СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 698
  • 782
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Моят син е днес на изпит по БЕЛ. От 18.30. Струва ми се доста късно, дано не е много уморен. По същото време има насрочен и час по математика, добре че има и резервен вариант утре.

Същото и при нас. Но и БЕЛ от 16 ч.  Rolling Eyes

# 106
Здравейте, мами. Аз съм от двете страни на “барикадата“ - родител и учител. В моето училище всеки влиза в часа си, както си беше преди. Няма бутане и застъпване. По отношение на ваканцията всички сме объркани, вкл. и шефката - ту има, ту няма.
А щерката ляга към 12 , не и се спи, добре , че сутрин става навреме, почват от 9.15, макар и мрачна.

# 107
Най-хубавото при нас е, че си карат по седмичната програма. Часът започва в Хч и свършва в Уч. Ясно. Започват в 8:30 с часове по 30 минути и 10 минути междучасие. Около 12:30 -13ч свършват според броя часове за деня. За всяко домашно пише срок - за дата еди си коя. Не мога да си представя постоянно да получаваме различни съобщения кой час кога ще се проведе, че и да се застъпват и прочие.

# 108
  • София
В нашето училище също всичко си е по програма, няма размествания. Часове 40 мин. + 10 мин. междучасие. Школата по МАТ и уроците по БЕЛ също са си по стария график.

# 109
Я да ви питам: сега онези препоръки за пролетната ваканция (виртуални музеи, музика, ресуване и т.н.) отпадат ли като няма пролетна ваканция? Всяко училище ли ще си решава какво да прави 13-16 или са си нормални учебни дни по смисъла на вчерашната заповед? Много се обърквам, а си правех планове за преговор по бел 6 клас. Та да го мисля къде да го вмъкна.
Четох уточняващо писмо в тази връзка, но беше цитирано от учител, а не самият документ. Освен всичко друго, в него се споменава да очакваме нова заповед. Simple Smile

# 110
При нас също са по програма за втория срок.

# 111
Точно си мислех тези дни как всъщност е редно да я отменят тази ваканция, предвид двете грипни, които имаха и затормозения ритъм на обучение.

Девойките вкъщи никак няма да са доволни. Satisfied

# 112
За Междучасие, и аз се чудех защо не са в неделя уроците ни по БЕЛ. Вероятно учителката е заета с тези записи на Просвета. Снощи от 18.30 беше ПИ.
Почват повече да се ориентират учителите. Утре цели три часа в Microsoft teams ще има. Вчера имаше два, днес един. И оценки се появиха, отлични засега. Simple Smile

# 113
Изкарах си акъла! Гледам Гешев се изказал и той нещо за седмокласниците. Викам си - край - служебно ще ги разпределят вече.
Оказа се съвсем друга темата. Просто съм яко наелектризирана като прочета "седмокласник" където и да е.
А пък и той намерил с кого да се упражнява...
 Гешев: Има риск всеки седмокласник да влезе в системата за разпределение на дела

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 13:53 от Fifiana

# 114
Викаш с тази система да ни разпределят и в училищата Smile
Гешев ще ни оправи и нас.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 13:28 от Алиена

# 115
  • Някъде в Европа...
При нас също са по програма за втория срок.
При нас се направи отделна програма за изв положение и са по нея от първия ден на изв положение....

# 116
  • София
При нас също се направи нова програма за извънредното положение и се спазва от първата седмица до сега. По отношение на ваканцията, в нашето училище изглежда, че учителите по основните предмети ще са в отпуск другата седмица, а децата ще имат часове по "леките" предмети от типа на рисуване, ТП и т.н. Но нямаме никакво официално потвърждение кога какво ще се учи през периода 13-16 април.

# 117
  • София
Ама вижте каква висока оценка имат за възможностите на нашите Wink Косвено хвалят и образователната система
При нас няма нищо официално за идната седмица,но учителите,с които имаха днес дават домашни за "ваканцията".Математичката се е разделила с тях до 21.04

# 118
Момичета, как се изпраща домашна работа в Google class room, така че да е видима само за учителя?

# 119
Бисе, явно има различни начини за задаване на задачите. Някой път в таба Работа в клас има под заданието Преглед на заданието и хипервръзката те изпраща в прозорец, където се вижда къде да прикачиш. Ако го няма това, няма начин.

... Ама едно обяснение направих... Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт