Модни тенденции в прическите. Тема 14

• 44 944
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Елена, Елсевската маска при мен нищо не правеше, а ти си и с по-тъмна коса, та едва ли можеш да очакваш някъв ефект.
Колелото е много полезно, последно аз си "позелених" жълтите крайчета, за да оправя оранжевите дължини.. Та всеки коректор се ползва с едно на ум, че ако косата не е уеднаквена, а само на места искаш да пребориш нещо, шансът да станеш на цветни петна е голям Simple Smile

За червенеенето при отмиване - дори студените цветове имат и топли в себе си. Лилавото(с което тонираме да стане студено) е червено + синьо. Синьото се отмива по-бързо като студ. цвят, аз така си го обяснявам.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 10:45 от Хибискус

# 376
Само искам да ви покажа какво се случва с моя цвят. Боята е 5-ца, нанесена върху 7-ца ( от 3 години въртя 7.0, 7.3, 7.4) . Стана доста тъмна след боядисването, което беше преди 2 седмици. Пускам ви 2 снимки само за сравнение на различна светлина, реалния цвят е на втората снимка  Дори ми се струва, че дължините ми леко зеленеят на определена светлина. Омръзна ми да се боря с червения отенък, просто съм го приела. Обаче не мога да докарам блясък, нещо нетипично за мен.

# 377
  • София
Хелия на мен цвета ми харесва, но определено си е към 7-ца.

Хибискус, за сега не смея да ползвам тази маска.

Ще звъня и аз за час. Бях си избрала фризьорка, но първия свободен час беше за около 20.05, почудих се, отказах. И съм станала една.....на себе си имам повече доверие отколкото да седна при когото и да е. И в крайна сметка днес ще ѝ се обадя и ще взема първия свободен час, доста хора ми я препоръчаха.
Аз сложих пак 6.1 в корена, за да не ходя много бяла. Последните 10мин разнесох и по дължините.

# 378
Напред във времето са часовете, защото ги задължават да са по клиент на час, време за проветрение, дезинфекция, аз също за сега отлагам, а поне подстрижка ми трябва. Маската нищо няма да направи на косата ти, аз не видях никакъв ефект, а бях на ниво 8ца в краищата по време на ползването и.
Хелия, мен ми допада цветът, тъкмо сутринта гледах в пинтерест dark copper и въздишах. Няма да ми отива на кожата/очите, ще съм като от махалата Simple Smile А твоето си е седмица, казах ти, че тази дрогерийна боя нищо не е свършила.

# 379
Просто се измива всичко при мен за нула време. Същото и с профи боя.

# 380
А ако опиташ серия за побелели коси, те са с по-висока пигментация и по-силен оксидант?Например 6-ца окси, както се боядисват белите коси, според мен ще задържи.

# 381
А ако опиташ серия за побелели коси, те са с по-висока пигментация и по-силен оксидант?Например 6-ца окси, както се боядисват белите коси, според мен ще задържи.
Точно 6 ми е оксиданта, преди и с 9 съм се правила.

# 382
  • Някъде там
Забравих дя покажа мата на дължините о рецептата на принцесата.
Лола ми я изпрати .

Резултана със 7.1 на дължините
Без светкавица ,за да се види реално цвета .
На сянка  отново без светкавицаВчера имаше много вятър  и затова косата е разхвърчана Flushed

# 383
Здравейте, иска ми се да се допитам до чуждо мнение и затова ще си задам въпроса тук. Simple Smile
Допреди извънредното положение боядисвах само корени при фризьор, с Пол Митчел 6N+6A. След това се боядисах сама с Лакме колаж 6.00+6.17, като освен по корените, разнесох и по дължините. Цвета стана доста по-тъмен и това ме изненада неприятно. Поотми се след маски с масла и други домашни методи, но междувременно отново израстнаха корените... Simple Smile
И сега чуденката ми е да боядисам корени+преливане към дължини със 7.00+7.17 на Лакме или да повторя комбинацията от 6.00+6.17 и пак да се чудя как да отмия тъмното  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Споделете мнение, моля...

# 384
Здравейте, иска ми се да се допитам до чуждо мнение и затова ще си задам въпроса тук. Simple Smile
Допреди извънредното положение боядисвах само корени при фризьор, с Пол Митчел 6N+6A. След това се боядисах сама с Лакме колаж 6.00+6.17, като освен по корените, разнесох и по дължините. Цвета стана доста по-тъмен и това ме изненада неприятно. Поотми се след маски с масла и други домашни методи, но междувременно отново израстнаха корените... Simple Smile
И сега чуденката ми е да боядисам корени+преливане към дължини със 7.00+7.17 на Лакме или да повторя комбинацията от 6.00+6.17 и пак да се чудя как да отмия тъмното  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Споделете мнение, моля...
Ако сложиш пак 6 + 6.17 този път ще станеш още по-тъмна от предишния, защото вече самата ти основа е по-тъмна от предното боядисване. Аз бих сложила 7- ци, или дори 8-ци.

# 385
Бих плеснала смело 7-ца, ако не ме беше страх, че корените (нетретирани, ниво 6) ще лъснат по-светли от дължините.... Sad

# 386
Бих плеснала смело 7-ца, ако не ме беше страх, че корените (нетретирани, ниво 6) ще лъснат по-светли от дължините.... Sad
Ами поиграй си с оксидантите в такъв случай. Ако слагаш 6 процента по принцип вземи един 6 % и един 9 %. Раздели боята на две. На тази за корените сложи 6 %, на тази за дължините - 1/2 6 % и 1/2 9%, което прави 7.5 %.

# 387
  • София
Мимка, защо не си вземеш направо боята, с която те е боядисвала фризьорката?

# 388
Или нанасяш дължини и след това корен, както при небоядисвана коса.
Аз не знам как да процедирам обаче, още съм на "copper" вълна и май май ще се прежаля и ще се боядисам сама. Обаче ме притеснява, че коренът ми не е чувал за боя от доста време и имам едни четири- пет пръста девствена коса и ме е шубе да не стане на петна..
Съм в момента:
Скрит текст:

корен ниво 3, в дължините от балеажи има изсветляване до 7ца, като е потъмнявана с 5+6ца в салон, но вече е отмито
Искам да стане(ниво седмица):
Скрит текст:
Дайде малко акъл..

# 389
Или нанасяш дължини и след това корен, както при небоядисвана коса.
Аз не знам как да процедирам обаче, още съм на "copper" вълна и май май ще се прежаля и ще се боядисам сама. Обаче ме притеснява, че коренът ми не е чувал за боя от доста време и имам едни четири- пет пръста девствена коса и ме е шубе да не стане на петна..
Съм в момента:
Скрит текст:

корен ниво 3, в дължините от балеажи има изсветляване до 7ца, като е потъмнявана с 5+6ца в салон, но вече е отмито
Искам да стане(ниво седмица):
Скрит текст:
Дайде малко акъл..
Ммм....плескай директно Мажирел 7.43. Аз нали съм вряла и кипяла в тези нюанси 😆

Общи условия

Активация на акаунт