СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 682
  • 782
  •   1
Отговори
# 90
Аз нямам информация все още какво ще правят другата седмица.
Наборът пък хич не е натоварен. Пише набързо домашни (количеството им е същото както като ходеха на училище) и ако не съм аз малко да го тормозя с тестове, съвсем ще се омързелеви.

# 91
MollyBy, след като се оказа, че може да/ще се учи и в събота, това си е подарък отвсякъде. Grinning

# 92
  • София
Да ви кажа домашните по разказвателните предмети при нас редовно са от порядъка на 7 страници А4 - план на урока + отговор на въпроси. С по три такива предмета на ден става разкошно просто. Sad
Непрекъснато забравям, че министерското дете е в нашето училище.
Явно се трупат точки за успеваемост.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 23:24 от Red

# 93
Синът ми вчера ме информира, че попълнил от името на родителите някаква анкета на МОН за онлайн обучението. Сложил навсякъде възможно най- кофти отговорите.... Не го оценявал като обучение, а като самообучение. Има предмети, по които учителите се стараят, но това било цялостното му впечатление...
Засега има оценки по разказвателните и по математика, отлични. От БЕЛ чакам някаква вест, но нищо... А колко отговори на литературни въпроси написа, преразказа и творчеството на Алеко Константинов. Вчера учителката се сетила, че освен отговори на литературни въпроси, има нещо такова като микротеза и за първи път им е дала и това да пишат. Сигурно го  е видяла по БНТ.
При нас всичко се обърна с това извънредно положение. Изведнъж се оказахме в ситуация, че моите доходи, които винаги сме възприемали като  пари за женски глезотии, ще станат за известно време единствените. ... Съпругът ми се занимава с преводи на книги и с едно издание за наука, което спира да излиза. Книги хората не купуват по време на криза.... Положението е зле....

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 08:00 от Amanda.D

# 94
  • София
Спокойно, Аманда. ❤️
Ще се завърти колелото и нещата ще си дойдат по местата.
И двете кризи на прехода ги преживях в реална възраст.
Никога няма да забравя как в един петъчен ден на 1997 г. майката на моя приятелка беше изправена пред дилемата какво да купи с последните си пари - хляб или сапун.
Човек трябва да се научи да оцелява при всякакви ситуации. Не можем да контролираме всичко в този живот. Само трябва да можем да се съхраним при такива обстоятелства.
Иначе и без това в момента пари се харчат малко и само за храна.
На почивка много хора може да не отидат това лято, както заради финанси, така и заради липса на отпуски.
Ще мине и тази година. 😊

# 95
  • София
Предполагам че основната цел на отменената ваканция е децата да са ангажирани и да не се създават предпоставки за нарушаване на "социалната изолация". Кой ти гледа почивката на учителите и учениците.

От посещаващите Междучасие - някой знае ли защо не провеждат онлайн обучението събота/неделя, когато са по график курсовете, а всичко се случва през седмицата? Ставаме разногледи кога да вместим БЕЛ, математика, пробен изпит... дават алтернативни варианти, но защо не ползват уикендите?

# 96
  • София
Тази сутрин получаваме мейл че ще има урок по ИТ в 13.Да ,ама в 12.30 имат история...Настоях да пише на госпожата.За щастие измести часа.Ама не може ли малко стокова е помежду им.Пускат линка за включване към видеоурок малко преди уречения час,после докато се включат всички,а през това време вече се праща от следващия учител.Че и нервничат че ги няма...И накрая се сърдим че децата не внимават в час...
Учителката по български пък снощи се нацупила че късно й били изпратени тезите.Срокът е до днес, включително.Еми-взе да ми писва от претенции.

# 97
  • София
Рени, ние имаме часове по БЕЛ в неделя. Но за математиката и аз се чудя защо е през седмицата все. Може и да е само с нашата учителка, не знам.

# 98
  • София
Рени, и ние имаме онлайн часове в неделя. За ПИ още не са ми пратили информация.

# 99
  • София
Благодаря ви, явно зависи от учителите. Ще ги питам все пак.

# 100
  • София
Моят син е днес на изпит по БЕЛ. От 18.30. Струва ми се доста късно, дано не е много уморен. По същото време има насрочен и час по математика, добре че има и резервен вариант утре.

# 101
Аз не мога да разбера, не е ли по-удобно и за учителите (за учениците е ясно) да работят по програма, било то тази за втори срок или нова за ИП? Как така им хрумва днес в 13 ще предам урок?

Я да ви питам: сега онези препоръки за пролетната ваканция (виртуални музеи, музика, ресуване и т.н.) отпадат ли като няма пролетна ваканция? Всяко училище ли ще си решава какво да прави 13-16 или са си нормални учебни дни по смисъла на вчерашната заповед? Много се обърквам, а си правех планове за преговор по бел 6 клас. Та да го мисля къде да го вмъкна.

# 102
Тази сутрин получаваме мейл че ще има урок по ИТ в 13.Да ,ама в 12.30 имат история...Настоях да пише на госпожата.За щастие измести часа.Ама не може ли малко стокова е помежду им.Пускат линка за включване към видеоурок малко преди уречения час,после докато се включат всички,а през това време вече се праща от следващия учител.Че и нервничат че ги няма...И накрая се сърдим че децата не внимават в час...
Учителката по български пък снощи се нацупила че късно й били изпратени тезите.Срокът е до днес, включително.Еми-взе да ми писва от претенции.
А защо не спазват часовете, както са по програма?

# 103
  • София
Моите по БЕЛ към Междучасие са при Петър Алексиев и си имат часовете както обикновено от 9.15 в неделя.
Може ли да помоля, ако има друг при него и е получил обещаният тест по пощата за домашно да ми го препрати?

# 104
  • София
Не работят по програмата на класа.Не зная защо.Само по БЕЛ и математика фиксираха отново с учителите и си знаят кой ден от колко часа.От училището изпратиха примерен график в кой интервал кои предмети да се включват.И като сложат от 11 до 12.30 например прозорец чужд език обществени и природни науки...става който превари...Привидна организация,а реално дезорганизация.Не че съм очаквала някаква адекватност от училището...

Общи условия

Активация на акаунт