Модни тенденции в прическите. Тема 14

• 44 934
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
При мен маската с витамин С някога свърши работа, без да ми увреди косата, но щом сега става дума за временна боя, по-добре изчакай да се отмие сама.

След години с боя 5 и еднократен експеримент с 4, днес слязох на ниво 3 и съм много доволна. Цветът страшно ми освежава тена и ме подмладява, а косата е с невероятен блясък. Някога мислех, че колкото повече остарявам, по ще се изсветлявам, а нещата май отиват в обратната посока Simple Smile

# 406
Мис, и при мен се получава нещо подобно с маслата. Не ми утежняват тънкия косъм, но колкото повече и по-често използвам продукти с масла, толкова по-вяла ми изглежда косата. Сега съм решила да вкарам друга схема. Шампоани не редувам на всяко миене, нямам проблеми със скалпа и ми е достатъчно само да измива добре. Като "захапя" един и го ползвам до последната капка и едва след като го приключа, купувам друг. Но пък скалпът ми не търпи редуване на шампоани на всяко миене и започва сърбеж, пъпки. Така че компромиси тук не правя. Купих си мицеларния балсам-маска за боядисана коса на Нивея и протеинова маска на Сайъс. Тук вече ще ги редувам. Не съм забелязала разлика между профи и дрогерийни продукти.

# 407
  • София
И аз съм с тънка нетретирана коса,само се боядисвам.Не ми се отразава добра на косата честото ползване на масла.Вчера направих преуош на дължъните с протеиновмаска и масло от репей.Косата стамна мека и лъскава.

# 408
Linofrina, и аз май натам вървя, забелязах същото нещо.
Момичета, аз имам два тъпи въпроса.
1. След ДПШ кава маска/балсам се ползва - хидратираща или протеинова? Аз винаги слагам хидратираща, но се сетих, чеможе да греша.
2. Може ли да се класифицира така: продуктите за суха коса са хидратиращи, а тези за изтощена коса и за обем са протеинови. Или тва са си някакви мои интрпретации?
Моля, не ми се смейте! Ще съм благодарна, ако някой ми отговори и ме поправи, ако греша!

# 409
Аз за толкова години така и не се научих кое е подходящо за моята коса, хидратиращ или протеинов продукт.
От няколко месеца забелязвам, че дали ползвам профи или дрогерийни продукти, все тая... та минах на дрогерийни. По-рано с професионалните постигах по-добри резултати, сега не знам на какво се дължи промяната. Отделно, че си мия косата доста често и ми е приорирет да е чиста и да си усещам скалпа чист.
В момента ползвам предимно продукти на L'Oreal и лилавата топка Tigi Bed Head.

# 410
Момичета, как мислите, дали ще мога да върна това без да свалям цвят с блондор? Примерно с 9% окислител?
Скрит текст:
Сега е така
Скрит текст:

# 411
  • Някъде там
Танч,вижда ми се трудно  да се постигне само с боя.Ще трябва да се мръдне от цвета най вероятно .

# 412
  • Някъде по Дунава
Linofrina, и аз май натам вървя, забелязах същото нещо.
Момичета, аз имам два тъпи въпроса.
1. След ДПШ кава маска/балсам се ползва - хидратираща или протеинова? Аз винаги слагам хидратираща, но се сетих, чеможе да греша.
2. Може ли да се класифицира така: продуктите за суха коса са хидратиращи, а тези за изтощена коса и за обем са протеинови. Или тва са си някакви мои интрпретации?
Моля, не ми се смейте! Ще съм благодарна, ако някой ми отговори и ме поправи, ако греша!
След ДПШ слагам хидратираща или балансирана маска.
За съчетаването на продуктите принципно е така, но има хидратиращи продукти с протеини в състава.
И аз имах период, в който с каквото и да се измия все тая и взех да слагам по- често еластисайзър преди миене, да подсушавам косата и така да слагам маска/ балсам и да стоя повече с тях. Определено има положителна промяна.

Последна редакция: нд, 10 май 2020, 22:30 от nikolaeva

# 413
  • Някъде там
Моята фризьорка вече работи.
Днес ще си запиша час за подстригване.
Мисля да направя такъв бретон
Сложила съм син коректор в количката  ,но не съм завършила поръчката .
Първо ще обсъдя с фризьорката дали може да мръднем цвета и как ще стане това .Имам обаче боя на oway за още едно две боядисвания и се чудя дали избощо да  я използвам.
Харесва ми този цвят и този

# 414
Искрица, освен ако нямаш намерение да ходиш до салона веднъж в седмицата за поддържане на бретона, се откажи. Разгледай по-къси варианти и ако не ти харесват, според мен ще те е яд. Аз бях с такъв в началото, но с това ИП.. започнах да си го режа сама, но аз се харесвам и с по-къс.

Поръчах на Лакме 7.46+ & 7.44 и се надявам да не стана като петниста хиена.Миражела две опаковки са на кантар дали ще ми стигнат, а не ми се дават толкова пари..
Tanch,  а един американски шампоан? Ще свали достатъчно според мен и не е чак такова "натискане" на косъма.

# 415

Tanch,  а един американски шампоан? Ще свали достатъчно според мен и не е чак такова "натискане" на косъма.
Помня нещо от рода на 1 супена лъжица блондор, 50 мл оксидант 6 %, вода и шампоан ( не помня обаче в какво количество ). И шампоаниране до задоволителен резултат.

# 416
Оксидантът и блондора са 1:1 към количеството вода, а шамопан колкото слагаш по принцип.Но търкаш хубаво, буквално переш косата и гледай процесът да е не повече от 10-на минути.

# 417
Оксидантът и блондора са 1:1 към количеството вода, а шамопан колкото слагаш по принцип.Но търкаш хубаво, буквално переш косата и гледай процесът да е не повече от 10-на минути.
Тоест,  ако имаме общо блондор + оксидант 70 мл, водата също 70 мл, правилно ли съм те разбрала?

# 418
Аз съм го правила по този начин на "око" с равни части на косата си, а фризьорка ми го е правила и просто на мокра коса, без да добавя вода. Идеята е да е разредено, но да се пени от шампоана, ако не добавяш вода, може да направиш петна, защото сместа ще е по-силна.

# 419
Момичета, още един въпрос имам Grinning
Досега съм ползвала само оксидант 6, 9-ката много ли гори косата? Иска ми се за по-сигурен резултат да взема 9-ка, но ме е страх да не изгоря косата си...
Или пък да ги смеся 50:50?Thinking

Общи условия

Активация на акаунт