СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 816
  • 782
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Явно е един голям миш-маш.
Аз не знам дали лятото се оплаках тук от Bulgaria Air. Дъщеря ми беше при приятелка на вилата им на морето около Варна. Трябваше двете хлапета да се приберат сами със самолет. Е, изкараха около 7-8 часа на летище Варна. Двечките, сами.
Оказа се, че тази мила авиокомпания покрива (с един и същи самолет и в един и същи ден) два полета България -Италия и няколко кръгчета Варна-София. И при първото закъснение настава хаос. Бая се чудих, но в крайна сметка контактнах една от посредническите фирми с иск за обезщетение. Още се точат някакви процедури и дело. Но не ми е за парите. Просто здравата се бях притеснила. А при всичко това, за което пише Air, хич не ми е гузно да им се причини лек дискомфорт.

# 376
  • София
Колежка трябваше да са в Барселона миналата седмица, и дори се чудеше до скоро дали да пътува, но като изпозатвориха граници и всичко, им отмениха резервациите чрез air bnb, а май и парите за самолетните билети им върнаха и то без да са досаждали, просто не е било по тяхна вина.

# 377
  • София
И ние трябваше да сме в чужбина сега за пролетната ваканция.Канселирах без проблем.Првз букинг бяхме с безплатна анимация.За края на май обаче имаме резервация с капаро и връзка директно с мястото на настаняване.Още не съм се свързвала с тях за да търсим опции някакви...За юли също имаме резервация в прозореца от 4 до 12.07....

# 378
  • Някъде в Европа...
Red, аз съм на същото мнение..Не е толкова заради парите, въпреки че сумата не е малка (пълно платена, 2+1, за 7 дни. Хургада + Кайро, че и допълнителни екскурзии), а заради това, че те смятат за овца, която могат да разиграват на принципа - вижте ни колко мислим за клиента, предлагаме му ваучери, нищо че по закон трябва да връщат сумите...Оставям настрана малоумните им отговори в края на март от рода на "ама какво се притеснявате, 14.04 е след изв. положение, ще летите. Ако анулирате, понеже сте на ранни, губите 100 процента сумата" Дотам ме докараха, че контактувах с консула ни в Кайро, та той ме уведоми, че летищата им ще са затворени до 15.04 (това ме успокой, че поне няма да се лети)...Роман мога да напиша...
Та затова толкова ме амбицираха, да не ги оставям на мира...

# 379
Ааа, на Дикси тортите!!!
И сладка ще я ям.Simple Smile
Присъединявам се към лимончелото на Бисето, малко Аперол шприц вярвам няма да откажете. 😊
[/quote
Пу, за мен Аперола.

# 380
И аз съм на мнение, че човек трябва да си търси правата.
Ред, как така децата са стояли сами толкова време на летището? Настръхнах!

# 381
Разочарована съм, че дамата е извадила цигара. Виждах я как вади един Йегермайстер.

# 382
Мойта мома днес рева, че се притеснява, че няма да влезе там, където иска, карала съм я да решава едва ли не денонощно тестове( не е вярно, но ми се иска). И взех да си мисля, че май съм голям идиот. Като че ли светът ще свърши с това НВО. Но вътрешно продължавам да се притеснявам. Пия си от трилитровката винце за релакс.

# 383
А у нас някой два дена скатава и май ще е наказан по празниците

# 384
  • София
Биси, изпратени от роднини на приятелското дете, биват чекирани на летището, отиват на гейта и оттам насетне се оказва, че самолет няма, още не е тръгнал от Италия за София, трябва да изпълни предишни два полета София-Варна, че да дойде ред на техния полет за София.
Към момента на чекирането им беше обявено закъснение от само 20 минути. Побелях направо. Колко пъти се чухме по телефона - не знам (и колко разговора проведох с авиокомпанията).
За капак накрая като се качили (полупразен полет), казали на всички да се преместят в задната част на самолета. Моето търсене в интернет даде информация, че това се правело за икономия на гориво. Не знам дали е така, но кой знае дали предвид гигантското закъснение на няколко полета са имали време да заредят...

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 23:15 от Red

# 385
И аз не бих оставила нещата така, Ред! Представям си , колко си се притеснила.Човек ще откачи в подобна ситуация

Happy,дай малко " свободно" на детето де:) Празници идват, да си починат малко.

# 386
  • София
Ще се включа и аз в залаганията- на училище от 18.05, НВО - 22 и 24.06. Понеже хич не ме бива в готвенето, ще се цаня общ работник, че то след купона ще трябва да се разчисти.

И аз за първи път нямам никаква резервация (по случайност) и това много ме депресира. Сънувам караваната, плажа и морето.

# 387
  • София
Моето залаганe Simple Smile - Училище започват на 1-2 юни, НВО - 13 и 15 юни.
И ние нямахме никакви резервации за тази година, за първи път от много време насам, но то с 7-ми и 12-и клас какви планове да си прави човек?! Надявах се на нещо last minute.То така и стана...

# 388
Близо два месеца и половина вкъщи , без активни социални и вирусни контакти...много лесно ще почнат да прихващат всякакви бацили.
Това е и моето мнение. И аз мисля, че до 1 юни ще ги върнат на училище, а НВО вероятно както е по план сега.
Тази сутрин имам да чета 84 нови мнения, добре сте пописали снощи. Отивам да чета. Много хубав ден на всички!
Светле, страхотни понички!
Допълвам - да е жива и здрава Соня!
Днес мисля да направя план за учене и преговор по двата предмета. Много малко учи, почти изобщо. По БЕЛ си върви курсът, по математика нищо не правим, само домашни от училище. Крайно малко. Аз не мога много да помагам по математика и почвам да се отчайвам.
За срещата - правя страхотен чийзкейк Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 08:14 от Betty L.

# 389
  • Отвъд алеята зад шкафа
На нас ни отпаднаха 2 резервации - за ски на Банско от 22 март - точно го затвориха тогава под карантина (разбрахме се да си изполваме заплатените нощувки през август) и една резервация за тази седмица на СПА (през букинг имах безплатно анулиране). Имаме запазена почивка за море в края на юни на нашето море ( не е плащано) и още една през юли в Гърция (само капаро). Тази в Гърция е в единия прозорец между класиранията...с оптимизъм съм, че ще можем да отидем и засега не съм ги отказвала. Даже вчера направих нова резервация за август на Вили Малина в Пампорово. За плащането се разбрахме да не е преди 8 юни и да се чуем, ако има удължаване на ИП. За края на август пък имаме запазени 2 къщи в Тоскана за веловаканция за 20 човека, още след НГ ги взехме, платени са....също чакаме да видим...Нямам притеснения за парите - ако не могат да ги върнат, ще предложат други дати, което ни устройва.

Точно щях да кажа, че тази година нищо не съм планирала като пътуване, а пък всъщност не е така. Но истината е, че ние пътуваме много повече от това, като правим по 2 дълги и далечни дестинации в годината, няколко дестинации из Европа.. и затова малките уикенди някъде из България, или пък морето..не ги броя. Това преобръщане на света от глобален и достъпен, до затворен и блокиран....ужасно е.

Относно ДО - вече виждам повече позитиви...детето си стои на сигурно място вкъщи, не пътува с метрото, учи си, спокойна е...виждаме се повече, прекарваме повече време заедно, имам по-добра представа какво учи и как преподават учителите й...НВО вече не ме притеснява толкова, мисля, че и при нея е намалял стресът.

Общи условия

Активация на акаунт