СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 799
  • 782
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Да, 15 минути.

Иначе много интересен казус с вече бивши съученици на племенницата ми, заминали да учат в чужбина (тя си остана студентка тук). Нещо доста са се объркали плановете на част от хората. Текущо са се прибрали заради ковид, с доста скъпи билети в последния момент. Станало е сложно, защото е трябвало да са отделени от семействата си в карантина; едни имали резервно жилище, други - не, та ги настанили в офиси на родителите.
Наемите за общежития трябва да продължават да ги плащат. Някои семейства вече разглеждат възможности да си прехвърлят децата в университети тук.

# 421
Много компромисен вариант е това с прехвърлянето, Ред. Поне за мен. Ако ки инвестирал време, усилия и средства, приспособил си се, видял си нивото на обучение и в един момент- баммм! Краен вариант ми се струва, само ако няма друг.

# 422
  • София
И аз така смятам.
Може това да са и моментни размисли на тези хора.
Иначе става въпрос за 10-15 семейства, де, това не е представителна извадка.
Просто констатирам, донякъде с изненада, какви казуси са се появили.

# 423
  • софия
Включвам се с иновативен начин за миене на марули, към който Ред има резерви. Идеално се получава, рахатясах.
Скрит текст:
Правенето на козунак вкъщи е театър - половинът меси, майка ми седи и наблюдава зорко, и прави забележки. За съжаление и тази година няма да пропуснем, а така отдавна бях организирала Македония.

# 424
  • София
Хаха, добре, може и да се навия. 😀
15 минутна програма за изплакване е моята.
Но тесто в пералня - НЕ! 🤣
(Аз козунаци по принцип не правя, де).

# 425
  • София

Защо не? Аз съм правила. Слагаш го в найлонов плик и само на центрофуга. Откакто имам хлебопекарна, обаче, си го меся там защото мога да си пусна колкото дълго искам програмата. После си го пека във фурна, за да си го сплитам.  Ако съм честна, обаче най-първият ми опит за козунак, който месих на ръка и бихме с децата в масата, като че ли стана най-хубав. Но при положение, че си имаш помощник, правиш компромис.

# 426
  • софия
И нашата е такава - 15 мин. изплакване.
За тесто в пералнята ми препоръчаха задължително пликовете да се сложат в калъфка за възглавница. Не мисля да го правя де. Първо трябва да измъча мъжа (тече пот, докато тряска тестото 😂), а и се притеснявам за лагерите на пералнята, правим 1-2 кг. Не е количество, за което са заслужава.

# 427
🤣🤣🤣🤣 Звънче, Ред, опасни сте.
Много се смях на марулите в съдомиялната. Аз по два часа седя на мивката. Дойде ми наум че в контейнера за препарат може да се сложи содата. Така миенето ще е за 100 точки😉

# 428
  • софия
Доди, гениална си! Следващият път ще сложа и содата.
Много мразя да мия марули. Мивката ми седи блокирана по 1 час, а ръцете ми гъбясват. Имам една вълшебна купа на Тапъуеър. Като я напълня с листа и са свежи по седмица, но пълненето е ужас. Сега вече имам решение.

# 429
От тесто в пералня имам спомен. И той беше нова пералня. Това е от опитите на майка ми преди години. тестото в плик, плика се скъсал и всички дупчици на барабана и отвъд в тесто.

# 430
  • София
Аз за марулите се дърпам, понеже никога не купувам и съответно не мия толкова марули накуп. Иначе ще ги изям. 🙄 Всичките накуп. Много обичам марули, но вече не ми се отразяват добре в огромни количества.
Като дете бях много злояда и пролетно време се изхранвах с това. 😀

# 431
  • Велико Търново
Да се отбележа отново в залозите - същото предположение имам като теб, Мария Wink
Аз ще се ослушвам и за изпитите в АК, те със сигурност ще минат преди НВО. Моята девойка прави по един тест ежедневно по математика и БЕЛ, но още прави грешки, че и по БЕЛ даже се увеличават. Нищо не учат с това ДО, и дърпа назад - аз се опитвам да я държа в кондиция, но имам чувството, че тя е с едно усещане за непрестанна ваканция, и как няма да е - няма почти никакви домашни, няма тестове, няма оценки...
Като прочетох за лимончелото на Бисето и взех да слюноотделям Wink  Да се свършва с това положение и НВО, и ако не друго, да вземем да се съберем най-накрая, малко ли преживяхме нашия набор...

# 432
Аз не съм те разбрала с кое си съгласна и затова не съм те отбелязала, извинявай!
Май има някакво ограничение за брой редакции на един пост, защото онзи със залозите не ми дава вече да го редактирам, затова ги поствам като скрит текст тук:
Скрит текст:
Fifiana: Струва ми се, че няма да ходят повече на училище в присъствена форма за тая учебна година. В началото на юли ще им спретнат едно НВО, все едно какво.

грейпфрут: ще се върнат в училище в началото на юни, изпитите ще са на 13 и 15.

maria77bg: връщат се на училище за новата учебна година, НВО края на юни, примерно 24.06 и 26.06.

Red: Връщат ги в училище на 26 май. НВО остава както последно го обявиха - на 13 и 15 юни.

Biserka_a: връщане в училище в края на май, началото на юни, а НВО ще се проведе на новите дати, които МОН определи преди време ( за 13 и 15 юни мой бяха).

Дикси: по класните стаи на 26.05., НВО на 13.06 и 15.06.

ston: Завършват учебната година дистанционно. Провеждат им НВО при засилени мерки за сигурност през втората половина на юни.

blanc: НВО на 1  септември и по-късно започване на новата учебна година. И аз очаквам да си завършат годината с ДО.

Просто_майка: На първи юни ги връщат на училище. Матури - на 20 и 22 юни.

Алиена: Според мен изобщо няма да ги върат на училище, НВО на 13 и 15 юни.

gadamer: Според мен ще се върнат в училище на 14 май и НВО ще е през юни, както е обявено.

Mimi75: Залагам на датите, които вече обявиха - 13 и 15ти юни.

zazu1: ще върнат децата в училище на 14 май. НВО ще се проведе присъствено на 13 и 15 юни.

svetlaem: до 6 кл вкл ще си завършат онлайн Нашите  и по-големите ще се върнат за обявените даги за НВО 13 и 15 юни,които съвпадат със завършването на уч година.

мама Мони: Няма да ги върнат в училище присъствено. НВО на 13 и 15 юни по 5 деца в стая.

MollyBy: Моята прогноза е, че на 1 юни ще са в училищата, а матурите ще са на 13 и 15 юни.

mumble-bumble: на 14 май на училище, НВО на 13 и 15 юни

rummi_pl: За протокола 25 май на училище, НВО на новите дати, както ги обявиха

AIR: На училище на първи юни и трета седмица на юни - НВО

milasara: на училище от 18.05, НВО - 22 и 24.06

BFF_: Училище започват на 1-2 юни, НВО - 13 и 15 юни.

Betty L.: до 1 юни ще ги върнат на училище, а НВО вероятно както е по план сега.

Dodiela: Според мен изобщо няма да ги върнат на училище, НВО на 13 и 15 юни.

green_dawn: ще ги върнат в училище на 18 май и изпитите ще са както са оказани сега 13 и 15 юни.

*Biskvitka*: връщат се на училище за новата учебна година, НВО края на юни, примерно 24.06 и 26.06.

# 433
  • софия
Мария, можеш да редактираш пост до 24 ч. от пускането му.

# 434
О, не знаех, мерси, това е ценна информация.

РУО са публикували анализ на анкетата за ДО, която попълнихме:
http://ruo-sofia-grad.com/%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d1%80%d0%be%d0%b4% … 1%80%d0%bd%d0%be/

Общи условия

Активация на акаунт