Август наближава вече, нетърпеливи сме да гушнем малкото човече <3 – Тема 4

• 21 080
  • 703
  •   1
Отговори
# 510
Да ви кажа, това извънредно положение ми спестява доста неудобства, които щях да имам откъм дрехи, обувки, транспорт и какво ли още не Grinning Само носенето на маски в жегата не го виждам, отсега едвам дишам като ми се наложи да изляза.
Много навреме ми дойде ИП. Точно взе д ами натежава и си останах у дома.

С маската не мога да стоя. Днес е жега при нас и къде се зсдъхвам без нея, с нея умирам! Гледат ме лошо като я смъквам, но наистина много ми е зле. Вчера щях да припадна дори, докато бях навън.

# 511
  • София
И на мен ми е трудно с маските. Особено с медицинските. Имам платнена и с нея ми е по-добре, но пак се задушавам. Нося я на устата и колкото и да ме гледат лошо я вдигам на носа само на затворени места, на които има повече хора. Flushed

# 512
И при мен са проблем маските, не може да се диша нормално. Това е толкова безсмислено, че няма на къде. Да си навън и да не можеш да дишаш чист въздух. Айде като влезеш в магазин, аптека или друго подобно място - ок, но навън, докато стигнеш до определено място.... На всичкото отгоре удължиха цялата тази простотия до 13 май 😒

Относно седенето вкъщи, вече не се издържа. Имаме си къща на село (не на баби и дядовци) и си ходим често там, защото мога да седя в двора и да се наслаждавам на слънце и въздух, но като се приберем в града е чудо. Вече няколко дни сме си в нас, мъжо ходи на работа, а аз съм като в затвор. Готвя, чистя, но главата ме заболява от това затворено пространство... Дано приключи всичко по-скоро, че никак не е добре това обездвижване и седене в затворено пространство. А за дечицата да не коментирам..

# 513
  • Denmark
Здравейте момичета,
Вчера бях на "легална ЖК"😂, докато бяха забранени ходих веднъж, но не ми дадоха амбулаторен лист и документ , че съм минала такава, само провериха дали всичко е наред с бебо.
Та вчера си беше официален прегледа, бебчо е 900гр и много шава.Учудих се , че е наддал толкова бързо, тъй като седмица по-рано бях на ФМ и беше 600гр.Казаха ми, че върви седмица напред и отговаря на 25 г.с.
Потвърди се диагнозата ми, че съм с ниска плацента- има около 2 см разстояние до шийката, споделих че имам и болки в областта на слабините и ми изписаха 3х1 магнерод и 3х1 но шпа.Препоръчаха ми да си почивам повече , да не вдигам тежко и никакъв секс.Надяват се да се вдигне до 30 г.с.
Днес реших да изляза до магазина и едвам стигнах и се прибрах, ужасно ме заболя ниско долу.Има ли и други момичета с подобни проблеми?
Относно продължителността на прегледите при мен са около 30 мин- включват мерене на тегло, корем и ехограф.Вчера ми пуснаха и отново изследвания -кръв и урина.
Аз от скоро време се чудя с какво да си запълвам времето-винаги съм била много активна и сега като съм в болнични, трябва да си почивам повече и като включим и извънредното положение съвсем умирам от скука.
Вие с какво се занимавате и запълвате времето си?
Аз наскоро обяснявах за такава болка + втвърдяване на корема по време на една разходка. Днес разказах и на лекарката и тя ми каза, че така тялото ми казвало да спра и да почина и по-полека да я карам. От тази разходка насам започнах всеки ден малко по малко да се движа - разхождам и вече съм доста по-добре. Това е което мога да ти дам като личен пример. Simple Smile
Иначе сутрин след кафето излизам на разходка и слушам онлайн лекциите, после минавам през 1-2 магазина ако имаме нужда от нещо вкъщи, чета доста във форума, готвя, пера, чистя. Все се намира какво да се прави вкъщи. Simple Smile

# 514
Момичета и на мен ми се иска да отида на фетална ехокардиография, вие къде ходите или смятате да ходите. Ще го направя за свое успокоение. Ние не сме от София, но моята АГ ми каза няколко имена - д-р Спасов, д-р Велковски, д-р Евтимова, та съм в чуденка. Четох, че и в Надежда има добър специалист.

# 515
Аз съм ходила три пъти при Д-р Евтимова, доволна съм. Последния път ме гледа в Пловдив ,в МЦ В.Даскалов. На 12.04 трябваше пак да отида, но ми отложиха часа заради пандемията.

# 516
Здравейте и от мен!
Втора бременност - 36 г.
Термин- 26.08.2020
Момче

Видях дискусии относно колички - моят съвет е да е с надувяеми гуми и стабилна конструкция, ако смятате да се разхождате из "хубавите" ни улици. Дори не можете да си представите разликата между отиване до парка с корем и отиване до парка с количка - тротоари, шахти павета, липсващи плочки, слез на пътя, защото коли са спрели на тротоара, качи се обратно, подлези (!!!)и какви ли не предизвикателства дебнат отвсякъде. Най-важно е на бебето да му е комфортно, а на вас да ви е лесно. И двете зависят от предпочитанията, начина и мястото на живот на родителите. Живеем в София, но сме от Варна и на дввте места "забавленията" са разнообразни. Нашата е bebe comfort high trek, мисля че сега ги направиха maxi cosi, доволни сме, минусът е, че не е най-красивата, с три колелета е...аз я наричам бъги. Но това си е буквално off road количка и е видяла всякакви трасета, минала е мноооого километри и си я взех с розов кош - напук на грубото шаси. Даже няма да го сменя за младежа Simple Smile Та, ако смятате да не се спрете от разходки - характеристиките на въпросната количка пасват.
Бъдете здрави, дано съм била полезна на някого! Simple Smile

# 517
И дано случите на дете , което спи дълго в количката. Моят син беше така. Докато го облека за излизане и беше заспал Wink
Дай боже, всекиму!

# 518
Да, помпащите гуми са задължителни за количката, нашата от баткото е с такива. После му взехме триколка с ева гуми и такова друсаха, че направо ме беше яд да го возя.
Peaacock love, спящо и не рявящо бебе е мечта.

# 519
Peaacock love, спящо и не рявящо бебе е мечта.
Къде ги неревящите? Simple Smile как да разберем, че са гладни, напишани, топло им е, спи им се и други такива ако не плачат?
Ама ако спинка навън дълго време си е супер- разходка, кафенце, паркче. Моето спеше до към година и половина в количката. Що километро оръшках. Накрая реших, че той щом спи, не е лошо и аз да спя, та следобеда го прибирах вкъщи да спим Simple Smile

# 520
  • Пловдив
За първото ни дете всички приятели казваха, че е бебе мечта - като по учебник People Baby People Angel
От втория месец започна да спи по цяла нощ, хранеше се с всякакво мляко - кърма или АМ /и от гърда и от шише/...важното беше на 3ч да има храна Satisfied От бебе не обичаше да я гушат, оставяхме я в кошарката, загасяхме тока, излизахме от стаята и чак тогава заспиваше, ако сме в стаята или някой я прегърне - тя не спеше.
По цял ден обикаляхме улиците и парковете, тя си обичаше количката.
В днешно време - вече е почти на 10г и нещата са пак същите - Самостоятелна, сама се занимава, учи си, яде всичко, спи навсякъде непробудно /при баби, на почивки, в близки/ - прекрасно дете Gift Heart
Надявам се същите гени да има и новия член на семейството след няколко месеца Blue Heart

# 521
Момичета, аз искам да се допитам до вас относно стерилизатор, нагревател, шишета?Спрели ли сте сте се на вид, марка, имате ли някакви отзиви? Аз като че ли съм се спряла на TOMMEE TIPPEE стерилизатор за микровълнова, но търся мнения.

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 10:50 от kristina_

# 522
Момичета, аз искам да се допитам до вас относно стерилизатор, нагревател, шишета?Спрели ли сте сте се на вид, марка, имате ли някакви отзиви? Аз като че ли съм се спряла на TOMMEE TIPPEE стерилизатор за микровълнова, но търся мнения.
На Авент.

# 523
На Авент.

И аз за Авент чувам хубави отзиви, но ми казаха да не бързам с шишетата. Като за начало и едно е достатъчно, щото ако си кърмиш нормално няма да ти трябват нито шишета, нито нагревател, нито стерилизотор. Една приятелка ще ми даде нейния, ако ми се наложи. Не го е ползвала нито веднъж. Както го е купила, така е останал с комплект шишета неразопаковани. А две бебета има.
Аз и за други неща си мисля, че може да се окажат излишни. Засега си харесах само кошара, матрак и събирам информация за хубави столче за кола и помпа за гърди. Дрехи също мисля да не купувам, освен нещо емоционално сладко.

# 524
Така е, но няма как да знам дали ще кърмя или не, затова си мисля да взема стерилизатор,нагревате, и например 2-3 шишета, пък ще видим какво ще е Simple Smile
На Авент.

И аз за Авент чувам хубави отзиви, но ми казаха да не бързам с шишетата. Като за начало и едно е достатъчно, щото ако си кърмиш нормално няма да ти трябват нито шишета, нито нагревател, нито стерилизотор. Една приятелка ще ми даде нейния, ако ми се наложи. Не го е ползвала нито веднъж. Както го е купила, така е останал с комплект шишета неразопаковани. А две бебета има.
Аз и за други неща си мисля, че може да се окажат излишни. Засега си харесах само кошара, матрак и събирам информация за хубави столче за кола и помпа за гърди. Дрехи също мисля да не купувам, освен нещо емоционално сладко.

Общи условия

Активация на акаунт