СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 761
  • 782
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Най-сетне излязоха резултатите от Оли по физика - не е достатъчно за физика в НПМГ, но при положение че грам не са готвили в училище, а беше на самоподготовка, съм горда от 16те му точки. Очакваше повече на задачата с електричество,  но уменията му за описания и обяснения са го повели. Иначе днес учителката по математика е освободила него и още двама съученици от уроци следващата седмица. Положението с БЕЛ е трагично...

# 181
  • гр.София
Изводът е да не си скубем косите,че не си струва  .

# 182
  • София
А, беше образно казано!
Иначе смятам да подходя с аристократична надменност към такива "правила". Smiling Imp

# 183
Аз пак с моята песен, но когато са лесни изпитите, за да се отсее, се прави тази глупост с буквализма и да се чудиш какъв точно е ключът на мон, за да угодиш. За бабата помня казуса и там си имаше обосновка. Но Генерал Столетов вместо Столетов и лирически говорител, а не лирическият говорител е чиста проба изсмукване от пръстите.

# 184
  • София
Да не стана като черна станция, но все пак:

Генерал Столетов е грешно, защото Столетов е титулован, или защото "генерал" е с главна буква?

# 185
Най-сетне излязоха резултатите от Оли по физика - не е достатъчно за физика в НПМГ, но при положение че грам не са готвили в училище, а беше на самоподготовка, съм горда от 16те му точки.
Извинявам се , а колко точки биха били достатъчни ?
Някъде май четох , че могат да се ползват ако са над 60% от макс., или бъркам?

# 186
  • София
18 точки биха били ок, за участване в класирането, но не гарантират прием... Но може да се яви и на изпита на НПМГ по физика, който предполагам също ще бъде преместен, но едва ли защото го провеждат в събота принципно. Сега е предвиден за 06.06. и няма как да го преместят за 13.06., защото за тогава е планиран изместения БЕЛ. При тази постановка навярно ще го оставят на 06.06.

# 187
  • София
Аз нямам спомен да съм чела за долен праг от 60 %, но съм правила груби сметки, че едни 70 точки на олимпиада/ НПМГ състезание, са ориентировъчно необходими.
Предполагам, че 16 от 30 точки на Оли по физика се равняват интерполирано на 53 за кандидатстване.
Страшно съм благодарна на извънредното положение, между другото. До преди месец сериозно обмисляхме алтернатива профил химия в НПМГ, даже бях записала дъщеря ми на априлските курсове. Но този профил е закачен с биология, а аз идея нямах колко тежко е положението с този предмет при нея. В смисъл, че пак почти щеше да припадне от ужас и отвращение на онлайн урока онзи ден.
Та добре че стана така. През ум не би ми хрумнало да я упътя към такова училище при това положение.
Въобще моето уж емоционално стабилно дете май се оказа, че не е точно такова. 🙄

# 188
Състезанието на НПМГ влиза ли в обобщението на МОН: "Ще се наложи и отмяна на провеждането на националните кръгове на олимпиадите, както и на всички национални състезания."?
Мисля, че предишни години май беше по-"изгодно" да се явиш на тяхното състезание. В смисъл, че ако имаш 90% на оли и 90% на състезанието им, май състезанието ти носеше повече точки. Но да не ви заблудя.

# 189
На фона на всичките ни седмокласни( и НЕ само) терзания, днес реших да поровя из школото и отваряйки файл в Школо попаднах  на файл на  този Учител. Знам , че учител в предходното изречение се пише с малко буква , но този Учител си заслужава титлата! Досега само слушах суперлативи за него от дъщеря ми, но като прочетох написаното и надеждата ми се възвърна. Свалям му шапка! Има и такива Учители!

# 190
  • София
Състезанието на НПМГ влиза ли в обобщението на МОН: "Ще се наложи и отмяна на провеждането на националните кръгове на олимпиадите, както и на всички национални състезания."?
Мисля, че предишни години май беше по-"изгодно" да се явиш на тяхното състезание. В смисъл, че ако имаш 90% на оли и 90% на състезанието им, май състезанието ти носеше повече точки. Но да не ви заблудя.
Колкото изкарат, толкова на състезанието. На олимпиадата точките ги при равняват към 100.
Общо взето трудно може да се направи извод от последните години колко точки стигат.

Скрит текст:
Преди 3 г. с точките (+тези от НВОтата) на детето ми би се влязло на 1класиране без проблем, в която и да е от 4те паралелки - Б+Х или Х+Б (Б 65+ и Х 68+), когато кандидатства (преди 2 г.) му стигнаха и двата предмета, но само за по една от паралелките (за другата Б не стигна около 0,03 т.) Балът за Химията скочи с  ~30т. спрямо предходната и се промени малко на 2ро. 
Мисля, че миналата година Х не би му стигнала, заради лесното НВО, което качи много баловете, или на косъм, ако е стигало на 2ро класиране.
Преди 2 г. състезанието бе по-трудно от олимпиадата особено по Химия.

# 191
  • София
Какво значи да приравняват точките жт олимпиадата към 100? На олимпиадите на са ли 100 максималните точки?

Направи ми впечатление голямата разлика в точките на допуснатите до нац.кръг по химия и биология. Не знам по химия колко са били макс точки, но първият в класирането има над 90 т. По биология максимално са 100, но първото дете е едва със 71 някъде. Явно е била доста трудна олимпиадата по биология и така прецакват децата. Някой с по-добри резултати от НВО спокойно може да измести допуснат до национален кръг от класиране в НПМГ.

# 192
  • София
Олимпиадата по физика е с 30 максимални точки. Затова се приравняват (аритметично или по друга формула - не знам) към 100 точки.

# 193
То зависи как ги приравняват към 100. Дали към максималния възможен или към максималния изкаран. За физиката 30 ще е 100, но по биология, химия и география няма дете с изкаран максимум.

# 194
  • София
Приравнят към максималния изкаран, а не към максималния възможен. Така максималните 71т ще станат 100т при кандидатстване.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 10:20 от green_dawn

Общи условия

Активация на акаунт