СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 821
  • 782
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Честита да е Соня! Много здрава и успешна!
Момичета много яко парти се заформя, с НВО, без НВО там съм! Мога да помагам и за питка, и за торта, и за ядене и пиене! Залози няма да правя, че не съм хазартен тип, но ще следя кой ще познае. Money

# 361
  • София
Цигараааа! И си я запали в движение тръгвайки си с досада от катедралата!
Хахаха!
Истината е, че точно това бих направила и аз ако ми е скучно.
Но явно не се идентифицирах с дамата. 🤣

# 362
  • София
Рени, жива и здрава да ви е девойката. Да си върви по пътя щастлива и успешна  Simple Smile

# 363
  • София
Жива и здрава да е Соня! И аз предлагам среща след НВО. Бисе ти си била голям талант.
Да кажа, че излезнаха резултатите по Мат.   в Регалия. Както и очаквах моят се е изложил 60,5 т. Вместо да качва резултата той го сваля.

# 364
  • София
No MouthFlushedЛелееее...добре че не написах аз какво си помислих че  вади от чантата Rolling Eyes.Честит рожден ден на Соня и от мен!

# 365
Ей, човек да не реши да почете книжка. Остана ли нещо за мен ... ми аз със Звънчето, ще консумираме от всичко наред Whistling

Аперол не съм пила 😊

За протокола 25 май на училище, НВО на новите дати, както ги обявиха 🙂

# 366
Ssani, кажи какво си помисли 😀

# 367
  • София
Ssani, кажи какво си помисли 😀
срам ме е....Rolling Eyes MaskSatisfied
Скрит текст:
вибратор

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 21:21 от sssani

# 368
  • Някъде в Европа...
Хей, колко сте изписали
Честита да е рожденичката! Където иска - там да влезе 😉
И аз мисля, че на 14.05 няма да са на училище и все си мисля, че ще удължат ИП до края на май, поне...
На училище на първи юни и трета седмица на юни - НВО.
За нищо международно не искам да чувам (дори и паспорти) - от вчера трябваше да сме в Египет за ваканцията....( а сега се чудя как да измъкна отговор от ТА ако не им приема тъпия ваучер колко и кога и дали ще ми върнат платената пълна сума 😠)

# 369
Air, не знам , дали си прочела това в туристическата тема:

Днес в държавен вестник е публикувано изменение на закона за извънредното положение
§ 10. Създава се чл.  25:
Чл. 25. Туроператор, който трябва да възстанови заплатена сума от пътуващ за туристическо пътуване, когато е било отменено поради обявеното извънредно положение, може да предложи на пътуващия ваучер за заплатената сума. Ако пътуващият не приеме ваучера и при липса на друго споразумение за туристически пакет – заместител, между туроператора и пътуващия, туроператорът възстановява не по-късно от един месец, считано от датата на отмяната на извънредното положение, всички плащания, които е получил от пътуващия или от негово име.“

Нямам скрит текст от телефона,sorry.

# 370
  • София
Благодаря за хубавите пожелания!

Ние Трябваше сега да сме в Лондон. Изгубихме и парите за самолетните билети, че Уиз продължават да си летят до там, дори по 3 пъти на ден.
Не ми се мисли какво ще правим с морската резервация, която е в “прозореца” през юли, ако разместят графика. Но първо да видим дали ще са отворени границите. И кога ще е НВО 😀

Все пак, мисля че ще ги върнат в училище след 24 май.

# 371
  • София
Ние както никога нямаме резервации за тази година.
Някакъв странен инат ме накара да саботирам всички идеи за планиране на почивки. А винаги съм първа писта. Никога не съм предполагала какво ще се случи разбира се.
Та в този смисъл да попитам, че не ми е ясно: ако човек има резервация и авиокомпанията лети до съответната дестинация, по кой точно начин се проваля пътуването текущо: не може да се излезе от БГ до Лондон; хотелите там не работят; доброволно отказване от съответното пътуване.
Питам, защото поне за следващата година-две може би ще е добре да се правят застраховки на евентуални екскурзии (то дано да можем да мислим за това изобщо). В този смисъл си изяснявам възможните казуси. Тепърва ще проучвам възможностите за застраховки, защото никога не съм правила подобно нещо.

# 372
  • Някъде в Европа...
. Biserka_a   , благодаря! Този член го обнародваха още на 9.04...на 10.04 вече бях изпратила въпросите ди към ТА...върнаха ми отговор от рода на "засега нищо не можем да направим, като свърши ИП се надяваме да сме по-гъвкави, засега само ваучери и за 2021 или смяна дати до края на 2020.." Върнах им отново мейл с "това го знам много добре, че сега нищо не може да направите, но искам да съм наясно ако след края на ИП не приема предложенията ви - колко и кога ще ми върнете парите? Ако не - защо?"...
Чакам си още отговора....
Ред, всички ЗК излязоха със становища, че не покриват пандемия и всички със застраховки "Отмяна на пътуване" се оказа, че са пили студена вода, плащайки тази застраховка...всички ТА предлагат само смяна на дата и ваучери..и въпреки че вече има и закон, се правят на ощипани и казват "съчувствие, нямаме пари, всичко е по хотели и самолети, никой не ни връща парите, та да ги дадем на вас, ако ди искате парите, ни обричате"...ЗД Армеец си изтеглиха застраховките на ТА (застраховката Отговорност на туроператора)..очакват се фалити...700 форми в турист бранш са написали писмо искане до ББ за оставката на Ангелкова...Крайния потърпевш е клиентът заплатил капарото или пълната сума - уж ти предлагат ваучери (аз тази година не тръгвам, особено за Египет), но де факто този ваучер утре вече може да е някаква хартийка ако ти фалира ТА, няма никаква защита....Не виждам как биха се върнали пари доброволно от ТА, изходът е може би съд....имам време да решавам до края на ИП какво ще правя..
Не разбрах ти за пътуване без ТА ли питаш?

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 22:08 от AIR

# 373
  • София
Пфу.
Много неприятно.
А ако човек сам си е организирал пътуване (без туроператор)? Закупуване на самолетни билети и плащане на хотел (например през Booking) - тогава важат ли застраховките в ситуация като сегашната?
Иначе при форс мажор силно се съмнявам да може да се гарантира нещо чрез застрахователи. А е вероятно и те да направят промени в общите си условия на база настоящата ситуация. Та пак може да не се стигне до застраховки, защото няма да има смисъл.
ПП: отворих сайта на Алианц. Ясно. Нищо не се покрива по причина пандемията. И те не препоръчвали застраховка отмяна на пътуване в момента.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 22:02 от Red

# 374
  • Някъде в Европа...
Ред, следя всякаква инфо за изходящия туризъм и най-общо инфото, на което попадам (не съм пряко заинтересувана) за самостоятелни полети е, че самолетните компании предлагат смяна на дати, често и на актуална за датата цена (т.е се налага и доплащане) ако въобще хората успеят да установят контакт (когато е чрез посредник закупен билета)..Има и хора, коото са успели да си върнат парите...За платформите - отначало ядосани ТА коментираха, че платформите връщали пари на хората (ядосани, защото виждаш ли хората виждали, че са по-защитени ако си резервират сами и така на ТА им се подбива клиентелата). Не знам дали е така...
За застраховки - мисля, че по-скоро не важат...

Общи условия

Активация на акаунт