СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 693
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
  • софия
Според неофициална информация от нашето училище, не е съобщено на децата, има вероятност всяко училище да си проведе изпит. Аз го приех за много невероятно, но сега като прочетох думите на министъра от последната споделена статия вече не съм толкова сигурна.
Това изобщо не е добре. Като по наше време.
На колко изпита ще трябва да се явят децата, как ще гарантират еднаква трудност, респ. равнопоставеност на всички тези изпити?

# 706
  • София
Ама то няма смисъл в отделните изпити. В текущия вариант, явявайки се в собственото си училище, се събират между 25 и 180 деца някъде. На изпита за коя да е ЕГ биха се явили много повече накуп.

# 707
На мен ми се струва, че говорят, колкото да кажат нещо, но това няма как да 6е случи на този етап.

# 708
Според мен нпмг няма да си проведат изпита, а ще вземат само олимпиадите.
За допълнителен изпит, особено при намален материал, виждам смисъл само за МГ в големите градове. Но ако се стигне до протест на мг-тата, че не могат да си подберат деца без геометрия, то ще им разрешат да вземат ном, което никак няма да е честно, защото е минало събитие и доста деца не са се явили, защото не са виждали смисъл в явяването. Все ще има драми при промени, които са съдебно оспорими. Но при първа промяна от страна на мон (намаляване на материал) бих разбрала мг-тата и децата, които искат мг.

# 709
Всичко това е в областта на предположенията и предполага сериозни изменения в нормативната уредба, които изискват време. Нямам представа как е уреден въпросът в тази връзка по време на извънредно положение и колко бързо могат да бъдат направени такива, но смятам, че нито е справедливо, нито е необходимо да се разреши собствен изпит само на определени училища точно сега или олимпиада, която вече е минала, да бъде утвърдена като балообразуващ елемент.
Нямам представа как ще се развият събитията с пандемията, но дори НВО да бъде изместено с месец, пак има време процедурата по приема да приключи преди началото на учебната година.

# 710
  • София
При схемата с плаващия между сроковете брой часове по физика/ химия, е абсолютно вероятно много хора да не са се явили на олимпиада и да са си чакали състезанието. Нали имаше и обявени априлски курсове в НПМГ.
И аз мисля, че ще направят всичко възможно да карат по каналния ред, макар и със закъснение. Другото биха били много спорни решения, и биха прибегнали до тях, ако наистина всички други опции са изчерпани.

# 711
Е, защо без геометричен материал? До въвеждането на ИП мисля, че всички са били към края на триъгълниците.
Реално при ДО са взети неравенства и сега имат успоредници.
Има материал за достатъчно сложна геометрична задачс за втори модул и като я комбинират с пространствена фигура при някоя подточка става супер.
За първи модул също има достатъчно от основни геометрични фигури и еднакви триъгълници.

# 712
  • София
Още обратна връзка за онлайн изпити от темата на 12-класниците, които са кандидатствали на предварителния за Техническия Университет :

Моят син не се цели в тези специалности, но каза, че има доста хора , които са изкарали максималния брой точки на онлайн изпита на 11.04. Не питах откъде му е информацията. Допускам, че  варианти за "преписване" или получване на отговори има. Ще е жалко, кадърни деца да не се класират, а преписвачи да бъдат приети. Моят син ще се яви пак в събота.

Наистина жалко!

# 713
Стон, не навсякъде е било взето. Дори и тук като се питахме имаше хора, стигнали само до първи признак.
Много е тъпо да се готвиш за изпит без конспект. Но ако сега ни кажат "ще отпада", на много места ще спрат да преподават, което не е добре за децата. От интервюто с министъра разбирам, че ще обявят датите поне 3 седмици преди изпита, предполагам с датите ще обявят и материала.

# 714
Е геометрия, че геометрията да не е само триъгълници в 7 клас, а стереометрията от 6-ти е идеална за 22 или 23 задача.
Тури едно въртене на триъгълници около нещо си и гледай как се отсява

# 715
Аз подкарах моя син да прави вече тестовете, които по принцип са за изцяло взет материал. Разгледах какво имаме налично вкъщи - две книжки на Архимед и една на Просвета. Около 30 теста общо. По един през ден тъкмо ще ги свърши до изпитите. Онзи ден прави първия и нямаше задача, която да не е учил.
Аз се оплаквам тук, че го мързи, но папката, в която събирам разпечатани те тестове, които е правил, е доста дебела. Отделно са тестовете от книжките, които имаме вкъщи. Реално дотук добре се е потрудило детето независимо, че всеки път мърмори и прави физиономии.

# 716
  • София
Получихме анкета от нашето училище. Някаква друга собствена са си направили.
Нищо де, пак навсякъде, където можах, отбелязах и описах колко са претоварени.
С часове не може да се излази от писане на планове, доклади и презентации, а дъщеря ми по принцип е бърза и не се мотае.
Поне изрично са попитали дали многото приложения усложняват нещата.
Обаче забелязвам, че явно са се вдъхновили от това ДО и специално проучват дали искаме да се ползва по принцип, не само в ИП.

# 717
  • у дома...
Имам усещането, че ще ни поднесат някаква уникална дивотия. Дано се лъжа, ама кандидатстването тази година ще е абсолютен хаос. Накрая май няма да има НВО, а ще е по диплома. Сега е "точният" момент за всякакви експерименти - онлайн НВО, прием само по годишно оценяване или някаква сурогатна комбинация от всички възможни начини.

# 718
  • София
След вчерашното умопомрачително предаване, както и след приятния спомен за Робинзон Крузо, не храня някакви напразни илюзии за капацитета на МОН. Но с ръка на сърцето ще кажа, в тази ситуация с всичките ѝ неизвестни, аз например не бих могла да предложа смислен вариант. И мисля, че никой не може. Всичко би било дивотия.

# 719
Това "само по диплома" и в днешното интервю го отхвърля министърът. Няма как да стане. Имате ли идея колко пълни отличника има? Тях как ще ги сортират? Абсурд. Всичко ще си е по наредба, но изместено във времето. Дори и материалът поне "на хартия" ще е целия според мен.
Лично аз не искам да отпада материал.

Общи условия

Активация на акаунт