СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 816
  • 782
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Добро утро.
Вадя рецептата за варене на яйца без много варене. 😀 Да видим. Миналата година нямах нито едно счупено.

# 391
  • софия
Добро утро.
Вадя рецептата за варене на яйца без много варене. 😀 Да видим. Миналата година нямах нито едно счупено.
Аз ще боядисвам в събота, че днес съм на работа.
Сутринта сварих 4, боядисах 2, разтворих 2 бои. Първата боя се оказа оранжева, първото боядисано яйце се оказа с малка дупчица. Миналогодишното яйце е пълно с нещо. Като го бълничкам се чува вода Grinning Изхвърлих го де.
От няколко години варя яйца по следния начин - слагам ги с хладка вода и включвам котлона на 7 (от 9) степен. В момента, в който заври водата изключвам и ги оставям във врялата вода. Идеално се сваряват и не се чупят. Каква е твоята  рецепта?

# 392
  • София
Същата. 😀
Само дето има условие да седят 17 минути във врялата вода. Ти по колко ги държиш?
Има и някаква част от рецептата, която пропускам - да се прехвърлят в купа с вода и лед след като се сварят.
Иначе пак нямаше бели яйца (това е традиция преди Великден), но карай.

# 393
  • софия
Не засичам Simple Smile Със сигурност повече от 10 мин. Спирам котлона и мятам кърпа върху капака. Не го знам това с леда или просто удобво съм го пропуснала. Какво ще се занимавам с ледове?! Вероятно така се белят по-лесно.
Не търся бели яйца, с тъмните цветовете стават по-наситени. Винаги взимам и пъдпъдъчи. Стават доста симпатични. Утре ще купувам.
Бели са яйцата на Ангелов. И те ли са свършили? Те са малко по-скъпи.

# 394
  • София
Аз от една-две години съм се заинатила и купувам само яйца от свободни кокошки. Имам проблем с начина на отглеждане на останалите, нещо много ми е брутално.
Та хем с правилния индекс, хем бели - трудна работа.
Тези на Ангелов не се сещам какви са. Вчера и в Била и в Лидл нямаше никакви бели и без това.

# 395
Преди две година , приятелка ми даде няколко яйца от токачка. Е, няма такива здрави яйца. По- малки са, но са от free пипета:)

# 396
Звучи добре рецептата за варене! Но твърдо сварени ли стават яйцата така, или не съвсем? Не обичам изобщо рохки яйца, дори и малко...

# 397
  • София
Проверих какво е токачка точно. То много симпатично пиле. 😀
Една година бяхме на нещо като служебно пътуване с мъжа ми, че имат едни служебни селски имоти. И местните ни дадоха яйца от едни кокошки, които доволно се разхождаха на декар трева. Ми то няма такива яйца. Жълти, та жълти. И козунаците на свекърва ми станаха разкошни.
Иначе по тази рецепта карам, но без усложнението с леда, както стана ясно. Твърдо сварени се получават:
http://www.mycookingbookblog.com/kak-da-svarim-perfektni-iaica-z … z-da-se-schupiat/

# 398
Имаз предпочитам твърдо сварени яйца. Една година ги бях преварила и с жълтъка можех да играя тенис на маса.

# 399
Нашите яйца са вилски,  от свободни кокошки, свекърите гледат няколко. Ще видим какво ще измайсторим днес, но младежите вкъщи не показват някакъв особен ентусиазъм при украсяването.
Наборът прави всеки ден по един тест в последно време.  Редувам математика и БЕЛ. Дори в момента не мрънка. Писах вече, че математическата паралелка в града остава само една и той може би се постресна.  Конкуренцията за нея никак няма да е малка, въпреки че според младежа останалите били гола вода, а той най-супер дупер умният. Иначе самочувствието му е до небето. Сега се е амбицирал и да помогне на най-добрия си приятел да изкара висок резултат по математика на изпита. Щял да му обяснява задачите и да ги вкара във форма до НВО.

# 400
Стон, много ти е добричък младежът! Ако реши да дава частни уроци-  редя се на опашката!

# 401
А, Бисе, то от намерение до реализация както знаеш пътят е дълъг. 😃
Ситуацията е следната. Двамата, с още един техен приятел, имат обща фирма. Не ме питайте какво означава това. Имат си обаче и лого. Младежът вкъщи си е решил, че лаптопът не му е достатъчен и трябва да си купи настолен компютър. Приятелят му също имал нужда от компютър. И моят го навива да се договори с родителите си за финансова помощ, ако успее да изкара някакви високи точки на изпитите. И за да може да ги изкара, моят син ще го обучава.

# 402
Joy  Много сладурско, Стон:heart: Предприемчиво момче, наистина комбинативен ум!

# 403
Според мен изобщо няма да ги върат на училище, НВО на 13 и 15 юни.
Това е и моята прогноза 😊
Аз докато се включа и вие вече яйца боядисване.
Аз имам да се похваля -учителката по БЕЛ провежда уроците онлайн🤣.
Днес ще вапцаме яйцата. От школата ще правят пробни изпити. А, аз все остава да се чудя как от школите се справиха с пустото ДО и то на доста добро ниво, а от училище е мъка. За моето е по-добре, че не ходи защото има повече време за подготовка и почивка.
НВО-то не го мисля, вече ми е все тая, но моята и сега да я пуснат ще се справи прилично.
Пожелавам ви весели  празници.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 10:54 от Dodiela

# 404
Боядисах яйцата. За пръв път купих и боядисах пъдпъдъчи. Ами те били много фотогенични! Simple Smile
Снимах ги преди боядисването, по-късно ще ги фотографирам и шарени.
Скрит текст:

Освен това ще се пробвам да правя козунак. Тъжно ми е, че при така създалата се ситуация не можем да сме с родителите ми, както всяка година. Те още в началото на ИП се изнесоха на вилата ни, в едно затънтено балканско селце, където винаги сме заедно на празниците. А ние сега ще останем в града, за да ги предпазим. Никак не ми е празнично тук, но дано е за добро.

Общи условия

Активация на акаунт