СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 16

• 29 511
  • 782
  •   1
Отговори
# 765
Моя иска само едно училище, а на мен вече ми е все тая
Хора, искам просто да свърши

# 766
Ех, Бисе, все се надявах да се окажем на обща родителска среща 😉

За сега си държи на езиците. Ще видим като наближи.

# 767
  • Някъде в Европа...
Зазу, честит да ти е, и здрав, и успешен!

maria77 Много благодаря за отговора. Да ще изброяваме и други паралелки, но конкретно се питах за Мг, защото му върви математиката, но му се иска и в СХН да опита.
Един непоискан съвет. Изберете математическа паралелка. Профилиращите предмети там са математика и информатика, докато в СХН са информатика и ИТ. Няма гаранция, че в СХН математиката ще бъде включена като трети или четвърти профилиращ предмет, а ако ученикът реши да продължи във висше училище в тази посока, тя може да се окаже доста важна.
Ох..и при нас това е дилемата..аз искам
2-те математически (+НЕ или +АЕ са), той иска СХН (не иска езици, МАТ обича), не стига това ами в нашата ПМГ има и 1 проф. паралелка "приложен програмист" аз със всичкия си акъл го настървявах за нея, защото мин. година беше с най-висок бал и мислех, че е най-хубавата, а то какво се оказа, като се запознах с профилирането 😞 (тя няма профили)...и направо не знам..в нашия град има още 1 паралелка СХН в сегашното му училище...това ще са ни 4-те желания, как ще ги редим, не знам (тази професионална въобще не знам къде ще я пиша)..другото училище е ЕГ - за там въобще не сме и няма желание..другите училища са бившите техникуми (аз въобще не искам да ги пишем никъде...)....

# 768
Приложен програмист е професионална паралелка. Ако не се лъжа сте от старата столица. За мен профилирана паралелка в ПМГ там е по-добрият избор.

# 769
И ние сме за езици, като търсим друг език, да не е английски. Ама и план Б и В имаме, които няма да усетим като компромис.
Усещам се, че по ми е важен късмета да се случи сред читави деца и приятели, а каквото и да учи, с мотивация да работи от негова страна, все ще се оползотвори.

# 770
А на Ния план Б е по-високобалов от първо желание Simple Smile. Планът ѝ В не е опция, че ще докарам един инфаркт на един директор, та е жизненоважно да не е там Simple Smile. И така план Г ще е истинският план Б. У нас е голяма веселба.

# 771
  • София
Почти като логическа задача звучи. 😁
При нас е значително по-просто.
Няма ясно изразен фаворит измежду ЕГ. Специалност Архитектура пък е нещото, което идеално ще пасне на моето дете.
Та в зависимост от изхода от борбата с математиката ще го мислим като му дойде времето.
Нищо не е на всяка цена.

# 772
  • София
Ха ха. Кой та сака и люби толкоз силно, че ще му докараш инфаркт 😂?
Може и на лично.

# 773
Зазу, доколкото схващам е един млад директор , май блондин беше:)

# 774
Мария, чак ме е страх ако ви приемат във фег Simple Smile Ако ви приемат там, съвет от мен- карай го лежерно. Остави детето да се оправя и забрави профили и правилници Simple Smile Аз така направих и всичко се развива прекрасно.

# 775
Happy, то това си е съвет за всички и крилата фраза:

If all else fails, lower your standards. Grinning

# 776
  • Някъде в Европа...
Приложен програмист е професионална паралелка. Ако не се лъжа сте от старата столица. За мен профилирана паралелка в ПМГ там е по-добрият избор.
Благодаря! Благодарение на всички вас тук, разбрах, но късно 😞..още от миналото лято му набивам в главата за тази професионална (уж най-хубава паралелка), въобще не нях наясно с учебни програми, профили...след като се запознах, благодарение на вас - ами то все едно техникум, но в ПМГ - т.е хем ще ги натискат да учат, хем накрая без профили...Сега  трудно го разубеждавам...

# 777
  • sofia
https://m.24chasa.bg/novini/article/8494475
  Малко със закъснение се включвам, но от тази статия става ясно, че министърът на образованието е склонен и на лични срещи за да чуе потърпевшите от извънредното положение. Освен да му пратим и ние писмото, което се обсъждаше на предните страници😀 Прозира идея да се спазва един и същи подход за 7 и 12 клас - по- късни дати, но в никакъв случай отмяна на изпитите.

# 778
В Хонконг днес учениците са положили изпит за диплома, вероятно е нещо като нашата матура. Децата са били с маски, чиновете на разстояние два метра, мерили са температурата им на влизане. Трябвало е да имат здравна декларация. Явили са се над 3000 ученици, а през следващия месец се очаква още 52 хиляди да го направят.
Жив и здрав да бъде рожденикът!

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 07:31 от Betty L.

# 779

Общи условия

Активация на акаунт