Модни тенденции в прическите. Тема 14

• 44 953
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • BG-DE
Не е невъзможно да се свалят два тона с боя но се съмнявам, че точно Лакме ще се постигне, опитайте по-скоро с Вела Колестон, Игора Роял или Лонда профешънъл, а и ако от 3-ка искате 5-ца то вземете поне 6-ца, а дори и 7-ца.

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 21:52 от Menerva

# 361
  • пловдив
Благодаря много за отговорите , момичета.
Аз вече я поръчах и ще споделя резултата след това. Препоръчаха ми тази на Лакме, тъй като е пепелно кафяво и уж нямала червен отенък. Точно червеното искам да избегна.

# 362
  • Някъде там
Искрица, от кой шампоан на РФ си доволна?
От този за боядисана коса , от този за гладка коса , от този с кератин, от тониращия им за бели коси - общо взето от всичките им шампоани съм доволна .
Най важното е ,че усещам косата си чиста и скалпа ми е спокоен .
Избирам шампоани които да не ми дразнят скалпа и да измиват добре косата .
Не очаквам чудеса от един шампоан .
За боята вместо 5.1 е трябвало 4.1 и на следващо боядисване 5.1 .
От 5 ца съм пробвала със 7 ца - т.е два тона и според консултантите трябваше да стане .
Сдобих се със светли корени и тъмни дължини, а това ми е най омразното , все едно не съм се боядисвала и корена е израсъл .
Сега пак опитах и то само с един тон , боядисвам корени с 5.1 и пробвах с 6.1 отново в коренинте ми е по светла Triumph и не мога да се гледам .
Нямам търпение да отида да подстрижат върховете и да оправят цвета .

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 07:47 от Искрица

# 363
  • BG-DE
Аз съм се изсветлявала само с боя на няколко пъти съвсем успешно но винаги започвам да мажа първо дължините, а корена най-накрая, защото тжй винаги по-бързо изсветлява.

# 364
Искрица, заради топлината, която се отделя от скалпа корените "светват", за това се мажат накрая. Но когато дължините са по-тъмни от желания сегашен цвят за мен е най-добрият вариант посещение фризьор, подкрепям те.
По правило уж боя боя не вдига, най-много с тон. Реално се получава, но може и да стане на петна, зависи от косъма.Аз не съм привърженик на подобни експерименти, защото не знаеш колко ще се изсветли и какво ще цъфне като подтон и съответно с какво да неутрализираш.

# 365
  • София
Хей. Взех си това чудо, взех и боя. Предполагам обаче, че това е добре да го ползвам преди боядисване.

Освен това импулсивно си взех маска за убиване на жълтите тонове в косата на Лореал. Нямам представа как точно се ползва и какво да очаквам като резултат...

# 366
  • Street of Dreams
Елена, имам хубав опит с такива продукти.

На мен пък след изсветляването косата ми червенее, а боята лилавее.

Скрит текст:

Съответно, по мои сметки ми трябва нещо зелено за напълно неутрализиране. Само че какво?

А с тази боя нищо не стана.

Скрит текст:

Защо има толкова продукти за неутрализиране на жълтото, но не и на червеното?

# 367
  • Light of Zartha
Тези бои не са изобщо силни. Пробвах тяхното синьо, нищо особено. Хвана, но слабо. Майка пробва лилавото, хвана ѝ, но тя искаше просто отенък, не цялостна смяна на цвета. Тя е с много тънка и слаба коса, но нямаше проблеми. Плюс е,че миришат хубаво и косата е приятна след тях.

# 368
  • BG-DE
Ondine, защо не пробваш да сложиш 1-2 см какъвто и да е зелен коректор в боята, би трябвало да неутрализира червения пигмент но не мога да си обясня защо ти се получава това червено при положение, че си със светла коса и реално потъмняваш 🤔

# 369
  • Street of Dreams
По дължините предполагам, че е заради свалянето на тъмното - при всички така става. За корените, че лилавеят от тази боя като падне, си го обяснявам, че тя самата си лилавее(сместа е лилава). А кафевите от преди това не са достатъчно студени.

Иначе знам, че във всяка коса има червен пигмент - дори и в русата - който се намира на повърхността на косъма и се активира. Примерно, когато бях руса и правех кичури, фризьорът ми обясни, че за студени тонове се взима слаб обезцветител, който да стои по-дълго и достига до вътрешните, студени пигменти. Силният, който стои за малко, активира горните червени пигменти и се получава топло русо. Така съм го запомнила от преди сума ти години.

Щом няма шампоани и бои, дайте пример за зелен коректор, моля. Само се опасявам, че върху червеното, пак ще стане черно.

# 370
Здравейте,  аз имам въпрос за къдрава, по-скоро чуплива коса - какъв стилизиращ продукт бихте ми препоръчали? Досега използах пени от дрогерията, но напоследък изобщо не ми харесват как стоят на косата ми, използвала съм и гел - тях съвсем не ги харесвам. Ще се радвам да споделите някакви конкретни продукти (мооже би до около 20лв). Simple Smile)

# 371
  • Някъде там
Зеления коректор не убива ли жълтеникавото и рижавото?
Синия мисля,че е насочен към премахване на червените нюанси .

# 372
Ето го колелото с цветовете, понеже често се пита. Хубаво ще е да се сложи в заглавния пост на новата тема. Всеки цвят неутрализира срещуположния.

# 373
  • Някъде там
Ще го сложа на страницата.
До сега със зелен коректор не съм успяла да премахна червеното от косата си Grinning .Нито със син оранжевото.
Явно моята е неподатлива Grinning .Затова си ходя със всякакви отенъци в косата .И съм цветна Joy
Вчера правих мат на дължините по рецепта на Принцесата.Много съм доволна  резлутата ми хареса много.

# 374
След малко съм на фризьор при друга фризьорка. Моята така и не заработи. Засега ще е само подстригване. Колебая се дали да се стремя към шоколадов нюанс в цялата коса или да правя пак някакви кичури и балеажи. Въпреки че съм кичурите ми са с олио, са нацъфтели ужасно и косата е суха. Трябва да избера между здрава и тъмна или по-светла и суха коса.

Общи условия

Активация на акаунт