СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 689
  • 782
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Що, може да стане по диплома.
От пети, шести и седми клас. Не случайно споменах Робинзон. Grinning
Но не по годишен успех, а по средноаритметичен.
Шегувам се, естествено. Simple Smile

# 721
  • у дома...
Ако се сбъднат прогнозите на Института за икономическо развитие за отмяна на извънредното положение към края на юли, не по диплома, ами и кастинги могат да направят.
Иначе си мисля, че нито един вариант не са отхвърлили изцяло. Просто защото нищо на 100% не е ясно, а и таланти в МОН дал Бог!

# 722
В интерес на истината, настоящият министър ми е най-мислещият министър от всички минали през последните 10 години.

# 723
Нали вече обсъдихме - по цвят на коса и очи. После майки, бащи и т.н.
Сега остава да се обозначил, кой с какви очи е и какви лещи да си купи. Сладката лесна ще боядисваме.

# 724
Ако се сбъднат прогнозите на Института за икономическо развитие за отмяна на извънредното положение към края на юли, не по диплома, ами и кастинги могат да направят.
Поиграх си малко с графика. Със съвсем леко свиване на някои от сроковете ( което предполага вероятно и други промени, като да речем увеличаване на броя на проверяващите и работа в почивни дни) записването след трето класиране би могло да приключи преди 15. септември дори НВО да се измести с два месеца.

# 725
Подозирам, че не казват нищо конкретно, за да не провокират реакции ненужно, при положение, че нищо не се знае. Какво да обясняват кога ще е НВО, като не се знае няма ли да има ИП. За материала, който ще се включва, също не казват какво ще отпадне, за да не спре да се преподава.
За отделните изпити за всички училища - също толкова нелепо, колкото класирането по диплома или онлайн изпита. Ако го направят, ще имаме много класирания по диплома и онлайн тестове за групова работа на семейството. МГ-тата не ги идеализирайте толкова. Шепата деца състезатели от набор са ясни, останалите са просто делигирани бюджети. И досега не ползват възможностите за допълнителни изпити, щото не им се занимава.

# 726
Подозирам, че не казват нищо конкретно, за да не провокират реакции ненужно, при положение, че нищо не се знае. Какво да обясняват кога ще е НВО, като не се знае няма ли да има ИП. За материала, който ще се включва, също не казват какво ще отпадне, за да не спре да се преподава.
За отделните изпити за всички училища - също толкова нелепо, колкото класирането по диплома или онлайн изпита. Ако го направят, ще имаме много класирания по диплома и онлайн тестове за групова работа на семейството. МГ-тата не ги идеализирайте толкова. Шепата деца състезатели от набор са ясни, останалите са просто делигирани бюджети. И досега не ползват възможностите за допълнителни изпити, щото не им се занимава.
С всичко без болднатато съм абсолютно съгласна. Но не си права за разликата в нивото на математиката, не само за състезателите. Има деца, които са много по-напред по математика от връстниците си без да са състезатели. Както и да е. Това е капка в морето. Заинтересованите да се борят.

# 727
Според мен не и беда 8 ми клас да започнат 2 седмици по-късно от 1.10, а от 15.09 до 1.10 да имат ДО общ преговор, който е независим от приема..

# 728
Мария, знам с какво не си съгласна, но аз говоря за друго.
МГ е мястото за учене на математика. Там децата са по-напред от другите.
Аз казвам обаче, че на МГ-тата им стига, да събират деца с висок бал и дотам, колко напред са с математиката им е все тая. (Не е само СМГ, където се влиза с бал 510 и високото НВО по мат се подразбира. Като дори и там не правят нищо, за да минимизират БЕЛ влиянието в тази ситуация.) Ще говорим като МГ си направи изпит отделен, даде му макс тежест и сложи минимален праг точки от този изпит за участие в класиране.

# 729
Според мен, материал трябва да отпадне. Може би не целия от ДО, но известна част. Но съм съгласна, че никой на този етап не знае докога ще продължи ИП, за да предложи варианти за НВО и приключване на годината. И са прави засега да не коментират, защото всичко би било в сферата на предположенията.

# 730
Според мен пък трябва да са наясно с това какъв материал ще влезе, трябва и да са начертали няколко варианта какво правят- при удължаване на извънредното положение, при прекратяване. Организация на учебен процес за евентуално върналите се в клас, организация на изпитите.
Иначе на мен ми е абсолютно все тая вече какво ще се случи на НВО като резултат и съвсем без чувство за хумор си повтарям, че важното е да сме живи и здрави.

# 731
Да, аз съм съгласна
Обаче ме е яд много
Това министерство може малко да успокои хората, да се покаже адекватно
Срамота е
Абсолютно е срамота
Свикнали са си с надменен тон да си кретат и това правят и сега

# 732
# 733
Звънче,😀😀😀

# 734
  • София
Оги днес става на 13г. Черпя ви виртуално:

Аз съм на вълна прием в ясли и градини покрай малкия и нещо не мога да превключа на вълна НВО. Само преизчислявам шансове и редя желания Stuck Out Tongue .
Определено е неприятно, че до последно няма да знаем кога, как, дали и върху какъв материал ще се явяват на НВО.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 18:08 от zazu1

Общи условия

Активация на акаунт