Модни тенденции в прическите. Тема 14

• 44 870
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте. Не ми се искаше да пускам нова тема, надявам се тук да е уместно.
Моля да ме извините, ако това не трябва да е тук.

Имам нужда за съвет спрямо цвета на косата си. От години се къносвам с Herbul в зеленото пакетче, което е по-естествено черно и стои с много леки кафяви отенъци на слънце. Но с напредване на годините ми омръзна да бъркам каши и да стоя с тях по два часа, като същевременно да цапам банята. Да, косата ми е здрава, плътна, но пък дали няма вариант с някоя безамонячна боя, която да не вреди също?

Сериозно се замислих и за цвета. Черно добре ли е? Притеснявам се, че с годините вече няма да ми стои добре и се замислям за много тъмно кафяво, но нещо в студен нюанс и да е възможно най-тъмното кафяво.
Изобщо никога не съм обръщала внимание на тази част от мен и не разбирам нищо от бои и т.н.

Моля да ме посъветвате какво да направя и кой цвят да оставя.

Благодаря ви.

Горещо ти препоръчвам Кастинг или Лакме Колаж -Лакмето е с амоняк, но е много щадяща и хубава боя, както и трайна. Кастинга за мен е много добра боя, най-добрата от масовите, дава невероятен блясък, и просто избери 3 ка или 4 ка цвят, което си е почти черно, но не от най-тъмното към синьо или неестественото черно. Боядисвай се с нея спокойно, много е щадяща и косата е с чудесен блясък и лъскавина. Аз от години я ползвам и недоволна не съм оставала. Освен това тъмните цветова са много красиви. Има и богат избор от цветове. И страхотен балсам към нея.

# 631
Благодаря ти, ще проверя тази боя и ще помисля! : )

# 632
И аз не мисля, че тъмните цветове или черното състаряват. Наистина има жени, на които стоят страхотно. Имаше известен период, в който и аз мислех, че е така и се боядисвах руса, но сега като си гледам снимки и сравнявам с такива, на които съм с тъмна коса, виждам, че тъмна ми отива повече, лицето ми се откроява, очи, вежди също. Единственото по - удобно е, че прорасналите корени не си личат толкова много като при тъмната боя. Но пък за състоянието на косата да не говорим.

# 633
  • София
Така е за корените. Тъкмо се чудех как моите не са лъснали вече, обаче като разлистих хубаво косата си имам вече бял корен (две седмици след боядисване в салон), въпроса е че не е така очеизбождащ. Хем не съм много светла. Ниво 6-7, но като гледам преди си ми е била към 4-ка.

# 634
  • Някъде там
Влизам само да споделя две разкошни коси(поне за мен са такива )
в този цвят си влюбих .Моята фризьорка иска да ме прави така .
в този също и ето как е постигнат
Първата снимка много ми прилича на снимка на косата Peach Simple Smile
За корените да кажа на ниво 6ца-7 ца личат най малко според мен поне.Някак си се сливат с косата и не избождат очите .
Естествената ми е на ниво 5 ца,ми личат си страшно много .
Майка ми е на ниво 8 ца към 9 и там също се личат много .

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 07:33 от Искрица

# 635
Искрица Heart точно като ги гледах снимките си мислех че много наподобява моята коса и цвят! На слънце съм като на първата, а на нормална светлина съм като втората. Мисля след 2-3 седмици да се боядисам и да смеся 5.1 и 6.35 (тютюнево тъмно русо се води) за корена и надолу само 6-ца с 9% оксидант, та леко да изсветля/разчупя цвета, но още не съм се решила.
Нещо такова целя:

# 636
Момичета, бихте ли ми помогнали? Прилагам снимка на косата си на дневна светлина, дължината е по-тъмна, а горе бретона по-светъл. Правена е със сайъс без амоняк. Избледнява с миенетата. Искам хубав и равномерен цвят. Прилагам и снимки на желаните от мен, да ме посъветвате кое би се хванало на сегашната ми основа по-равномерно и кое би отивало повече.Знам, че със сигурност така не може да се определи, но ще е някаква насока и ще ми е в помощ. Благодаря предварително.
Скрит текст:

# 637
Може би някоя от петиците на Кастинг би покрило равномерно.

# 638
Извинявай, че ти се намесвам в питането, но някой може ли да даде мнение за тази боя? Още като прочетох, че се нанася на мокра коса и ми стана много странно.
Харесала съм няколко цвята от по-тъмната гама, защото косата ми е медено-кафява, но сега искам да си върна естествения кафяв цвят със студен подтон.
И едно странично питане, за което ще съм благодарна - какво число или оттенък трябва да има боята, за да не излезе рижавото ми отдолу? И е по-добре да я потъмня след море, нали?

Много ви благодаря! Heart

# 639
Девойки, затвориха магазина, от който си купувах профи боята, а съм за боядисване. С поръчки не ми се занимава и мисля да сложа някоя дрогерийна, но не съм се боядисвала с такива от доста години ( като изключим едно червено, което не помня дори на коя марка беше ). Та може ли да ми препоръчате добра дрогерийна боя, която да покрива бели коси и цветовете да се получават горе - долу? Преди години се боядисвах с Велатон, или Лонда, но сега наистина нямам понятие кои са качествените дрогерийни бои.

# 640
  • София
Танч, според мен ще чуеш най различни мнения.
Според мен - Палете никога не. Е отговаряла на очакванията ми, винаги ми стават по тъмни цветове отколкото н кутията, общо взето - нищо общо.
От Гарниер съм доволна, но не Олиа ли как беше, а обикновената Гарниер.
Не харесвам и не покрива изобщо бели коси Лореал Кастинг. От Лореал екселанс съм доволна.
Това е моя разбор. Със Сайъс веднъж съм се боядисвала и не мога да преценя.

# 641
  • Някъде там
Тъкмо косата ми дръпна на дължина и си записах час за фризьор.
Ще подстригвам така.
Чудя се дали да се откажа(толкова грижи за скалпа,серуми,маски) и накрая пак с по къса коса.

# 642
Искрица, прическата е много сладурска, но замисли се колко е ангажиращ този бритон и за да я стилизираш така и да я носиш по този начин ще си е занимавка. А и бритон през лятото е кофти идея, изпотяване, омазняване на лицето респективно и бритона го отнася (поне при някой хора де), накрая в жегите ще трябва да го носиш вдигнат с щипки. А и си положила толкова грижа за да получиш дълга коса, ако не е наложително не взимай толкова от дължината! Ако си се решила твърдо съм сигурна че много ще ти отива, но го обмисли добре!

# 643
  • София
Искрица,съгласна съм с PeachHoney.
Ти ли наскоро пак искаше да се подстригваш?

# 644
  • София
Ако ти се върти в главата тази идея от доста време - режи. Само с бретона съм на канатар какво да ти кажа, дъщеря ми зор зор за бретон, направи го, поддържа го с 1-2 подстригвания и много ѝ писна. Сега колко време вече мина и още не може да го пусне, не е израсъл и все се налага диадема, фиба, голяма мъка. Много съжалява за бретона. Освен това е подстригана на черта и той изобщо не се слива с косата, ако е на степени косата може би по лесно ще се понася периода на израстването.

Общи условия

Активация на акаунт