СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 734
  • 782
  •   1
Отговори
# 615
  • София
...Не знам какво ще каже зам. министъра, но дайте да спретнем едно официално писмо до МОН, а и до премиера за този казус.
Абсолютно му е дошло времето на това писмо!
Да извадим предишното от архива и да редактираме съобразно променените обстоятелства?

# 616
  • София
Аз си мисля, че можеха да го измислят, да върнат само 7 и 12 клас в училище. Дори разделени в повече стаи, с намалени часове и то само по основните предмети. По другите могат да си продължават и онлайн. Извинявам се ако вече е коментирано, но напоследък нямам много време да чета.

# 617
  • у дома
Аз пък съм точно против връщането на 7 кл по-рано-като се изпомешат не се знае кой е носител и кой не,а пък това да се мешат и да имат само основни часове ,а др онлайн е още по-безсмислено.Много се извинявам,ако те засягам,но това е моето виждане на родител на дете с рисково хронично заболяване,който може да си го готви по математика и не живее в град с високобалови паралелки.Иначе и теб те разбирам,че си притеснена,закщото при вас не върви ДО,но мнението ми е,че който учител сега не се справя и преди не се е раздавал кой знае колко..За протокола и при нас ДО виждам ефект само по мат и АЕ.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 13:08 от svetlaem

# 618
  • София
Доколкото у нас често копират чужди практики, да кажа, че в Австрия връщат на 1 май децата, които трябва да държат матури, а на 15 май останалите.
Засега.
От много места се чуват предупреждения от учени, че е голяма вероятността да последва много по-опасна втора вълна след разхлабване на мерките. Според мене понеже се движим със закъснение и нискорисково поради тази причина, тъкмо около 15 май ще е ясно какви са тенденциите в останалите страни и тогава ще мислят какво да се прави.

# 619
  • софия
Напълно логично е след тази дълга изолация, ако всички се омешаме, да стане страшно. Просто голямото боледуване няма да е било март, април, май, а юни. Отложен е моментът, но не и основното.
Не знам как трябва да се постъпи в подобна ситуация. Сигурно има специалисти, които знаят, но еднокнижникът не се доверява на такива, а на удобни лаладжии.

# 620
Те, ако върнат децата по училищата, проблема не е само колко ще са по стаите.
Тези деца нали трябва да стигнат до училищата. Масово се използва градския транспорт, някой трябва да ги обслужва и т.н. Не става само да се върнат два випуска в училище.

На всички ни е ясно, че тази година подготовката ще е каквото е направено основно вкъщи.
Който и материал да включат в матурите ще е еднакво за всички. Баловете ще бъдат с големи разлики според мен.

Единственото, което ме интересува е да може да се яви и евентуално в кое училище ще се класираме. Другото няма как да го предвидя Grinning

# 621
  • София
Някой пази ли писмото? Аз ес разрових, но не го открих. Ако искате да изчаме да видим какво ще каже Михайлова и да действаме.
Аз не искам да връщат децата в у-ще. Направо да отидат за НВО по 5-6 в стая и това е.

# 622
  • Някъде в Европа...
Извинявайте, но може ли да ми кажете от колко ще бъде предаването по БНТ днес? Благодаря
Да, в колко часа ще е?

# 623
Баловете ще бъдат с големи разлики според мен.
Това няма да е така, защото ще ни зашеметят с елементарно НВО.
Нека дам пример с 4 деца, явили се на 2 различни пробни по математика в рамките на 2 седмици, които са САМО на учебен материал, но просто са с различна трудност:
дете А: СМГ малко над 70, Регалия 98
дете Б: СМГ между 60 и 70, Регалия 96
дете В: СМГ между 60 и 70, Веди 98
дете Г: СМГ 97, Регалия 98.
Та с лесното НВО просто изравняват силите. Не ми се мисли каква ще е битката в София и тъпа грешка от прелистване може да определя прием в гимназия.

Предаването Питай БНТ е от 19 часа.

# 624
  • София
И аз мисля, че е добре да изчакаме предаването довечера.
Иначе писмото на Мария е във ФБ групата. Simple Smile
Не ми се разсъждава по темата със сложността на бъдещите изпити. Да имат късмет децата ни да попаднат в добра среда.
Предвид събитията от последните дни, на много лоша компания очевидно може да се натъкнеш навсякъде. 🙄

# 625
Във връзка с ДО много неща се пренаредиха. Най-сериозно беше обучението в 9-та ФЕГ, а най-късно стартира 91-ва НЕГ. Средата остава късмет, както всичко в живота. Много мисля за вашия набор. Нервите са най-много при вас, защото сте в непредвидима ситуация. А щетите, навярно, при нашея набор са най-много, защото непълноценна начална година в ЕГ си еравнозначно на  фалстарт. Каквото - такова. Да сме здрави!

# 626
  • у дома...
Факт е, че днес втори учител вече каза на класа на щерката, че почти на 100% матурите ще са онлайн през Тиймс. Какво ще измислят и как точно ще се случи втория модул и по двата предмета ми е много интересно.

# 627
  • София
Това са гостите на предаването по БНТ довечера (от ФБ групата му):
Скрит текст:
Гостите, които ще отговарят на зрителски въпроси, тази вечер:
- проф. д-р Пламен Бочков - ректор на Нов български университет
- Елена Вързилова – учител по български език и литература в пловдивската
- езикова гимназия „Иван Вазов“
- Богомил Николов - изпълнителен директор на Българската
- национална асоциация „Активни потребители”,
- Игнат Арсенов – дирекция „Контрол на пазара” в Комисията за защита на
- потребителите
- Аркади Шарков – здравен икономист
Сред тях не е зам. министърката. Вероятно ще я канят друг ден.

Във връзка с ДО много неща се пренаредиха. Най-сериозно беше обучението в 9-та ФЕГ, а най-късно стартира 91-ва НЕГ.
Да допълня, че СМГ стартираха ДО с нормалната си програма още на 16-и март, май нямаше тогава друго училище.

# 628
  • София
И аз много мисля по темата с вашия и нашия випуск, Шарлот. 😊
Според мене вашите деца определено са ощетени. Не знам дали би било резонно да се опитате да настоявате за допълнителни часове по езика догодина.
Иначе за нас и нашите нерви вече не знам. Възможно е дори да е станало малко по-добре в сравнение с обичайна, неизвънредна ситуация. Колкото и да мислим за НВО, се появиха и други сериозни грижи. А човек обичайно има константен обем на възможни тревоги, така че поне се разпределиха в няколко направления. И НВО вече не е въпрос "на живот и смърт". Поне така го усещам аз.

Просто майка, отказвам да повярвам, че някой го мисли сериозно това с онлайн НВО.
Горе долу имам поне средно ниво на интелигентност, та с него никак не мога да се сетя за начин, по който да се случи това, така че да се обхванат всички седмокласници.

# 629
Да, за осми клас са най-тежки щетите, а аз продължавам да мисля, че нашите са най-облагодетелствани относно подготовка за нво, за всичко останало - раздяла с класа, емоции и т.н. заедно с 12 клас са най-ощетени.

Шарлот, недей така, много е гадно във ФЕГ, моля те. Heart

Ех, BFF_, жалко, че така се е получило с гостите! Да взема да ги пратя директно в МОН, така или иначе ги имам написани?

Общи условия

Активация на акаунт