на понички вече, за поредна вечер се пише и брише до полунощ, за учителите да не говорим, че освен обучението и маса отчети правят за който, каквото  и откъдето им поиска.  А още не сме почвали домашното за курса по БЕЛ, всички прегряхме...искам пръстена на Арабела , врът и да е септември🤓

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 13:37 от googlish

# 31
При нас от днес ще им се случва да имат часове в Microsoft Teams. Само дето двама от учителите си бяха харесали един и същи час. Толкова ли не могат те, учителите, да се разберат помежду си. Питат децата - свободни ли сте в толкова часа?!?! Ще стартираме с английски в 9 и география в 11.30. За ваканцията нищо не са казали още при нас. Дано почиват наистина!

# 32
Ето линк за главата с правила за редактиране и с текстове за упражнения.
https://drive.google.com/file/d/1c1S5k_o-aeVwBc-kS65qDcouKPa7_FV … sp=drivesdk 

Качество не можах да докарам кой знае какво, но се чете.

Моят синковец го карам с триста зора да направи каквото и да било.
Снощи решава ПИ на Регалия, но имаше задачи, които не се разчитаха ясно. Е, аз бързо се задействах и разбрах какви са условията, но наборът вече беше загубен за каузата. Бил загубил вече концентрация и не можел да продължи. Остатъкът от теста остава за днес.
Ама като е за игра хич не губи концентрация.

# 33
  • sofia
https://www.book.store.bg/p251370/zabavno-redaktirane-tekstove-z … onni-greshki.html

Ето това имаме ние за упражнение за редактиране. Много е интересно, защото текстовете за редактиране са част от голяма тема, която е любопитна история от живота на някоя велика личност, например Пушкин. Освен редактирането, научават и нещо ново за обща култура.

# 34
  • София
Аз имам стари помагала от 6 клас с непопълнени текстчета за редактиране. Може и да ги попълним тази година. На мойта това и слабо място за време. Не успява да препише редактирания текст.

# 35
  • София
Здравейте. И ние ползваме "Забавното редактиране" на В. Кръстева. Иначе, бих препоръчала за упражнение миналите НВО по БЕЛ, които ги има на сайта на МОН: https://www.mon.bg/bg/100149

# 36
Това "Забавно редактиране" изглежда доста интересно. Мога да го купя за малкия. Той пише почти без грешки, но не вижда грешките в текст. Наборът е много добър в редактирането и рядко изпуска точки на тази задача.

# 37
И аз в новата тема Smile
Само да кажа,че в нашето училище заниманията няма да са задължителни, а по желание, т.е. който иска ще ги посещава, който не, няма проблем! И при нас от понеделник пишат оценки, основно на презентации засега!

# 38
При нас още нищо няма за ваканция, даже сутринта една учителка беше питала децата дали знаят нещо.
Набора, въпреки че не чете много, на задачата с грешките е супер.
Голям мързел ни е налегнал всички вкъщи, нямам желание за нищо, децата и те. Само баща им си работи както обикновено.

# 39
  • София
Официално и ние не знаем нищо, неофициално - ще имат само БЕЛ и математика, може би по 2 часа на ден.
По математика ще работят по помагалото с тестове на Регалия, за БЕЛ нямам идея още.

# 40
Явно всички сме предвидили преговор на 6 клас за ваканцията Simple Smile
Аз свалих тестовете на бг учебник (БЕЛ, 6 клас), защото са безплатни в сайта им. Но там няма публикувани отговори. Дали някой има книжката с отговорите и да ги качи?

# 41
Нашите имат оценки отдавна, по всички предмети имат по 2 вече. Помагалата за ДЗИ останаха в училище

# 42
  • София
Привет!
При нас дните минават еднообразно. Всички сме в къщи. Мъжът ми работи, аз домакинствам, Дани до обяд си има часове, някои сериозни и полезни, други не толкова. В неделя си има онлайн часове от 8:30 до 13:30 във Веди, впечатлена съм от тях, абсолютно пълноценно време! Правят и втори ПИ от началото на карантината, но не онлайн. Изпращат ни материалите и дават срок, в който да се изпратят до преподавателите за проверка.
За ваканцията нямаме информация как ще протече... Вчера имаше съобщение от класната в школо. Призоваваше родителите да упражнят някакъв контрол над децата, защото вчера в нейния час (БЕЛ) са били 20 деца, а при други учители се случвало да има по 8-10 деца.. Ей, тва вече наистина не го разбирам.
Не им пишат оценки все още, наистина се притеснявам как ще оформят успех и дали няма да им излезе през носа на децата, когато се върнат в училище и всички вкупом започнат с тестове и изпитвания...

# 43
Хелоу!

Оценки няма при нас. По нищо.

В събота (11.04) ще е ПИ по БЕЛ, онлайн, на мейл, 90 мин. време. От СМБ, плевенската секция.

Иначе наборът, все още ме слуша, решава каквото му дам без много мрънкане, само с физиономии на недоволство. Този уикенд прави ПИ на Вектор по БЕЛ и Мат.

И аз се присъединявам към молбата на Мария за отговорите от тестовете за 6 клас.

# 44
  • София
А може ли и линк към тези тестове? благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт