ЯНУАРЧЕТА добрички, махат със крачета и ръчички!

• 15 162
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Галина, спане му е майката, а на бебо нищо му няма! Особено ако не го бориш с лекарства от конвенционалните... Но ако все пак е вирус... може би е по-добре да пропуснеш училището утре... Нищо лично...  Thinking

# 61
  • София
Благодаря на Нинище & Анджи, които ми помогнаха да се справя с линийката и предложиха помощ!  wavey  Аз много-много не бях в час с тези работи.

# 62
dobito, аз не разбрах какви видеозони няма тук в България?! И ке струва 100 Евро???
Фетална морфология доколкото знам, се прави след 21 седмица. smile3535 smile3535 smile3535

# 63
  • София
Тони, Добито е някъде в необятната, гръцка шир, не е тук.

# 64
  • Willebroek, Belgium
Тони не съм в България,а в Гърция и то на остров.затова казах 4е няма на острова 3Д и затова ще ходя в Атина.  bouquet

# 65
  • ville de Quebec
Много искам да кърмя 2рото и се надявам да мога.И моите гърди са много наедря ли не знам колко.Купи си сутиен от без-шевните много са ми удобни.

Zdravei,
Za karmeneto mnogo shte ti pomogne foruma za karmene i zahranvane tuk  v site. Blagodarie na nego, az vse oshte karmia Viki Laughing. V bibliotekata na foruma ima strahotni statii, mnogo polezni saveti za tova kakvo da se pravi, za da se karmi uspeshno. Goliama zabluda e, che karmata e dadenost, ili ia imash, ili ia niamash - tova ne e viarno, nito pak e viarno, che karmeneto zavisi ot goleminata na gardite ili ot kilogramite na maikata Laughing ... i tn. Ako edna maika iska da karmi, tia triabva da znae kakvo da pravi, a za sajalenie pediatrite v BG davat mnogo kofti saveti, koito vodiat do barzo otbivane na malchovtzite i maikite si misliat, che sa niamali karma, a to savsem ne e taka Laughing

# 66
  • София
dobito, според лекарката, при която ходя на частно, няма срок за фетална морфология. Това просто е задълбочено изследване на органите на бебчо на 2Д ехограф. Хубаво е апаратът да е добър, но по-важното е лекарят, който гледа, да си разбира от работата. В един друг форум доц. Кременски ми беше отговорил на точно същия въпрос. Копирам дословно отговора му:

Уважаема Госпожо,

Т.нар. "фетална морфология" е високо специализирано ултразвуково изследване. То може да се провежда във всяка седмица на бременността.

Препоръчителни са поне 3 изследвания:
1) в 10-13 седмица за измерване на т.нар. "нухална транслуценция" и наличие на коститици на носа и последващо изчисляване на риска за раждане на дете с болестта на Даун.
2) в 15-19 седмица за измелране гънката врата на бебето и наличие на големи аномалии (Нпример, в почти 100% трябва да могат да се диагностицират спина бифида открита, аненцефалия и голеим дефекти на коремната стена). Желателно е да се съчетае с кръвното изследване "биохимичен скрининг".
3) в 20-20 седмица изследването е най-информативно, тъй като могат да се открият над 80% от малформациите, включително и сърдечните. Препоръчва се на всички бременни, дори и на тези провели биохимиечн скрининг и той е бил нисък.

В "Майчин дом" и някои от центровето (Фемина) изследването струва 40 лева.

Ултразвуковият апарат трябва да бъде от висока класа, но не е задължително да бъде 3D.
Задължително е специалиста да бъде квалифициран в областта на феталната морфология.

Бъдете здрава
Кременски

# 67
  • Willebroek, Belgium
Ним4е благодаря ти много за из4ерпателния отговор Hug

# 68
 Embarassed
ooх, не знаех, че не си тук мила, съжалявам, явно пак нещо съм изпуснала.
Успех и както казват византийците: me to kalo  smile3535

# 69
  • София
Относно размера на коремите и да спрем (особено аз!) най-накрая да се тревожим!

Вижте какво открих, ровейки се в нета - конкурс за най-чаровна бременна: http://www.moetobebe.net/konkurs.php

Вижте само какви драстични разлики:

- 4-ти месец!  #Crazy - 6-ти месец!  Shocked - 6-ти месец!  Rolling Eyes

С това по никакъв начин не искам да кажа нищо лошо - да са живи и здрави и мамите, и бебоците! Просто за успокоение на притеснените, че коремите им не растат или растат прекалено. Щом чичо доктор казва, че бебо е наред, значи всичко е наред!
Извинете ме за отклонението!

# 70
Благодаря на Нинище & Анджи, които ми помогнаха да се справя с линийката и предложиха помощ!  wavey  Аз много-много не бях в час с тези работи.
моля, няма за какво Simple Smile Simple Smile Simple Smile честита лентичка Simple Smile

# 71
Момичета, не съм и предполагала, че бременността може да ми повлияе толкова... Днес ходих на офталмолог и докато чаках един дядо искаше да си поръча лупи за очилата, казали му че струват 30лв. и той, човека успял да ги скъта и идва да си ги поръча. Явно, обаче е станало някакво объркване, защото му казаха 90лв. и дядото много се сконфузи и като си изкарва протмонето, ато вътре стотинки...така мъчно ми стана и като се разплаках, много се разстроих, майка ми не може да ме успокои, влязох при лекарката разплакана. И в къщи се върнах разплакана и се обадих на мъжа ми и като си дойде му се изплаках, чак тогава ми поотмина малко. Такъв рев за един дядо, ама така свидно и мъчно ми стана, а продавачката щях да ида да и се разкрещя защо му говори токова лошо на човека, някакси така отгоре, сякаш да е малоумен дядото. А той, човека, сигурно най-хубавата си риза и най-читавия си панталон беше сложил и отива в оптиката, а онази така да му говори и да се държи...

Извинявайте за объркания постинг, много ми е зле... Cry

# 72
Desi_cover, много е тъжно да видиш как хора, които нямат възпитание се държат с възрастните  и не само тях, мислейки си, че са нещо повече. Единственото, което можеш да направиш е да си човечна и на ниво в отношението си към околните. Случвало ми се е някоя продавачка със самочувствие, че работи в марков магазин да ме гледа отгоре. Не ми е било приятно, но в никой случай не съм падала до нейното ниво.
Тати ме е научил да се държа с другите така, както искам те да се държат с мен. И както винаги е прав.
Най-после се преборих и успях да си сложа лентичка отдолу  smile3535 smile3535 smile3535

# 73
  • София; Дружбето
Мили мами, след работа съм на фетлна и вече изкрейзвам Crazy Стискайте палци бебо да си покаже атрибутите, там каквито има, защото вече съм си харесала един гащеризон и мисля утре да купя син или розов Mr. Green Днес само ви чета, защото ми е нервно  Laughing

# 74
Desi_cover напълно те разбирам и аз не мога да сдържам сълзите си. Напоследък сме по-чуствителни към тъжните и несправедливи неща от живота... smile3518
Цвети как ти се радвам само, стискам палци да го видиш най-сетне - ама то на фетална винаги се вижда май. Днес лекарката не ми каза да вижда нашият бебок като какво ще беде, да ни е живо и здравичко   ylinfant

Общи условия

Активация на акаунт