Малко трудна тема...за болестта рак - тема 4

• 81 622
  • 787
  •   1
Отговори
# 405

Генетични не пише в епикризата,а трябва ли?Има само хистологични,прикачих ги да ги видите.

# 406
Нели, в хистологията, която публикуваш, доколкото виждам, си пише рак.
Предполагам, че zigizagi имаше предвид това изследване, в което ползват тия кутийки с хистологичния материал, и дето накрая излиза какъв е щамът - див или мутирал. и дето от това изследване правят извод какви лекарства може да подействат.
Може би самият онколог ще ги насочи към това изследване - все пак те още не са се видели с онколог.

# 407
Да, говорете с онколога да ви насочи да направите всички възможни допълнителни изследвания на тумора, които могат да дадат информация за най-подходящото лечение.

# 408
Вчера бяхме при доцента каза,че болката в корема е от сраствания.А ходенето нормално до тоалетна можело да отнеме и 6 месеца.Поне молко се поуспокоихме,че няма нов проблем.Утре сме при онколога.Много ви благодаря за включването.Всичко добро!

# 409
  • София
Здравейте, последните дни съм много обезкуражена от състоянието на брат ми. Както ви писах, след като Давидов от Токуда потвърди, че трябва да се сложат тръбички на бъбреците и торбичка за пикочен мехур, изведнъж от Токуда предприеха друга посока. Брат ми постъпи Неделя(не тази, а предната) и лекаря е установил, че Креатинина е в норма 120 и бъбрека има пълна проходимост. И са го изписали. В епикризата пише, че онколога трябва да преразгледа лечението с Ендоксан. Тъкмо имахме един ден радост и се почнаха силни болки в гръбнака и пак започна да пие по 3 праха аналгин на денонощие, за да притъпи леко болката. Не стига това, ами и трудно се изхожда по голяма нужда и целия му корем се е подул. Спря и да се храни. Днес едва едва занесе документа от Токуда на доктор Христов от Сити клиник. Казал му и за силната болка в гръбнака и подуването на корема.  Помолил за изследвания да видят какво става. Доктора категорично му отказал. След шестата вливка се правели.... В Четвъртък убедих брат ми да направим платен скенер в Окръжна болница, тъй като там беше направен първоначалния скенер края на Януари и да се съпоставят двата скенера. Най-накрая се съгласи. Стискайте палци!
Имам още един въпрос. На 24 Юли изтекога 6 месеца болнични на брат ми. От Ситиклиник са му казали, че могат да му продължат болничните и не е нужно да минава на ТЕЛК. Днес обаче са му казали, че могат да продължат болничните само, ако влезне в Петък за вливка, а не се знае той дали ще влезне. Къде и как се удължава болничния, след като вече са изтекли 6 месеца? Болничните в дупките, между постъпванията в болницата кой ги издава?

# 410
Стела, брат ти обмисля ли дали да смени Сити клиник с друга болница?

# 411
  • София
Стела, по наши наблюдения, Сити клиник е болница, където при, така да се изразя, класическа схема да ходиш да си правиш било химиотерапия, било лъчетерапия и да си сигурен, че след даден брой вливки ще ти направят образно изследване. Разбрахме го по трудния начин.
Когато нещата са сериозни от там не могат да предложат нищо, а когато нещата наистина зазлеят, политиката на болницата е да не приема такива пациенти.
Вижте резултатите от скенера и преценете възможностите за брат ти, като подкрепям горното мнение, че може би трябва да помислите за промяна в плана на лечение, след като този видимо не дава резултат.
На мен не ми се връща назад, защото е много болезнено и вече минало, но вие имате шанс.
Аз много се дразня в България , че нямаш място, където като ти се наложи се грижат за теб от край, до край - адекватно и в съответствие с всички световни тенденции. Диагностика (ама пълна), оперативно лечение, последваща терапия, проследяване, пластична хирургия - когато се налага. Тук търчиш насам - натам. И всеки с мнението си, с връзките и опорките си и в крайна сметка губиш ценно време, което в някой случай нямаш. Дори и изцяло платено да е. Просто да имаш избор. Защото понякога с болни и особено възрастни пациенти е много трудно да осигуриш алтернатива в чужбина.

# 412
Здравейте, последните дни съм много обезкуражена от състоянието на брат ми. Както ви писах, след като Давидов от Токуда потвърди, че трябва да се сложат тръбички на бъбреците и торбичка за пикочен мехур, изведнъж от Токуда предприеха друга посока. Брат ми постъпи Неделя(не тази, а предната) и лекаря е установил, че Креатинина е в норма 120 и бъбрека има пълна проходимост. И са го изписали. В епикризата пише, че онколога трябва да преразгледа лечението с Ендоксан. Тъкмо имахме един ден радост и се почнаха силни болки в гръбнака и пак започна да пие по 3 праха аналгин на денонощие, за да притъпи леко болката. Не стига това, ами и трудно се изхожда по голяма нужда и целия му корем се е подул. Спря и да се храни. Днес едва едва занесе документа от Токуда на доктор Христов от Сити клиник. Казал му и за силната болка в гръбнака и подуването на корема.  Помолил за изследвания да видят какво става. Доктора категорично му отказал. След шестата вливка се правели.... В Четвъртък убедих брат ми да направим платен скенер в Окръжна болница, тъй като там беше направен първоначалния скенер края на Януари и да се съпоставят двата скенера. Най-накрая се съгласи. Стискайте палци!
Имам още един въпрос. На 24 Юли изтекога 6 месеца болнични на брат ми. От Ситиклиник са му казали, че могат да му продължат болничните и не е нужно да минава на ТЕЛК. Днес обаче са му казали, че могат да продължат болничните само, ако влезне в Петък за вливка, а не се знае той дали ще влезне. Къде и как се удължава болничния, след като вече са изтекли 6 месеца? Болничните в дупките, между постъпванията в болницата кой ги издава?
Относно болничните, доколкото аз разбрах, дупките могат да се покрият от личния лекар - разговаряйте с него.
А за обезболяващи - пробвайте с паратрамол. Изобщо, говорете с онколога за изписване на по-силни обезболяващи, на онкоболните не им действат много-много универсалните.

# 413
Съжалявам за двойния пост - от обезболяващите също се предизвиква запек, за това е хубаво да се консултирате и за очистително. На нас и дуфалак подейства. Относно храненето - вземете фризубин. Много е важно да се подсилва организма

# 414
  • София
Стела, съжалявам да чуя че така се мъчите и разкарвате. И аз останах с такова впечатление от Сити - когато ходих там за мама директно ми отказаха да я поемат или "можем след 3-4 месеца". Защото беше сложен случай. Дори самият Дудов ни каза да си остане в Онкологията и на още едно място...

Ако искаш мога да ви изпратя Таргин - изписва се с жълта рецепта, имам останало от мама, за болките. Както и една почти изцяло пълна кутия Фрезубин. Помага за храненето, да.

# 415
  • София
zigizagi, Понеделник брат ми е на консултация при Мангалджиев. Дано петък отново го отложат от Ситиклиник. Той иска да продължи вливките, защото се е хванал като удавник за сламка за тях, въпреки, че вече сам се убеждава, че не получава нужното лекарско внимание на появилите се симтоми. 3 месеца никъде не искаха да почнат лечение заради пандемията и сега той се страхува отново да не "остане на улицата". Дано след срещата с Мангалджиев той се съгласи да го поеме. Не искам да съм груба, но съм много разочарована от отношението на лекуващия онколог в Ситиклиник. По точно от липсата на каквито и да било тестове и прегледи в началото и липсата на каквото и да било проследяване. Единствено ходиш там, вливат ти химията. И виждаш за 5 мин доктор за 3 дни престой. Понякога и тези 5 мин ги няма.

# 416
Здравейте!
За съжаление и на мен ми се наложи да се включа с темата. Бих искала да ви попитам за мнения,относно болници,онкологии,кое според вас е най-доброто място за лечение с химеотерапия,като се има предвид,че приятеля ми е диагностициран с миелоидна левкимия. Във момента той е в онкологията на ВМИ 'св. Георги' в Пловдив,но е изключително недоволен от условията и отношението към него. Препоръчаха ми онкологията в Панагюрище в Уни Хоспитал, интересуват ме и мнения спрямо нея. Ще съм много благодарна на всеки,който ми препоръча лечебно заведение,към което да се насочим. Става въпрос за вкарване в ремисия с химеотерапия както споменах,в последствие имаме намерение да правим трансплантация на костен мозък в Германия. Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 16:00 от Iva.Kondareva

# 417
Стела, доколкото разбирам лечението до момента е довело до увеличение на тумора, тоест то не действа.
Брат ти не получава нищо в Сити клиник. Поведението на лекаря му  на последната им среща е потресаващо.
Тереза прекрасно е обобщила политиката на тази болница по отношение на пациентите.
Знаете, че майка прави две скопии там, сега прави и лъче, тоест не съм пристрастна. Но аз никога не бих я пратила на цялостно лечение там, поради причините, изброени от Тереза и от всичко, което знам за пациентите в тежко състояние от мои близки и познати.  Химия може да вливат във всяко онкологично отделение, но адекватно лечение и внимание - има на малко места. 

# 418
Iva. Kondareva,
Хомеопатия или химиотерапия?
Болницата в Панагюрище има добра апаратура, но не и специалисти.
Левкемията е сериозна работа, бих препоръчала Хематология в София. В националната хематология се правят и трансплантации на костен мозък.
Успех!

# 419
Химеотерапията, извинявам се.
 Ще имам предвид това за специалистите и ще погледна хематологията,благодаря ви за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт